Войната в Украйна 3

• 893 390
  • 19 849
  •   2
Отговори
# 4 080
"Тръмп чака Зеленски да си говорят за мир, Путин подаде ръка на Европа"
https://www.bgonair.bg/a/4-world/374238-tramp-chaka-zelenski-da- … de-raka-na-evropa

# 4 081
"Тръмп чака Зеленски да си говорят за мир, Путин подаде ръка на Европа"
https://www.bgonair.bg/a/4-world/374238-tramp-chaka-zelenski-da- … de-raka-na-evropa
То хубаво сделка между Москва и Вашингтон за мир, ама кой ще поеме масрафа по възстановяването на Украйна? Какво ще стане с окупираните до този момент територии? И колко пренебрежително от страна на Тръмп " да се одобри добива на редкоземни от техния там Парламент или както се нарича". Ми научи върховният орган на управление на тази държава, която дъвчеш непрекъснато и ще разговаряш с президента й.

# 4 082
Тръмп въобще не се интересува от мир. Движат го само интересите - да паднат санкциите към Русия, за да търгува свободно, да получи редки изкопаеми, възможно най-изгодно за него, да продава още оръжие, ако може. За оръжието зависи какви интереси ще надделеят, т.е. къде е по-голямата изгода.

# 4 083
  • София
Арестович е никой, на избори с цялата опозиция проруска ще съберат 5% максимум.
Това е от Порошенко днес
"Не е необходимо да унижаваме Украйна с наратива на путин, че трябва да се потвърди легитимността на украинското правителство и в частност на президента от парламента.
Позицията на политическата ни сила - нямаме и не поставяме под въпрос легитимността на украинското правителство, включително и президента. Няма нужда да унижаваме страната, опитвайки се да подкрепим легитимността на Президента."
С подобни думи се исказа и Тимошенко, също опозиция на Зеленски.

# 4 084
Наталия, според теб има ли шанс Зеленски да не сключи шантажистката сделка с Тръмп, а да подпише споразумение с ЕС? Дали сделката на Тръмп може да мине в Радата? Как биха реагирали украинците, като имат предвид двете опции?

# 4 085
И да са го замъкнали американците, Арестович никого не представлява в момента.
Да не го подготвят за следващия президент на Украйна.

Не мисля, нямаше да го вземат, в бъдеще би го компрометирало.
По скоро го гласят да е някъде в екипа на бъдещия.
Затова и се сетих за Залужни, Арестович твърдеше, че се познават още от времето когато е бил военен курсант и са в близки, приятелски отношения. Така, че звучи много логично да е бъдещия екип на Залужни.
Ако въобще присъства на преговорите, защото няма ако се учудя, че въобще е измислица или присъствието му е преувеличено.

# 4 086
Още едно доказателство, че Залужни е скрита лимонка. Интересно кога ли е бил вербуван?

# 4 087
За това, че Русия може да нападне и страни от НАТО предупреждаваше и германският министър на отбраната Писториус, както и редица западни разузнавания. Застрашени са най-вече балтийските страни и Полша.
Аз пък се чудя, как може да се вярва на Русия, която вече излъга относно нападението над Украйна? Още повече, че от Кремъл си заявиха съвсем ясно намеренията и целите: връщане на източна Европа в тяхното лоно.
Не бива да си затваряме очите пред реалностите.
Не може. Smiley
Вчера над балтийските страни прелетя стратегически бомбардировач В-52Н, като доста време кръжеше над Естония. Съпровождаха го шест F-35. Wink
Що се касае до Полша, може да се спори кой мрази повече руснаците - украинците или поляците. Във всеки случай, при нападение, Полша е в състояние да довърши започнатото от Украйна, а именно да довърши Русия. Smiley
За балканското българско племе съм спокоен. През вековете са ни яли попарата: Китайската империя, Златната орда, Римската империя, Византия, Османската империя, СССР, че една Русия ли ще ни изплаши...Laughing

Научете се да разгадавате посланията: Писториус - Рейнметал - въоръжаване на Европа - пари към Германия. Wink

# 4 088
  • София
Наталия, според теб има ли шанс Зеленски да не сключи шантажистката сделка с Тръмп, а да подпише споразумение с ЕС? Дали сделката на Тръмп може да мине в Радата? Как биха реагирали украинците, като имат предвид двете опции?
Зеленски каза, че няма да подпише, ако е без гаранции. путин има нужда от почивка, фактически фронт спря. Техника им също сдава багаж, нищо не е вечно и всеки ствол има определено количество изстрели. Половина от снаряди на фронта са корейски, всекидневни атаки са основно със шахеди. На нас ние ясно, че путин няма да спре, почивка ще бъде за да си направи достаточно от всичко. Някъде четох, че 2млрд долара на ден му е разход за война. Наши също много изморени и съюзники се оказаха по лоши и от врагове. И не военни също са изморени, нормално не спят от три години.

Реалната цена на американската военна помощ за Украйна е много по-ниска от официално заявената. Вместо споменатите във Вашингтон над 60 милиарда долара, действителната сума се оценява на 18,3 милиарда долара.

Това се посочва в проучване на Economists for Ukraine.
Направихме независим анализ, базиран на публично достъпни данни. Нашите констатации показват, че за три години пълномащабна война общата парична стойност на американската помощ, предоставена на украинското правителство, е 50,9 милиарда долара, от които 18,3 милиарда долара са военна помощ, а останалите 32,6 милиарда долара са пряка бюджетна подкрепа под формата на възстановяване на разходите и гаранции по заеми от Световната банка. Тези цифри се различават от общите бюджетни кредити с две до три. Например, правителството на САЩ оцени военната си помощ за Украйна на 65,9 милиарда долара, докато нашата оценка я определя на 18,3 милиарда долара.

Несъответствието между числата на разпределението и стойностите, изчислени в нашия независим анализ, произтича от три основни фактора. Първо, по-голямата част от военната помощ на САЩ за Украйна дойде под формата на съществуващо оборудване от американски запаси. Когато проследяваме всяко предоставено оръжие и вземаме предвид реколтата на тези оръжия, общата им амортизация и повреди (което прави оборудването неизползваемо от армията на САЩ), цената е поне 60% по-ниска. Второ, докато помощта се състоеше от ново оборудване, САЩ наложиха значителни ограничения върху избора на оръжия и използването им от Украйна, а някои трансфери на оборудване все още не са извършени. Трето, значителна част (приблизително 25%) от военната помощ беше предоставена под формата на заеми, а не безвъзмездни средства. Обсъждаме тези фактори по-подробно в Глава 3, предоставяйки известна основна информация за помощта на САЩ за Украйна.
https://econ4ua.org/aid-value/

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 17:43 от Natalia123

# 4 089
Тези самолети не са ли на държавата, която заплашва да изтегли всичките си сили от Европа и е в състояние да го направи във всеки момент без предизвестие? Докато президентът на същата държава върти сделки с нашия основен военен риск?

На героизма на българите не бих се надявал, още повече на гол корем.

Наталия, въпросът ми беше дали Зеленски би се поддал на натиска на Тръмп, заробвайки поколения украинци, след като от ЕС му дават заден изход? Не го направи в Истанбул, защо сега? Иначе ясно, че всички са за временно примирие, въпреки че различни източници казват, че Украйна има ресурс дори в момента поне до лятото, а преди да слезе от власт, Байдън е сключил договори с компании и е финансирал военни доставки до 2026 г., без това вече да зависи от Тръмп.

# 4 090
Споко Петров, споко...

# 4 091
  • София
Не мисля, че ще подпише. Надлъгват се с тръмп.

# 4 092
Между другото положението на украинците в Курска област стана много тежко след като руснаците навлязоха в Сумска област и обстрелват пътя им за снабдяване.
Има кадри, че целия е осеян с ударена техника и автомобили.

# 4 093
Не мисля, че ще подпише. Надлъгват се с тръмп.
И аз това се надявам. Мисля,.че и Макрон само хвърля мъгла в САЩ, като приглася на Тръмп как войната ей сега ще свърши. Така се дава време на Мерц да състави правителство и Германия да поеме своята основна роля. Междувременно доста пари бяха обещани на Украйна от отделни държави, не от бюджета на ЕС, така че Унгария и Словакия не могат да попречат. Изобщо явно в ЕС все повече ще се работи на принципа "Коалиция на желаещите".

Положението в Курска област е едно и също от 6 месеца.

Убеденият евроатлантик Мерц не е спокоен, та аз ли?

# 4 094
Аз не мисля, че Зеленски би се поддал и би клекнал пред Тръмп, особено при тези супер неизгодни условия, които излизат публично.

Общи условия

Активация на акаунт