Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 43 812
  • 780
  •   1
Отговори
# 705
  • София, България
За СС - във втори, а и в първи клас така беше, решават задачи от състезания от време на време в редовните часове. Отделно имат Забавна математика, където ходят част от децата, там се решават по-сериозните задачи, по един час на седмица е.

# 706
  • София
Няма как да не се стигне до СС срещу другите, защото се разпространяват твърдения, че едно 98 процента от СС могат да си влязат от раз в СМГ без грам извънучилищна подготовка само с едни 10 часа на седмица в училище.
Никой и никъде не е казвал такова нещо. Няма нужда от инсинуации.

# 707
Пише без специфична подготовка. Не знам как да го разбирам.

# 708
Набързо да попитам - как се стигна отново СС срещу другите училища? Пак сравнения на ягоди с круши- брой медали, ми има училища с по една паралелка.
Вкарахте се в тематиката на МГ, ама да видях в темата на кое училище сте се изнесли повечето, та ми е ясно Simple Smile
Не изкривявайте тази моля, състезанията са състезания, МОНската математика е на по-друго ниво.
Няма как да не се стигне до СС срещу другите, защото се разпространяват твърдения, че едно 98 процента от СС могат да си влязат от раз в СМГ без грам извънучилищна подготовка само с едни 10 часа на седмица в училище. Всъщност, не влизат, защото не са решили, но пък печелят медали на поразия😀 Оказва се, че нито медалите са толкова много, нито пък е съвсем без подготовка. Ама, нейсе🙂

Ти когнитивни проблеми ли имаш? За втори път изменяш смисъла на написано. Къде е написано, че 98% от децата в СС могат без допълнителна подготовка да влязат в СМГ? Покажи моля!!!!

И да, аз лично познавам деца от СС, които без многогодишна подготовка влязоха в СМГ и ПЧМГ след 4 клас. Включително и от класа на дъщеря ми. Дъщеря ми на изпита на ПЧМГ в 7 клас имаше 90 или 91 точки(не помня точно) без специална подготовка за него, и можеше да влезе веднага. Това не значи, че всички деца в СС са на това ниво по математика, но 98% от випуска има достатъчно добро ниво, трайни знания без пропуски, което да им даде и добро крайно ниво.
Енси, не ми се връща да ти цитирам писанията за едно дете на една форумна майка, което влязло в СМГ без грам външна подготовка. Нивото на децата може да е добро, но е под необходимото за състезателна математика без допълнителна подготовка, която може да е под всякаква форма от решаване на сборници до работа с родител, учител, баба, дядо. НО категорично не е без подготовка. Та твоите проблеми освен когнитивни са и с с твърде голямо его, което непрестанно търси публика из форумите. Само на билборд още не съм видяла, че детето ти е било прието в ПЧМГ и е отвяло с колко точки бяха един състезател по математика😀

Сега защо изместваш въпроса? Пак питам да отговориш къде някой и някога е писал, че "едно 98 процента от СС могат да си влязат от раз в СМГ без грам извънучилищна подготовка само с едни 10 часа на седмица в училище".

Хайде престани да бягаш от директен отговор и престани да видоизменяш написаното, да го манипулираш и да внушаваш друго и коренно различно. Модераторите не ти правят услуга, като трият поста ми. Напротив.

Моето его си е мое его. А успехите на детето ми са си негови, факт са, и ако искам и на билборд ще ги сложа.

Но въпросът е ти защо мине не мине и започваш пак анти акция срещу СС. Набиваш се на очи.

Трябва да се разбере, че за децата от СС всичко, което се обсъжда е "училищна" математика, а не допълнителна подготовка. Вашите понятия за училищна математика се ограничават до 4 часа по МОН и всичко над това го смятате за допълнителна подготовка. Това е разликата.

Извинявам се за чаршафа, но е важно да остане така, защото модераторите трият мои постове и нападките и лъжите остават без контекста.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 14:09 от Аncy

# 709
  • София
Трябва да се разбере от кого, че всичко, което се обсъжда, за децата от СС е училищна математика? Все пак в темата четат и пишат и потребители с деца и/или пък, интересуващи се и от други училища. Не се върти цялото образование, пък дори и само частното, около СС. Всеки прави някакъв избор, какъвто си прецени. По принцип по-лесно е да не приемаме лично всичко написано, ама не става винаги.

# 710
Трябва да се разбере от кого, че всичко, което се обсъжда, за децата от СС е училищна математика? Все пак в темата четат и пишат и потребители с деца и/или пък, интересуващи се и от други училища. Не се върти цялото образование, пък дори и само частното, около СС. Всеки прави някакъв избор, какъвто си прецени. По принцип по-лесно е да не приемаме лично всичко написано, ама не става винаги.

Ами нали точно от там тръгна разговора. От 10-те часа МАТ. И това Е училищна математика. Децата не учат нещо различно или допълнително от заложения по МОН материал. Просто имат повече време за упражнения и решаване на по-сложни задачи, В УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ, с учителя си. НЕучилищна математика е всичко извън заложеният по МОН материал.
Върху СС се акцентира само от конкретни потребители, които му броят медалите. Ние като настоящи и бивши потребители на училището не сме фиксирани върху това. А всеки е свободен да разбира написаното както си иска. Вижда се, че проекциите на един и същ текст в различни глави може да имат коренно различен смисъл. Ахахахах

# 711
Не мога да разбера защо е тази безкрайна дискусия, четене с разбиране, мерене на мускули и броене на часове и медали. Може ли да се създаде тема за СМГ и състезателна математика и там да се карате, тъй като темата е обсебена от това, а реално уж за други работи говорим тук. Или пак не съм разбрала, като страниците за английски език и сертификация.
Признавам си съвсем добронамерено, че се ужасявам, че детето ми ще учи с деца на толкова “амбициозни” родители. Имат ли време да дишат на спокойствие тия деца от уроци, школи, сборници и покриване на точки? Наистина се плаша. Аз също се имам за амбициозен родител, но чак такова нещо… напомня ми на драмата на една госпожа с недооцененото й дете в НПМГ и цялата Фейсбук война с учителя по география.

# 712
  • София
Анси, разбира се, че всеки тълкува написани от друг неща по негов си личен начин. Няма как да е другояче.

За десетте часа Мат нали някой беше писал тук, че част от тези часове до 4 клас в СС са по състезателна математика?  Ако е така, значи все пак има някаква допълнителна подготовка до 4 клас, сравнено с часовете в общинските училища. При частните явно е различно във всяко училище.

# 713
Набързо да попитам - как се стигна отново СС срещу другите училища? Пак сравнения на ягоди с круши- брой медали, ми има училища с по една паралелка.
Вкарахте се в тематиката на МГ, ама да видях в темата на кое училище сте се изнесли повечето, та ми е ясно Simple Smile
Не изкривявайте тази моля, състезанията са състезания, МОНската математика е на по-друго ниво.
Няма как да не се стигне до СС срещу другите, защото се разпространяват твърдения, че едно 98 процента от СС могат да си влязат от раз в СМГ без грам извънучилищна подготовка само с едни 10 часа на седмица в училище. Всъщност, не влизат, защото не са решили, но пък печелят медали на поразия😀 Оказва се, че нито медалите са толкова много, нито пък е съвсем без подготовка. Ама, нейсе🙂

Ти когнитивни проблеми ли имаш? За втори път изменяш смисъла на написано. Къде е написано, че 98% от децата в СС могат без допълнителна подготовка да влязат в СМГ? Покажи моля!!!!

И да, аз лично познавам деца от СС, които без многогодишна подготовка влязоха в СМГ и ПЧМГ след 4 клас. Включително и от класа на дъщеря ми. Дъщеря ми на изпита на ПЧМГ в 7 клас имаше 90 или 91 точки(не помня точно) без специална подготовка за него, и можеше да влезе веднага. Това не значи, че всички деца в СС са на това ниво по математика, но 98% от випуска има достатъчно добро ниво, трайни знания без пропуски, което да им даде и добро крайно ниво.
Енси, не ми се връща да ти цитирам писанията за едно дете на една форумна майка, което влязло в СМГ без грам външна подготовка. Нивото на децата може да е добро, но е под необходимото за състезателна математика без допълнителна подготовка, която може да е под всякаква форма от решаване на сборници до работа с родител, учител, баба, дядо. НО категорично не е без подготовка. Та твоите проблеми освен когнитивни са и с с твърде голямо его, което непрестанно търси публика из форумите. Само на билборд още не съм видяла, че детето ти е било прието в ПЧМГ и е отвяло с колко точки бяха един състезател по математика😀

Сега защо изместваш въпроса? Пак питам да отговориш къде някой и някога е писал, че "едно 98 процента от СС могат да си влязат от раз в СМГ без грам извънучилищна подготовка само с едни 10 часа на седмица в училище".

Хайде престани да бягаш от директен отговор и престани да видоизменяш написаното, да го манипулираш и да внушаваш друго и коренно различно. Модераторите не ти правят услуга, като трият поста ми. Напротив.

Моето его си е мое его. А упехите на детето ми са си негови, факт са, и ако искам и на билборд ще ги сложа.

Но въпросът е ти защо мине не мине и започваш пак анти акция срещу СС. Набиваш се на очи.

Трябва да се разбере, че за децата от СС всичко, което се обсъжда е "училищна" математика, а не допълнителна подготовка. Вашите понятия за учлищна математика се ограничават до 4 часа по МОН и всичко над това го смятате за допълнителна подготовка. Това е разликата.

Извинявам се за чаршафа, но е важно да остане така, защото модераторите трият мои постове и нападките и лъжите остават без контекста.
Подготовката за СМГ не е училищна математика и силно се съмнявам всички деца да решават задачи от Математика за таланти. Няма как да убедиш когото и да било, че с “училищната” математика на СС се влиза в СМГ. Поради разни специфики на балообразуващите състезания за кандидатстване в СМГ, съм склонна да вярвам, че детето трябва да е запознато поне с типа задачи и да е решавало такива. След като каза, че за децата от СС СМГ не било цел ми е меко казано странно по време на училищната математика да ги готвят за този изпит. Та не знам кой си противоречи.
Въвеждаш хората в заблуда относно “великото”ниво на математиката в СС, което било достатъчно за прием в СМГ без грам външна подготовка. Аз съм наясно, че това не е възможно (е, може и да има някой математически гений, но те са по-скоро изключение), но четящите остават с идеята, че едни десет часа са достатъчни за добра подготовка по МОН и за прием в СМГ, което не е така.
the doors,  има голям процент потребители на СС в темата, които всички до един за убедени, че водим война срещу тяхното училище, но всъщност те подценяват усилията на всички деца извън СС и откровено се подиграват с другите училища. Една дама, санака май беше, ме заподозря, че нарочно съм отворила протокол от състезание, в който има малко медали за СС😀 Иначе, за профила на СС родителя може много да се пише😀 Имам преки наблюдения.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 14:27 от mauvette

# 714
  • София
mauvette, наистина четеш написаното както дявола евангелието. Ясно е, че водиш лична вендета срещу СС и си подела мисия във всяка твоя публикация да извърташ и клеветиш, но хайде имай малко уважение към останалите потребители, които също четат темата.

Хайде стига със СС. Дай да прочетем за училището на децата ти или това, в което работиш, за усилията, програмата, резултатите и т.н. 😆

# 715
mauvette, звучите сякаш или не са приели детето ви в СС или не се е справило и се е наложило преместване и все още го изживявате тежко.

Спокойни родители - спокойни и балансирани деца. Има толкова други училища освен СС, които пак са супер.

# 716
Анси, разбира се, че всеки тълкува написани от друг неща по негов си личен начин. Няма как да е другояче.

За десетте часа Мат нали някой беше писал тук, че част от тези часове до 4 клас в СС са по състезателна математика?  Ако е така, значи все пак има някаква допълнителна подготовка до 4 клас, сравнено с часовете в общинските училища. При частните явно е различно във всяко училище.

Не, има два допълнителни избираеми часа(над 10-те) по състезателна математика с друг преподавател. Другите деца, които не ходят на състезателна, имаха някакви други занимания. Отдавна беше и не помня, но нещо от сорта танци и т.н.

# 717
mauvette, наистина четеш написаното както дявола евангелието. Ясно е, че водиш лична вендета срещу СС и си подела мисия във всяка твоя публикация да извърташ и клеветиш, но хайде имай малко уважение към останалите потребители, които също четат темата.

Хайде стига със СС. Дай да прочетем за училището на децата ти или това, в което работиш, за усилията, програмата, резултатите и т.н. 😆
Розита, СС не ме интересува. Не водя никакви войни. Ти като родител на дете в СС, предполагам, ще подхванеш ли мантрата за достатъчността на училищната математика за прием в СМГ. Честно казано, и за мен темата се изчерпа. Относно училището на детето ми, не е твоя работа. Но около мен има доста деца, които се готвят за СМГ и виждам какви усилия полагат и е меко казано тъпо хора като енси да им омаловажават усилията. Пък вие си мислете каквото искате.
Фрийзийя, тц,  не позна. Никога не сме кандидатствали в СС и нямаме такова намерение. Не е наш тип училище. А и смятам, че образование има и извън това единствено и неповторимо училище😀 Просто доста се прекалява с възхвали за СС и плюене по другите училища, а и създавам контент за бг мамата😀

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 14:52 от mauvette

# 718
  • София
Извинявай, но като те чете човек и остава с впечатлението, че си обсебена от СС. Ако спреш във всеки пост да пишеш срещу училището, децата в него и родителите им, може би ще повярвам, че не се интересуваш.

Дописвам и аз.
Лъжа е, че някой някога е твърдял, че единствено в СС има образование. Лъжа е, че някой някога е казал, че всички от СС влизат без подготовка в СМГ, лъжа е, че непрекъснато се плюе по останалите училища. Всички четем темата, нали 😉
Между другото, ти да не си собственичката на Иззи? Срещу това училище доста негативни постове се написаха, но не от родителите с деца в СС, а от лично пострадалите.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 15:04 от rosi_ta

# 719
Извинявай, но като те чете човек и остава с впечатлението, че си обсебена от СС. Ако спреш във всеки пост да пишеш срещу училището, децата в него и родителите им, може би ще повярвам, че не се интересуваш.

Вероятно ще спра, когато кликата на СС спре да плюе по другите училища и да омаловажава усилията на стотици деца и учители. В случая се включих, за да опровергая твърдението, че с училищната математика на СС се влиза в СМГ.

Общи условия

Активация на акаунт