Какво прави един човек алкохолик? Какво ви тласна към алкохола?

• 8 654
  • 165
  •   1
Отговори
# 120
  • Somewhere far away

За мен по-“ненормално е“ да се предполага, че щом никой не пише, значи се крие, а не, че просто не е такъв.
Иначе, ако е за кой колко и кога пие - това е друга тема.
Имало е /мисля и че още има/ и такива теми във форума.
Пишат си едни и същи пет човека тук. Останалите къде са ? И защо като попитах колко често пиете се включват само тези едни и същи, дето никога не пият? не ви ли се струва малко странно това?

# 121
  • Другата България
Не.
То писането не е задължително, от една страна.
А от друга - както казах, заглавието е не “колко често пиете“.
Мисля имаше такава тема във форума, потърси, там може да намериш отговор на въпроса си.
Ако няма - пусни, щом ти е любопитно.

# 122
В първия пост изрично пише , че не е само за хора, които се считат за алкохолици:
"Бих искала да задам тези въпроси и към алкохолиците и към тези, които не са алкохолици. "

И не става въпрос, че щом някой се крие е алкохолик. Става въпрос за всички 30-40% от населението, които пият поне 2-3-4 пъти седмично. Това замисимост ли е, кое кара хората да се запият сериозно.  Почти няма такива мнения в темата.

# 123
  • До хладилника, който обичам
Става въпрос за всички 30-40% от населението, които пият поне 2-3-4 пъти седмично. Това замисимост ли е, кое кара хората да се запият сериозно.  Почти няма такива мнения в темата.
Мисля, че процентите са поне 80... а защо не пишат - не се чувстват алкохолици, нито тласнати към алкохола. Просто разпускат Simple Smile

# 124
  • Другата България
Да.
“Познавате ли такива?“
То, май няма някой да не познава, но аз нямам обяснение за тези, които познавам.
По-напред в темата изразих мнение за хората, които го правят заради преживяна загуба.
Разбирам ги.
Иначе, има разлика от тези, които пият 2-3-4 пъти седмично вечер по една чаша вино, и тези, които се напиват качествено.

# 125
  • До хладилника, който обичам
Не знам има ли причина, или е лош навик, който се превръща в ежедневие. Казвали са ми, "Въобще не ми е проблем, абсурд. Мога да не пия, разбира се! Но ми е по-добре, като пия чаша-две, отпуска ме, не ми е готино без това." Всяка вечер.

# 126
  • Somewhere far away
Не знам - само знам, че не е имало случай да ида до магазина и някой пред мен да не си купи я водка, я биричка.
Та реалността е друга като излезеш извън форума. Wink

# 127
Абсолютно! Почти няма мъж на касата в магазина, който да не купува или алкохол, или цигари. Аз не успях да стана алкохолик, просто не ми понася алкохола. Вино и бира са ми най-противните напитки, от тях ме боли жестоко главата, а от виното получавам и киселини. Ако все пак реша да пия някакъв алкохол в заведение, обикновено малко узо или ром (50 мл), че най ми допадат като вкус. Замайва ме и докато дойде време да си тръгна съм кукуряк.
Синът като завърши средното, едно лято се събра с някаква компания бохеми, които всяка вечер пиеха в морската градина. Една вечер отиде с тях на някакво събиране и го напиха жестоко. Довлякоха го полуумрял до вкъщи, директно го закарахме в спешна помощ, повръща, на системи беше и оттогава не съм го виждала да опитва алкохол. Баща му го навика, лекарят го навика и явно му остана кофти спомен.

# 128

По-напред в темата изразих мнение за хората, които го правят заради преживяна загуба.
Разбирам ги.

Примерът ти за човек преживял загуба мога да го потвърдя. Преди години ми се струпаха 2 големи загуби в рамките на 3 месеца. Половин година бях в тотален шок. И да, пиех повече от обикновенно, не съм се напивала, но помагаше да заспя. Тогава не съм се и замисляла за алкохола, просто имах други грижи и депресия. За щастие, излязох от депресията, смених си средата, нямах зависимост към алкохола. Но разбирам и хора, които не успяват, затова и не съдя някой, със зависимост, ако не вреди на другите.

# 129
Около мен има доста пиещи хора. Двама от най-близките ми са ми казвали, че просто им е вкусно и приятно да пият. Например с приятелка се виждаме на кафе и когато изпиваме кафето, тя предлага да си поръчаме нещо алкохолно. Аз не обичам бира и вино, представям си как като пийна някакъв концентрат, ще ми поомекнат краката и трябва после да се тътря до вкъщи. Преценявам, че да не пия ми е по-малък дискомфорт и се отказвам, поръчвам още едно кафе. На нея или не й омекват краката, или й се пие, без да я интересува как ще се прибере. За съжаление, когато пийне повече става доста заядлива и неприятна за контактуване.

# 130
  • Somewhere far away
Аз от години не пия навън, но то е и защото не посещавам заведения. Много рядко се случва. с годините взе да ми става все по-неприятно това, излизане на кафета, заведения,  натоварва ме, шумно ми е, нагъчкани маси и столове, принуден си да слушаш глупостите на непознати... ми не, мерси , не ме радва. нито мога спокойно да си изпия пиенето, нито можем да си чуем приказката с човека отстреща, особено ако има много хора, и като цяло е просто ужасно. Предпочитам да си взема едно хубаво вино или  любимата стийм бира и да си ги консумирам на спокойствие вкъщи.

# 131
Bug_Developer още веднъж поздравления за огромният ти личен успех!
Тук през годините съм попадала на едни и същи потребителки, които споменават, че в момента разпускат с питие, примерно.По-натам, пият вино за успокоение.Видяли се с някой изпили няколко питиета.На следващият ден нещо подобно с ''няколко'' чашки.В един момент пишат: аз не пия.Само, когато.....изрежда се нещо.Не казвам, че са алкохолици, но редовно обръщане на няколко чашки, го намират за най-нормалното нещо.Не ги съдя, не ги упреквам, но май омаловажават честата употреба на алкохол.Аз не съм светица, но наистина нямам никаква необходимост от алкохол.Явно е до организъм и моят е такъв.Хич не ми пука за алкохол.Може да пийна малко уиски разредено с много кола, но мога и без него.Имах колега, който няколко пъти е спирал и отново започвал с пиенето.На събирания не близваше.Казвал ни е, че ако пийне, не може само една чаша.Поглъща огромни количества безпаметно и после влиза в същата спирала.Замина в чужбина и наскоро чух от общи познати, че там отново е започнал със старият навик.Говорил е с тях и споделил. Confused Много гадно ми стана за него.Добър човек и беше чист поне 10г.

# 132
  • По света и у нас
Сега се дразните че вашата теория че българите са битови алкохолици излиза грешна , като се изкара статистиката от форума… защо да ви лъжем? Ми не пият!!! Вие сте в такива среди, или сте се вторачили в тези хора. Може да имате такива роднини и това да ви прави впечатление. Коя майка ще седне да се обгражда с пияници или ще пие нарочно? Питайте мъжките форуми, от там може да излезе друга статистика.

Колкото до кой купувал - никога не съм се вторачвала в хорските покупки да им проучвам алкохолите. И аз купувам вино от време на време - 1 път в месеца, я за подарък, я за като дойдат гости, това не значи че го пия и се наливам. Имам един ром седи от 2 години на рафта и чака да дойде някой който обича ром, не може да се озпие.

Ето ъпдейт за Вашата анкета, тази седмица съм изпила 5 чаши вино 2.5 във вторник и 2.5 в четвъртък. Във вторник Купих 2 шишета вино за празник, едното се изпи, единствено бившия ми и аз пихме,=  1 точка за БГ и 1 т.  на Бразилия. Останалите  БГ-та (2на брой) и една германка не близнаха > -2т. За БГ и -1 т. За Германия.
В четвъртък бяхме 2 американци и аз, и тримата пихме не повече от 2.5 чаши, Значи 2 точки за Америка и 1 за БГ.
Резултат за тази седмица:
1. САЩ: 2 т.
2. Бразилия: 1т.
3. БГ: 0 т.
4. Германия: -1 т.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 01:01 от PriMadonna

# 133
  • на последния етаж
Бях шокирана, когато отидох в Швейцария за първи път - в командировка за десетина дни. Всеки ден колегите излизаха на обяд и се поръчваха и гарафи с вино заедно с обяда. Всеки ден. Представям си вечер какво е. Във Франция не е по-различно. Та опиянчването е повсеместно наистина.

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 10:40 от Лита

# 134
  • Somewhere far away
И ирландците са много забавни. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт