Резултати от микробиология - тема 2

• 22 166
  • 859
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за съвета.
В понеделник ще го приложа.
Колкото до феталната морфология - поради лични причини (болни бяхме удома с вирус), малко късно я направих, в последния възможен момент. За БХС не успяхме да стигнем въобще...
А ЛЛ от предната бременност, си знае една песен - гинеколога да прецени дали да те прати (в моя случай - ортопед, гастроентеролог през последния месец).... Аз споделих и в друга тема, че съм разочарована, защото когато повтарям думите ѝ на гинеколога, той ме гледа сякаш говоря глупости....

# 16
  • София
Вики, още по-добре ако най-отдолу на резултата има написано име на лекаря завеждащ микробиология или на този който е гледал резултата. Направо това име потърсете в Понеделник и да се обяснят.

# 17
Каква е целта на едно такова обаждане?
Питам, защото в лабораторията ще обяснят същото, което пишем тук вече цял ден - възпалителни клетки е нормално да има в секрета на бременни жени, но ако толкова е притеснена жената, да си говори с гинеколога дали да се търси друга причина. Аз съм сигурна, че при толкоеа лактобацили няма да се впрегне да взима секрет за търсене на теле под вола, НО в името на спокойствието - може да се изследват микоплазма, уреаплазма, дори хламидия. Дали от цервикален или влагалищен секрет - да прецени гинеколога дали е безопасно да се рови в цервикса. Относно бактерията в урината - ако е била ешерихия коли, и не 3 изчистена добре, щеше да лъсне в посявката.
Предвид недоброто име на Писанец обаче си струва да се повтори всичко в друга лаборатория.

# 18
  • София
Кафе, аз когато съм се обаждала са ми казвали точно коя бактерия са имали предвид. Просто някой е бързал и не е доуточнил. За мен е важно да се знае причинителя на възпалението а не да се лекува нещо на око. Моят АГ на всички бременни изписва профилактично Полижинакс, със и без причина. Казвал ми е, че предпочита да се презастрахова защото не вярва на никоя лаборатория вече.

# 19
Именно, в случая не се споменава да има каквато и да е бактерия, така че обяснението е или, че причината е самата бременност и реакцията на влагалището, или нещо, което не излиза на нормална микробиология. Когато има бактерия, но не им се занимава да я описват, пишат "разнообразна бактериална флора" (не ги е срам...)..

# 20
  • София
При възпаление във МБ няма как ОЦН да е 1ва група. Не се връзват нещата.

# 21
О, моля, моля, била съм с уреаплазма, на фона на перфектна МБ и цито 1-ва група. Противоречия колкото искате.
Течения, повече левкоцити и подобни са абсолютно нормални по време на бременността.
Просто се повтаря изследването в друга лаборатория и това е.

# 22
  • София
Да, противоречията между патолог и микробиолог са доста чести, добре казано. Понякога обаче се нацелват и са в синхрон. Особено когато става въпрос за микроскопия а не само за накапване на реактив. Струва ми се, че понякога дори се изпуска микроскопа във МБ а би трябвало по стандарт да вървят заедно.

# 23
Да, стандарт е, но не винаги АГ приготвят стъкло при взимане на проба и не винаги лабораториите изготвят препарат за микроскопия от тампона с проба.
Давам скорошен пример, аз ходя на венеролог, тя ми гледа под микроскоп пробата. Носих си само тампона със среда в лабораторията, направили са ми само МБ, на микроскопията - пише, че не съм занесла стъкло. Повечето лаборатории в такъв случай просто не пишат нищо в това поле.
Много зависи и кой го гледа и как го интерпретира. Което е важно, защото МБ без микроскопия е непълно изследване.
Аз сега съм в чуденка какво ми се случва, откакто ми свърши цикъла имам обилно течение с жълтеникав цвят на белите ми ежедневни превръзки, иначе изглежда белезникаво. Нямам особен дискомфорт, няма сърбеж, само това течение.
Бях на доктор, на МБ не излиза нищо. Венероложката каза, че не вижда левкоцити и бактерии, но лактобацилите са ми по-малко и има нишки Кандида. Гъбички не излизат в посявката, явно са много малко.
Оф, то ясно, че ще трябва да пускам и други тестове, уж не би трябвало да е ППБ, но знам ли вече и аз. Чудя се и за Фемифлор, но може би ще видя първо да пусна една посявка за трихомони, защото това коментирахме с докторката и ако и там няма нищо…
Явно имам някакъв вид дисбактериоза и със сигурност ще сложа малко Гинофилус, но ето че дори и аз, дето съм вряла и кипяла със 100 неща нямам идея винаги какво ми е…
😤

# 24
АГ ми взе проба със стъкло, освен останалото....
Колкото повече ви чета, толкова повече се втрисам.... Ще видя в понеделник какво ще изкоментира АГ-то, и ще преценя дали да отида на друг, за още едно изследване.... Дано да ми обясни... И да вземем мерки най-малкото да разберем какво е...
Благодаря ви, момичета 🍀🌺

# 25
Aaa, Вики, няма да се втрисаш, нали от сутринта пишем по твоя казус за да се успокоиш, не за да се втрисаш Joy
Хайде успокой се, всичко ти е наред, радвай се на бременноста си и без лоши мисли, просто повтори изследването другаде.

# 26
Здравейте момичета,
Преди време бяхме коментирали тук за рецидивираща БВ по време  на бременност след дълго лечение с Утрогестан, и редуцирани лактобацили. Е, първо искам да ви се похваля, че въпреки всичките притеснения, точно последната микробиология преди раждането беше чиста, и успях да родя естествено моята девойка (цели 4кг щастие). Simple Smile Но за да се случи това, поставях глобули с лактобацили буквално до деня преди индукцията.
Общо взето се случи както АГ предполагаше, и след раждането вече микробиологията е напълно чиста. Проблемът сега е, че и лактобацилите са изчезнали, та искам да се погрижа за тях, преди липсата им да се превърне в проблем. АГ препоръчва Лактажин, но аз не съм особено доволна от него, така че може ли да ме посъветвате как да процедирам, за да възстановя лактобацилите трайно? Ако има значение - кърмя и все още нямам цикъл.
Благодаря!

# 27
Сложи 14 дни Гинофилус, след което направи още един курс през ден, т.е. 28 дни. Съвместими са с кърменето, аз съм слагала по препоръка на АГ, защото и аз нямах никакви лактобацили след раждането.

# 28
Здравейте, пиша с молба за коментар на резултати от МБ:

В период на кърмене съм, а допускам, че е необходимо лечение (очаквам обратна връзка и от АГ), дали има съвместими медикаменти? Сериозно ли е като проблем?

Пролетта бях на преглед и бях с намален брой лактобацили, тогава АГ ми препоръча една серия от Биозин фемме, без нужда от контролен преглед. От тогава тази микробиология ме човърка и ето, че имало защо… Sad

# 29
Е, сега съвсем са изчезнали лактобацилите и вече си с БВ.
АГ ще изпише подходящ препарат, който да е съвместим с кърменето, обаче след това ще трябва да възстановиш лактобацилите, което не става с орален пробиотик, а с вагинален. Схемата след лечение на БВ е няколко дни Вагизан за подкиселяване на средата, след което 14 дневен курс с Гинофилус, което е вагинален пробиотик.

Общи условия

Активация на акаунт