Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 537
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ами че то това с топките и комбинации от цветове го има в състезанията по математика, още от 2-3 клас мисля. Може да е по-просто, но го има,
Иначе браво за обяснението долу на вас. Изобщо се чудя защо на децата им е толкоз трудно, явно не е обяснено добре в учебника Thinking

# 661
  • Бургас
Здравейте, момичета! Следя ви редовно, но нещо не ми се пише напоследък. И моят е с двойка по математика на комбинаторика. Първо беше шокиран, сега вече не. Като това не му е първа двойка тази година, но предната имаше оправдание ( отсъстваше, а и материята е нова и напълно непозната за него) . Не ми харесва как тръгна и се надявам скоро да си влезе в ритъм. Исках тази година да не го бутам все, но явно ще си изкараме така до 12 клас, за което аз съм си виновна.  Много е разочарован,  че стипендията била 20 лв. , защото някъде си им давали по 50 лв. 😁
Някой използва ли e-prosveta за подготовка? По-добро ли е от ucha.se?

# 662
Защо не попитах преди контролната Laughing Така обяснено го разбрах, ще го обясня и на детето, мисля, че и той така просто и нагледно ще го разбере

# 663
При нас пък минаха комбинаториката отдавна, минаха и векторите. Явно са доста преди вашите.
Моята пък ме учуди с две шестици по математика на тестовете. Обаче не съм я питала в класа й как са оценките на другите... вие ме учудвате, че било толкова трудно.
Тя от 7 клас така си тръгна, само с шестици по мат., но не вярвах, че и в новото училище ще продължи.

# 664
  • Пловдив
Ами че то това с топките и комбинации от цветове го има в състезанията по математика, още от 2-3 клас мисля. Може да е по-просто, но го има,
Иначе браво за обяснението долу на вас. Изобщо се чудя защо на децата им е толкоз трудно, явно не е обяснено добре в учебника Thinking
Да, имаше ги такива задачи в състезателната математика до 4 клас, но се решаваха с други методи. Някакво дърво беше... Simple Smile
Моите са се справили. И двамата имат 6-ци. Държат нивото и не излагат МГ-то в новите си училища. Питах ги преди контролните дали ги разбират и каква е разликата между вариации, комбинации и пермутации. Точно така ми ги обясниха и те, разбрали са ги. И точно им казах, ако не са сигурни, да си решат задачите по старите методи за проверка Simple Smile
Сега са на вектори. Също ги разбирали. Ще видим. Непрекъснато им повтарям, ако не разбират нещо, да питат. А не когато се издънат някъде, тогава да се сетят, че не са разбрали нещо.

# 665
M.P.G annie13 сърдечно благодаря за обясненията ✌️

# 666
Аз пък го нахоках че има 5 на комбинациите, и как зле почва. Ся като чета тука сме направо в топа!
Иначе отдавна вече има и оценка на векторите..

# 667
Аз пък го нахоках че има 5 на комбинациите, и как зле почва. Ся като чета тука сме направо в топа!

И при нас така Simple Smile. Сега си мисля, че или ги е схванал или са им дали лесен тест Simple Smile

# 668
  • София
И аз бях недоволна от петицата на комбинациите ... до днес Simple Smile
По БЕЛ учителката на първата РС каза да не се притесняваме за входното ниво, защото материалът по БЕЛ за седми клас им бил татуиран в мозъка. Да бе, половината клас са с оценки 3 и 4. Този път на 4 се радвах. Всъщност и на двете входни (БЕЛ и МАТ) изкара с една единица по-малко, отколкото й беше реалното ниво миналата година. Тя всяка година се дъни на входните, явно през лятото някой минава и изтрива всичко от миналата година.

# 669
Ahoney, и моето така- на входните винаги има по- ниска оценка, трябва им време да наберат скорост явно Laughing

# 670
Ей че хубаво сте ги обяснили! До сега, като ви четях, си мислех, че е много сложно, пък то не било толкова.

# 671
  • София
Между тест и тест има разлика...Дамите, които нагоре са писали за двойката и тройката, май са с деца в ТУЕС.Там е и на приятели детето - съдрало се било да решава от сборници, ама господинът идвал от СМГ и задачите не били никак прости според родителя, бивш СМГ кадър.Но това не го казали пред детето, а го били нахокали за петицата...Трябва да им кажа да го почерпят като чета тук.Комбинаториката създава у децата илюзията, че е лесна и са я схванали, ама не е баш така...Голяма работа, че за изпита в СМГ след 4 клас е учена в някаква степен,  това е само  база, после се надгражда и в осми, и в девети с теория на вероятностите, и в 12, че и солидно в университета..Та е минала и  не закачила покрай лесна, дори и супер учител да я обяснява...Реши ли учителят само малко да вдигне нивото на сложност на теста и множеството обикновено гърми.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 14:12 от Просто русалка

# 672
А при нас беше голяма радост от 5 на комбинаторика. Моето момиче е в по-обикновено училище и сигурно е бил по-лесен тест, но пък беше изненадващ и непланиран, та резултатът е успех. Въпреки че тя от 5 клас по мат се движи около 5, само нво беше голям провал и геометрията. Обаче, фактът, че е в неелитно училище се отразява добре,  стана спокойна, има си приятелки, сяда и си учи с желание.

# 673
  • София
А при нас беше голяма радост от 5 на комбинаторика. Моето момиче е в по-обикновено училище и сигурно е бил по-лесен тест, но пък беше изненадващ и непланиран, та резултатът е успех. Въпреки че тя от 5 клас по мат се движи около 5, само нво беше голям провал и геометрията. Обаче, фактът, че е в неелитно училище се отразява добре,  стана спокойна, има си приятелки, сяда и си учи с желание.
laurentin , много се радвам, че се чувства добре в новото училище. Знаеш, че бях взела много присърце вашата история покрай матурите и сега наистина съм много щастлива за вас. Kiss

# 674
  • София
Сега Русалка ме хвърли в размисъл дали детето е научило комбинаториката или учителката е дала лесни задачи?!?

Общи условия

Активация на акаунт