Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 503
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
Моля да ми препоръчате добри сборници по бел и математика. Наборката е в ЕГ и нещо... все няма да учи, домашни почти няма, а не ми се иска да изтърва нещата.
По бел харесвам помагалата на Донка Кънева, предложете и други, а по математика в училище работят по Архимед. Мислех за Веди, но то е едно за 8, 9 и 10 клас събрани в 200 страници, та се чудя.

# 706
  • у дома
Моля да ми препоръчате добри сборници по бел и математика. Наборката е в ЕГ и нещо... все няма да учи, домашни почти няма, а не ми се иска да изтърва нещата.
По бел харесвам помагалата на Донка Кънева, предложете и други, а по математика в училище работят по Архимед. Мислех за Веди, но то е едно за 8, 9 и 10 клас събрани в 200 страници, та се чудя.
На Веди комбинирания е добър,Архимед имат и книга за ученика за 8 клас.

# 707
Сборник задачи по математика за 8. клас. 1260 задачи за всеки ученик по всяка тема на Просвета.
Обхваща всички теми и за всяка има задачи с различна трудност. Раздел А - с училищна, раздел Б малко по-трудни и В за състезатели.

# 708
В пощата съм сложила книга за ученика на Архимед в пдф

# 709
  • Sofia
Моето няма никакво време да прави нещо допълнително по предметите. Немски и тренировки - това е при нея. На учителката по математика не може да се разчита, а наборката изпълнява някакъв минимум по математика. Дано не затъне.

# 710
Здравейте, а може ли да помоля за данни за достъп до пощата.

Не зная кога девойката ще стигне до допълнителни материали, но май ще се наложи да я подканя. Засега е в Energy save mode и не прави нищо допълнително извън даденото и гледа да мине до допирателната. Материалът, обаче, се натрупва и скоро ще гърмят бушони май-май Rolling Eyes

# 711
Може ли достъп до пощата? Благодаря!

# 712
Може ли достъп до пощата?

# 713
Моля, който иска достъп до пощата да пише ЛС на мен или на Gergana8310 Hug

Обърнете се на лични за пощата към Luthien и Gergana8310.

# 714
Здравейте, а може ли да помоля за данни за достъп до пощата.

Не зная кога девойката ще стигне до допълнителни материали, но май ще се наложи да я подканя. Засега е в Energy save mode и не прави нищо допълнително извън даденото и гледа да мине до допирателната. Материалът, обаче, се натрупва и скоро ще гърмят бушони май-май Rolling Eyes

Същото е и при нас, но наследникът вече изгоря с лош резултат върху комбинаторика, което мен рязко ме извади от летаргията, в която принудително се бях поставила и веднага напоръчах сборници по математика. Тийнът за момента е преминал от "energy save mode"  на "survival mode" докато ми мине, после ще видим....бил си взел поука и разбрал, че май ще трябвало да се учи, видиш ли...... времето ще покаже дали е така.

# 715
Комбинаториката отдавна я минаха, сега ще правят тест на вектори, преди да преминат на следващ раздел. Ще се радвам, ако някой има възможност да качи в пощата или тук тестове за вектори. В книга за ученика на Архимед не намерих подходящ.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 11:16 от Gergana8310

# 716
  • у дома
Да,в Архимед са комбинирали вектори,триъгълник и трапец.

# 717
Комбинаториката отдавна я минаха, сега ще правят тест на вектори, преди да преминат на следващ раздел. Ще се радвам, ако някой има възможност да качи в пощата или тук тестове за вектори. В книга за ученика на Архимед не намерих подходящ.
Сложих в пощата задачи с решения от вектори. Не съм ги разглеждала, дано са адекватни.

# 718
Сложих в пощата задачи с решения от вектори. Не съм ги разглеждала, дано са адекватни.
Благодаря! Една задача ми излиза качена.

# 719
  • София
При нас сме на тема стипендии и в този ред на мисли да ви питам какви опити за изграждане на финансова грамотност правите. Синът ми все още си харчи парите за  всякакви колекционерски неща, като просто сменя вида на колекцията - колички, автобуси, фигурки на комикс герои, насекоми в смола, полускъпоценни камъни и т. н. Като цяло не изпитва никакъв финансов дискомфорт, въпреки че не му давам много джобни. Той не си купува почти нищо за ядене, не се интересува от маркови дрехи и обувки. Лаптоп и телефон са средна ръка, но му вършат добра работа и също не се фиксира да има последни модели (което всъщност ми харесва и е цялостното отношение вкъщи към подобни неща). По тази причина той си спестява успешно повечето джобни, получава и някакви пари по поводи от бабите и дядо си, сега ще има и стипендия. Така изобщо не му се налага да приоритизира нещо по-голямо пред дребните колекционерски боклуци и да взима някакви финансови решения при недостиг. Все пак, искам да има джобни да си купи сандвич/напитка навън, за излизания и естествено не бих го оставила без тях. В момента са 40 лв. на седмица. До училището му най-евтиният сандвич е 6-7 лв.  Та не знам как да създам условия да усети, че тези "колекции" не са най-добрият начин за харчене на пари и може да намери по-смислени алтернативи.

Общи условия

Активация на акаунт