Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 510
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Мисля, че няма значение кой в колко елитно училище е: Важно е...да е в своето си / и на място/, където се чувства най-добре. За шунковар си мисля от доста време, е навихте ме.😉

# 691
  • София
Нямам шунковар. Ако някой напише изпитана рецепта за пастърма в хладилник. Преди две години правих, одобри се, но загубих рецептата.

# 692
Ние си правим пастърма и готовата съхраняваме във фризера по цяла година. Както и суджуците.
Радвам се, че сте харесали шунката! Няма по-хубаво от домашно направеното!

# 693
  • София
Neliка, моля за рецепта и за пастърма и за суджуци, може и на лично, благодаря!

# 694
  • София
Вчера мъкнах Малечка цял ден, на балет и уроци по математика. Намерихме чудесна млада учителка по математика, която преподава в АК, засега сме доволни, особено понеже има Йорки и то участва в уроците... Grinning Днес мисля да готвя баница с праз и се чудя дали някой у дома ще яде такова нещо .... Отделно ще чистя двора, има много паднали сухи листя Cold Sweat .... Абе, събота и неделя съм с 6 ръце като Шива.. Пък и избори Rolling Eyes , на тях ще им трябва също комбинаториката Grinning

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 09:40 от Cabo San Lucas 40

# 695
Ние имаме шунковар и наистина стават сполучливи шунка и т.н. обаче на нас за няколко месеца ентусиазма ни замря и сега машинката си почива на един рафт.
И ние ще гласуваме, макар вече да нямам съвсем никаква надежда за правителство...

# 696
Момичета един малко по-различен въпрос някой който е учил от вас висша математика и не я забравил бих помолила за малко съдействие или да ми каже в някоя група където могат да ми помогнат.

# 697
# 698
Neliка, моля за рецепта и за пастърма и за суджуци, може и на лично, благодаря!
За суджуци не мога да дам. Един познат месар ги пълни, а ние само си ги сушим. Поне знам, че не слага натриев нитрит, който присъства във всички колбаси в магазините. За пастърма има много рецепти. Ние я правим така:
Месото престоява в морска сол 24ч. После го измивам и изкисвам във вода с оцет за 1.5ч. Подсушавам, намазвам със счукан чесън, овалвам в подправки (чубрица, черен пипер и червен пипер), и слагам да съхне на терасата. Баща ми го суши в хладилника. Когато е готово съхраняваме в торбичка във фризера.

# 699
Как мислите подходящ ли е Тери Пратчет за нашите набори?
Моят мисля, че е готов да се върне към четенето след отварата, който получи с НВО БЕЛ 7ми клас и се чудя коя книга да му подхвърля.

# 700
Зависи от интересите на детето. Аз горе-долу на тази възраст открих за себе си Джек Лондон и Боян Болгар.
Пробвайте и Клайв Каслър, Артър Хейли може да му харесат, както и Людмила Филипова.

# 701
Мисля, че е добър момент за Пратчет. Аз бих предложила на наборката нещо от Вещиците, а за момче - може би нещо от Нощната стража.

# 702
Подариха й "Стражите, стражите" още миналата година, но седи непрочетена. Каза че е почнала и не й е харесала. А чете много и най- различни неща. Аз открих Тери Пратчет чак в студентските си години.

# 703
Днес й взех Ема на Джейн Остин, както и няколко разказа за Шерлок Холмс, адаптирани, В2 (уж да почне да чете за коледното домашно, което ще е да се прочете книга и разкаже). Книгите съвсем са ги направили за мързеливи деца - отзад си имаше речник с думите от книгата (на едната от тях), изумих се. Сакън да не се напрегнат, ако трябва сами да си ги извадят. Аз си мисля, че на тази възраст четях класики и кримита - Джейн Остин, сестрите Бронте, Чарлз Дикенс, Артър Конан Дойл, Агата Кристи, Дюма и подобни, но като съм предлагала тези досега, не са потръгвали. За мое съжаление, като че ли от 2 години престанаха да четат и двамата. Надявам се да се върне ентусиазмът им по някое време.

# 704
Игри на наследство. 3 книги. Моята ги чете май за четвърти път вече. И аз ги прочетох, интересна история.

Общи условия

Активация на акаунт