Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 558
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
И аз така мисля.

# 241
  • София
Ха, ха, това е много забавно Мецане! Добре, че си го оставил накрая на мира детето, че до университета щеше да те разори.😄

Почти на 100% бяхме същия случай като Бордо. Приеха го от раз, но съм правил неща с него. Занимавах го по около половин -един час, тогава беше малък и по ме слушаше. И най-вече се лъжеше - спирах интернета и го лъжех, че има авария, че ако решаваме малко от Крокотак и Моливко, ще се обадя да питам кога ще отстранят аварията, ама ако не седне да работи, няма да се обадя. После наистина се "обаждах", правех се, че говоря с оператора, а говорех на няма слушалка 😂 и му казвах- в 14 часа ще пуснат интернета, ама ако не решаваме, ще им се обадя да им кажа да пуснат първо на другите, а на нас да не бързат. Като беше на 5, се вързваше😂. На 6 вече не вървеше това. Тогава взех да му давам пари, ако решаваме задачи, бяха ни останали английски пенита от едно ходене до Лондон и аз му викам - това са най-скъпите пари в Европа,  бутам му 20 пенса да решаваме задачи. В края на Пук вече и това не вървеше, защото имаше представа за парите и като му казах - ще ти дам 1 паунд, ето монета с английската кралица!- и той възмутен ми вика - това са 2 лв и 40 стотинки, ти подиграваш ли се с мене, вика.
    В 1 клас в КО пък им даваха награди за математически състезания - за златен медал 100лв, за сребърен 90 и за бронз 80. После го отмениха, но в 1 клас беше събрал 470 лв от тези награди и като го карам да решава, ми вика - виж какво, аз пари имам, аз съм си ги изкарал, ще ти дам 20лв да ме оставиш на мира! И не решава. Но за приема за Пук в СС се лъжеше и съм го готвил. Само разделите с букви в Крокотак ги прескачахме, категорично отказваше. Но сме правили симетрии, лабиринти, откриване на разлики, сравнения, фина моторика, изключване на различното. Ех... сега играе на компа и това е.

# 242
    Ох бе😂 аз досега октопод в софийски ресторант не съм ял😂😂😂

# 243
    • София
    А таралеж? JoyJoyJoy

# 244
    Хептен пък не😂

# 245
    Като сме на животинска вълна, да ви разсмея и аз Simple Smile
    Миналата година пролетта, синът е в ПУК, учат букви, думи, обожава да играе бесеница. Случайно откривам в книжарницата магнитна бесеница за пътуване в малка квадратна кутийка с маркер и магнитни части на човечето. Всяка вечер това е играта, която се играе. Думата завършва на У. Бре, не е кенгуру Simple Smile Обеси ме. Оказа се штръкеу, т.е. щъркел Simple Smile. След това се досети, че много лесно ме беси с къси думи от 3 букви.

# 246
    Ема не те е обесил, защото такава дума няма. Мен си ме обеси с думата КЛИПС. Само една гласна от 5 букви... мислех, че някаква дума, която не знае как се пише, викам - невъзможно е да има само една гласна от 5 букви!
    Като ми каза думата и онемях. Съвсем правилно си я написал, съвсем правилно си ме обеси, невъзможно ли било...разби ме по всички параграфи. Школата на СС от ПУК братче 😂😂😂

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 22:28 от Татко Мецан

# 247
    Здравейте, синът ми е още пети клас и учи в частно училище, но то е основно. Гимназията им е по изкуствата, а него това не го влече. Избрала съм си няколко частни гимназии за продължаване нататък, но за повечето от тях тук има много информация, пък за това, което най-много ми хвана окото - ЧСУ "Константин Кирил Филисоф" не намирам почти нищо. Някой има ли повече информация?

Предварително благодаря!

# 248
    • София
    Че те имат ли реално гимназиален етап? Изобщо не ги откривам на ДЗИ. Освен ако не съм ги пропуснала в списъка, това означава, че нямат гимназисти.

# 249
    • София
    Може да имат гимназия без гимназисти 😁
    В този випуск може да са нямали ученици. Това не е добре.

# 250
    • Най-сетне у дома
    Най-сетне и аз да мога да се включа в темата с информация от първа ръка Simple Smile
    Mtanya, моят син е един от гимназистите на ККФ (Константин Кирил Философ). Обаче е там от осми клас, тъй като и той идва от частно училище, което е само до седми клас. Сега е в девети.

За година и два месеца установих, че ККФ е нещо като училище на две скорости. В него учат и деца с високи постижения, и такива, които имат нужда от подкрепа по слабите места. Впечатленията ми са, че едните не страдат заради другите и обратното. Обаче оценките са такива, каквито детето си ги изкара, няма компромиси. Все слушам, как в частните училища пишели нереалистично високи оценки, за да задържат децата. И двата пъти не попаднах на такова Simple Smile Имат си собствен транспорт, на който разчитам много. Една от причините (извън академичната подготовка) заради която ги избрах е, че няма "или ядеш нашия кетъринг, или довиждане". Нямат проблем детето да си носи своя храна, за нас това беше много важно. Класовете са малки (не микро!) и децата получават много индивидуално внимание. По история и литература моят син има нужда от такова и го получава. Математиката и английският им са много силни, преподавателите не са случайни хора, това пък са силните предмети на сина ми и на тях се набляга доста. Редовно организират всякакви събития - благотворителни търгове например, водят ги на музеи, екскурзии с обучителни цели.  

Не винаги всичко е било цветя и рози, имала съм поводи да задавам въпроси, конкретно поведението на едни деца спрямо други. Даже писах тук на една дама с негативен отзив за ККФ с молба за повече информация. Обаче нужните мерки са били вземани. То беше единичен случай, всъщност и с това казусът приключи. Като цяло съм доста доволна. Естествено, не се отпускам и следя. Научила съм си урока, след лични наблюдения над някои от най-хвалените частни училища.

Mtanya, най-добре отидете и вижте на място, като му дойде времето. Успех!

Че те имат ли реално гимназиален етап? Изобщо не ги откривам на ДЗИ. Освен ако не съм ги пропуснала в списъка, това означава, че нямат гимназисти.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 17:47 от Saule

# 251
    • София
    Колко паралелки на випуск имат в гимназията и по колко ученици?

# 252
    Понеже споменахте кетъринг, коко време са в училище?

# 253
    Нямаше ли изискване зрелостниците да са повече от 20, за да им се публикуват резултатите от ДЗИ?

# 254
    • София
    Не, няма такова изискване. В таблицата има училища с по 2, 3, 5, 7 ученика. Артис например са с 1.

Общи условия

Активация на акаунт