Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 633
  • 780
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Е, чак пък на секундата. Нищо фатално няма да се изчака до края на учебната година или поне до края на първия срок. Местене веднага се налага само при тормоз над детето от учители или от деца. Даже при тормоз от деца би могло да се намери решение без незабавно местене. Майката ще си прецени най-добре кога и как.

# 376
СС не е математическо училище.
На ваше място бих търсила възможност да прехвърля детето на секундата в някое от препоръчаните училища, може би само без ОТ. Най са ми на сърце ТЕ и КО.
Защо само без ОТ? Изглеждат ми доста прилично училище. И тук в темата има предимно положителни отзиви.

# 377
  • София
Защо без ОТ? Аз имам добри отзиви за нивото от познати, които си преместиха детето там.

# 378
Благодаря на всички отзовали се и коментиращи.)

Здравейте, за разлика от повечето съвети тук да си местите детето светкавично, аз ще дам обратния съвет. Обмислете добре плюсове и минуси, средата, как се чувства детето там, има ли приятели и т.н. Около мен имам няколко примера на хора, които набързо си преместиха децата и после съжаляваха. Впоследствие се оказа, че следващият им избор не е по-добър и децата се оказаха с по 2-3 смени на училища за 2-3 години, което не е ок. Колкото и да са адаптивни децата, промяната трябва да има смисъл и причина. Да не говорим, че при бързото местене със сигурност ще загубите поне 1- 2 предплатени такси (според условията в договора Ви).
От личен опит аз преди няколко години така се афектирах, че децата ми не учат достатъчно (ставаше въпрос за детска градина даже Simple Smile ) и набързо хоп - от БШ в Иззи! Голяма грешка! Средата беше по-лоша, стресът за децата и мен беше голям, битовите условия бяха по-лоши, а и накрая и ни измамиха с пари и ни изгониха по средата на годината! Laughing
Случаят ни в Иззи е детайлно описан и тук и във Фб и многократно повторен във времето за съжаление. Но мисълта ми в случая е, че винаги може да стане по-зле... Така че обмислете нещата!

# 379
  • София
Dzen mama, има много вярно в това, обаче това не значи да се примиряват с настоящата ситуация, а да си внимават като избират новото място. Да не се връзват на празни приказки и да се молят всичко да е наред.

# 380
  • София
Приказките за двуезично, иновативно, според индивидуалността на детето, учене чрез игра, междупредметни връзки и т.н. звучат чудесно до момента, в който се сблъскаш челно с тях. Joy

И аз бих попитала защо не ОТ? Отзивите са добри и според споделеното от майката, според мен би им паснало.
ТЕ в нова сграда ли са? Къде? То не ли също с амбициите да бъде математическо?

# 381
Близо до спирка Павлово е.

# 382
  • София
От 1 до 4 клас не е голям проблем в кое училище ще учи едно дете, но тъй като 5-7 клас са важни, ако то ще продължава в държавна гимназия, много от пишещите тук предпочитат да залагат на сигурно и децата от малки да учат в някое училище, гарантиращо добри резултати след  7 клас. А защо пък човек да не избере нещо по-спокойно и лежерно до 4 клас и "по-академично" от 5 до 7 клас. Аз не съм привърженик на голям зор да учат много още от ПУК, та докато стигнат гимназия или университет съвсем да им писне. Май се очертава децата ни да работят професии, които въобще не ги знаем какви ще са или какви умения ще изискват,  та образованието, което е горе-долу същото като преди 30-40 год., надали ще им е от чак огромна полза. Например запаметяването на много информация и факти ще става все по-излишно, анализирането и в много случаи също.

# 383
  • София
Викаш, до 5-ти клас да лепи картинки и после - без проблем в академичното. Joy

# 384
  • София
Абе те в държавното в 1 и 2 клас повечето време все оцветяваха - и по МАТ и по БЕЛ и по английски. Та аз го питах  всеки ден, днес пак ли имахте Оцветяване. 😄

# 385
На нас даваха листчета всеки ден + сборници в  ДУ. В час правеха учебник +УТ.
До учител е.
Но за прием трябва допълнителна подготовка. При нас и тя не стигна за най-желаните. В СС беше с четворки май.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 17:07 от Spensa

# 386
Аз нещо започвам да се обърквам. От страна се твърди, че твърденията за много учене в академичните училища били преувеличени. От друга страна, подготовката в ДУ със сборници и УТ не е достатъчна и за четворка в СС. Подчертването на глаголи в първи срок на втори клас (учат части на речта по програмата на МОН по това време) се смята за лежерно и се получава фрустрация от недостатъчно натоварване на детето. Та в крайна сметка кое е вярното в цялото това уравнение?

# 387
Аз не съм ходила да гледам тестовете. По математика беше изненада, че има колкото по бел, но да кажем, че умора, стрес.. В крайна сметка за две свободни места едва ли дават сложност нво...

# 388
  • София
Ми няма твърде много учене, има системно такова. Има по 9-10 часа седмичен хорариум, който трудно се догонва с лепене на картинки или със значително по-малкия хорариум в ДУ. Кое не е ясно?

# 389
Ми няма твърде много учене, има системно такова. Има по 9-10 часа седмичен хорариум, който трудно се догонва с лепене на картинки или със значително по-малкия хорариум в ДУ. Кое не е ясно?
И каква точно е разликата между твърде много учене и системно учене? 9-10 часа хорариум на седмица много или малко учене е?

Общи условия

Активация на акаунт