Резултати от микробиология - тема 2

• 25 605
  • 859
  •   1
Отговори
# 30
  • София
На мен ми е интересно, защо лекаря който е гледал МБ не е написал БВ. И е написал нормална флора а в същото време липсват лактобацили.

# 31
Написал е нормална аеробна флора, което значи, че няма аеробни бактерии. Обаче има анаеробни, които правят БВ. Може да не са точно Гарднерели, то има различни видове.

# 32
  • София
Хм, защото това което аз съм виждала е долу да пишат наличие на ..... и накрая БВ във диагнозата.

# 33
Мила, безценна си! ❤

Именно твоят коментар по предходно мое питане тук ме мобилизира за спешни изследвания и притесненията ми се потвърдиха.

Малко ми е тъжно, че АГ от пролетните ми изследвания е подценило ситуацията с намалелите лактобацили и проблемът е ескалирал, защото й имах огромно доверие, но минало вече…

Е, сега съвсем са изчезнали лактобацилите и вече си с БВ.
АГ ще изпише подходящ препарат, който да е съвместим с кърменето, обаче след това ще трябва да възстановиш лактобацилите, което не става с орален пробиотик, а с вагинален. Схемата след лечение на БВ е няколко дни Вагизан за подкиселяване на средата, след което 14 дневен курс с Гинофилус, което е вагинален пробиотик.

# 34
Emay,
Масово го неглижират АГ това с лактобацилите, а защо продължават да изписват орални пробиотици… Нямам идея. Аз затова ходя на дерматовенеролог за такива неща, поне там знам как ме лекуват.
Минало е, не се ядосвай, ще го оправиш скоро, но този път, моля те, направи курса с Гинофилус. После изчакай 7-10 дни, пусни контрола и ако още не са достатъчно лактобацилите, направи още 1 курс.
Kene, различни лаборатории, различни тълкувания. То БВ е общо название, както писах, може да не става дума за Гарднерела, няма и типичните clue cells… Да го наречем в случая анаеробен колпит, за да сме по-точни.

Току-що идвам от преглед, аман, с гъбички съм. Миналата седмица пусках МБ, не се хванаха, въпреки че на микроскопията бях с нишки, е, явно са избуяли и сега съм зачервена, подута, пак ми правиха директна микроскопия и си имам бая гъби. Пуснахме посявка, оффф, дано не си отглеждам някой странен щам. Аман от тия гъби.

# 35
Здравейте,
И аз имам следния резултат от профилактична микробиология без НИКАКВИ оплаквания и симптоми:

АГ ми изписа Клиндавазин крем 7 дни и после Лактажин глобули пак 7 дни. Още не съм ги почнала, тъй като ми оставаха няколко дни до МЦ (още съм в цикъл).

Въпросът ми е - има ли такива от вас, които са ползвали въпросния Клиндавазин крем, имали ли сте някакви странични ефекти и последствия след него (гъбични инфекции, диарии)? Виждам, че е антибиотик и малко се притеснявам да не ми убие и хубавите бактерийки, отделно са описани ужасно много странични ефекти (както всеки друг антибиотик предполагам, просто през съзнателния ми живот 1-2 пъти съм приемала). Чудя се дали да не приемам перорално и някакви пробиотици, докато полазвам кремчето? И да помоля АГ да ми изпише още Лактажин, за поне още 7 дни, да станат общо 14? Не знам, много агресивно ми се вижда лечение с антибиотик при липса на симптоми... не искам да си докарам по-големи беди. Disappointed

# 36
Ще си докараш още по-големи беди, ако не се лекуваш.
Това е локален АБ, няма да ти навреди системно.
Можеш да пиеш орални пробиотици, а вместо Лактажин, по-добре вземи Гинофилус. Писали сме много по-темата, схемата е след лечение на анаероби, 3-4 дни Вагизан, след което 14 дни Гинофилус.

# 37
Клиндавазин е супер, ползвала съм го по схема 6м.
Ти така или иначе нямаш особено много лактобацили, но и с този резултат, няма как да имаш.
Лактобацилите, т.е. пробиотикът, дали ще е Лактажин или Гинофилус, е без рецепта, няма нужда да ти го изписват.

# 38
Благодаря, момичета! Всъщност да, то аз явно нямам много лактобацили така или иначе, просто и те ще умрат и ще чакам да се заселят нови... Smiley
За Лактажина гледах за онлайн поръчка и понеже не може, реших, че е само с рецепта, а сега виждам, че е заради хладилния начин на съхранение просто...
Ще взема и този Vagisan (за млечната киселина предполагам става въпрос) и Гинофилус след Лактажина, за всеки случай. Предполагам не мога да предозирам с полезности.

Последна редакция: вт, 15 окт 2024, 15:26 от Butterfly90

# 39
Принципно може да се предозира с полезностите и да се получи т.нар. цитолитична вагиноза, състояние, когато лактобацилите са в повече.
Но с 1 курс Лактажин и 1 курс Гинофилус - абсурд да се получи такова неше що.
Щом си решила да комбинираш всичкото, поне направи така:
1. Клиндавизин - да убие анаеробите.
Ден почивка
2. Вагизан - 3-4 вечери, за да подкиселиш средата и да я направиш подходяща за заселване на лактобацили
3. Лактажин
4. Гинофилус

Като дойде цикъл - прекъсваш и подновяваш.
После чакаш минимум 7-10 дни след лечение и пускаш контролно изследване.

# 40
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Завъртях се в някакъв омагьосан кръг и вече не знам към кой да се обърна. Обиколих сумати гинеколози, изпих сигурно над 5 антибиотика и резултат никакъв. От миналия февруари се боря с бета стрептокок, лятото пуснах пълен пакет в геника, излезе БВ, лекувахме с метронидазол, нещата се нормализираха 2 месеца правих курс по 12 дни с гинофит, в началото на този месец ни удари сериозен вирус , първата ми контрола мб беше ок преди месец и половина, преди няколко дни пуснах втора и отново се изолира стрептокока, само че вече резистентен към всички видове аб , които пих за него. Лактобацилите ги няма отново никакви, вече не знам при какъв лекар да ида и какви изследвания да пусна. Направо ми се реве...не знам от постоянните вируси покрай училището и яслата на децата ли, но не мога да възстановя лактобацилите, явно от там идва и последващата инфекция. Някакви насоки, съвети? Вече се отчаях , честно , не знам към кого да се обърна ...

# 41
Правилно си се ориентирала, че причината са липсващите лактобацили. А те с Гинофит няма как да се завъдят, за целта се ползва вагинален пробиотик като Гинофилус.
От пиене на АБ за стрептокок няма полза, само став по-резистентен.
Аз лично успешно съм си го лекувала само с глобули и вагинален пробиотик.
Под глобули визирам Полижинакс. След това в твоя случай ти препоръчвам един месец от цикъл до цикъл да слагаш Гинофилус всяка вечер, ти наистина си със супер компроментирана среда долу и ти трябва повече.
Ако не пиеш орален пробиотик, започни, той няма да ти оправи средата на влагалището, но ще ти по-добри чревната флора, която със сигурност е разрушена от многото АБ.
И повярвай ми, детските вируси нямат чак такова отношение към вагиналните инфекции. И да не се беше разболяла, при липса на лактобацили пак щеше да цъфнеш я със стрептокок, я със БВ, я с нещо друго.
Обаче! Тук едно обаче. Друга възможна причина за тези рецидиви са някакви скрити инфекции като уреаплазма например. Изследвала ли си се?

# 42
  • Пловдив
Да, на разширените изследвания излезна всичко отрицателно, но не мога да си обясня защо се получава тази липса на лактобацили.

# 43
Как защо?
Всеки път, когато пиеш АБ, освен патогенните бактерии, убиваш и лактобацилите. При положение, че явно не ползваш вагинален пробиотик, няма да имаш никакви лактобацили. Като нямаш лактобацили, ще ти се появяват Гарднерела, коки, гъбички и какво ли не, които ще лекуваш с АБ… Виждаш ли омагьосания кръг? Въртях се в него години наред.
Затова и си позволявам да давам съвети, защото ми е до болка познато.
Ще ти дам пример. Аз лично от години ползвам Гинофилус, слагам си го всеки път като пия АБ като превенция, а и след това. Следя си нивото на лактобацили редовно, защото ми се налага често да пия АБ. Тази пролет детето ми донесе вирус, направих бронхит - 10 АБ. Да, ама бях в цикъл, моят е 10-Ина дни, съответно не слагах Гинофилус. Сложих малко след това, през ден, детето след 3 седмици се разболя и то от бронхит, зарази ме и хоп, още 10 дни АБ, пак в цикъл, пак без Гинофилус. В резултат - направих БВ, досега не ми се беше случвало, обаче веднага се досетих какво е, то такав смрад никога не бях усещала. Та - хоп 5 дни Метронидазол, орално и глобули, след което вече сериозно се заех да си оправям флората, че се видя, че е тотал щета. Сложих 3 глобули Вагизан, 7 дни сутрин и вечер Гинофилус, още 3 дни само вечер, след цикъл на контрола вече си имах умерено количество лактобацили.
Обяснявам подробно, за да ти стане ясно как точно се случват нещата, а и че дори и аз, която съм наясно, пак не съм застрахована, когато пия АБ в такива количества и с такава продължителност.

# 44
  • Пловдив
Благодаря за споделеното! Ще пиша какво са ми изписали и какво се случва, но определено ще си взема вагинален пробиотик. Силно се надявам да се реши вече този проблем....

Общи условия

Активация на акаунт