Войната в Украйна 3

• 881 824
  • 19 600
  •   1
Отговори
# 4 605
На теория е така. А на практика той влага близо половината от бюджета за военни цели и цялата му икономика е напълно централизирана и напълно поставена на военни релси. Решенията ги взима еднолично и няма разни орбановци и фицовци да го блокират, а ако има, падат от прозорците. Освен това няма население, което да стачкува и да се противи на мизерията.

# 4 606
И ми писна да ми се прави на интересен с начина, по който се облича. Аз също бих го изгонила от дома си.
Крал Чарлс и всички други политици нищо не разбират, сал един клоун, един мъжчо с очна линия и една рангелова знаят етикет.
На този ще посмеете ли да му искате костюмче?

# 4 607
Този си е с традиционно, национално облекло.Наистина ли го сравнявате с уж европеец, който демонстративно носи подобие на военна униформа?Знаем, че е актьор, но всяко нещо си има граници.Не навсякъде му минава номера, прекали, не може да излезе от ролята. Smirk

# 4 608
На теория е така. А на практика той влага близо половината от бюджета за военни цели и цялата му икономика е напълно централизирана и напълно поставена на военни релси. Решенията ги взима еднолично и няма разни орбановци и фицовци да го блокират, а ако има, падат от прозорците. Освен това няма население, което да стачкува и да се противи на мизерията.

На практика 132 милиарда долара му е военния бюджет за 2025, и това сега, а уж скоро го чакаме да се срути.
https://www.osw.waw.pl/en/publikacje/osw-commentary/2024-11-22/r … 025-war-above-all

Не съм гледала страна по страна в ЕС, но сме се пазарили да отделяме  по над 2% от БВП за отбрана. От разни страни се чува и за 4%, и за 5%. Общият БВП на ЕС се смята на около 20 трилиона долара.

https://www.imf.org/en/Publications/WEO/weo-database/2024/Octobe … country&ds=.&br=1

Ако смятам правилно, 2% /не повече, за да няма население, което се противи на мизерията/ са 400 милиарда. И къде е тръгнал Путин с поне тройно по-малкия си бюджет, фалираща държава и с чипове от перални? И това е без дори да броя Британия?

Надявам се това поне малко да успокоява страховете ти, че ей сега ще ни превземат, защото много, много искат да имат още повече територия, с която да споделят природните богатства, на които пък ние не сме особено богати.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 01:28 от Vapor

# 4 609
в замяна разчиташе на помощ, за да продължи войната
* помощ, за да не загуби
Тяхната битка е да се защитават от агресора.
Според теб, ако утре Русия спре да напада Украйна, Зеленски и украинците ще искат ли да продължат войната?
Много се набляга на този наратив за продължаването на войната. Кой продължава да прави война?
Ванс и Тръмп много се жегнаха, когато Зеленски каза, че всъщност Путин не спазва споразуменията за примирие.

# 4 610
  • Paris, France
Невена, ти си в смесен  брак(мъж французин) та не си типичен пример.
Сега остава и да не си чула,  чела и знаеш какво и как се изказа Борис Джонсън  за  източноевропейците и какви мигранти предпочита и са били полезни за страната му .
Да, аз имам познати в Англия , при това с успешен бизнес и образовани хора. Самата аз не съм  живяла там. Но...факт, не са добронамерени към източноевропейците, докато на другите и помощи,  и жилища , и всичко. Както и да е, щом си толкова доволна и така са те приели е супер, но за мен поне си изключение и то заради мъжа ти.

Заминах сама и цяло десетилетие живях там сама. Там се и запознах с мъжа ми и дойде да живеем заедно.

Право на помощи имаха по мое време всички подали за убежище и всички легално пребиваващи, стига да не печелят над тавана и да нямат спестявания над 16 000.

Не е вярно, че не дават помощи на източноевропейци. Поне 20% от българите с деца живееха или бяха живяли в council house/Fiat. До 1990г ги раздаваха лесно и на студенти с дете. Някои ги изкупиха даже. След 1990 е малко различно.

Имахме повече много повече права от неуседнали африканци и индийци там от влизането в ЕС до Brexit.

Какво казал рошавият Борис с прадядо турчин за да се хареса на електората няма значение.

Как стоят нещата след Brexit не зная. От 20г не живея там. 

Докато бях там не съм усетила недобронамереност от институциите. Никаква. Всичко ставаше супер лесно и без бюрокрация за разлика от Франция и България.

ОК са в правото си да предпочитат африканци, индийци или каквито пожелаят. Способни и работливи има и сред тях. Сина ми го изродиха и отгледаха в английски болници акушер-гинеколог шотландка и суданец, акушерка пакистанка, анестезиолози англичанин и индиец, неонатологични сестри от Нигерия, Ямайка, Барбадос, Чехия, освен от OK. Благодаря им от сърце 💐💐💐💐. Роди се 1110г, 3 месеца преди термин и даже очила не е носил. Студент на 23г е сега и здрав като бик. NHS rules👍👍👍.

Не е без кусури държавата им, но не съм усетила дискриминация.

# 4 611
в замяна разчиташе на помощ, за да продължи войната
* помощ, за да не загуби
Тяхната битка е да се защитават от агресора.
Според теб, ако утре Русия спре да напада Украйна, Зеленски и украинците ще искат ли да продължат войната?
Много се набляга на този наратив за продължаването на войната. Кой продължава да прави война?
Ванс и Тръмп много се жегнаха, когато Зеленски каза, че всъщност Путин не спазва споразуменията за примирие.

Жегнаха се и когато, Зеленски каза, че се биели сами, и когато им каза, че войната ще дойде при тях. Изобщо имаше доста причини за жегване извън Минските споразумения и преговорите между Зеленски и Путин, които и самият Зеленски не спазваше.

Не споря кой е агресорът. Но докога е реалистично да издържаме нападнатия, докато той очевидно не може да победи, и как точно се слага край на войната, преди да сме се въвлекли директно с нея? Може би все пак с преговори между агресора и нападнатия?

# 4 612
Този си е с традиционно, национално облекло.Наистина ли го сравнявате с уж европеец, който демонстративно носи подобие на военна униформа?Знаем, че е актьор, но всяко нещо си има граници.Не навсякъде му минава номера, прекали, не може да излезе от ролята. Smirk
Няма значение, дали е с традиционно или не - нали имало етикет костюмче.
Иначе Чърчил също го показваха днес навсякъде - с подобие на военна униформа посещава белия дом, защото Британия е във война.
Това с костюмчето си беше заяждане. Както с уж, че бил неблагодарен - след като дори техните ТВ пуснаха безброй клипове с речи на Зеленски, където благодари на американците. Просто двата клоуна спретнаха цирк за сеирджиите.

# 4 613
Освен цирка, това може да е било тест за тръмповата подкрепа.

# 4 614
Журналистическия корпус на Белия дом е внимателно угодно подбран, случайни там не получават акредитация.

Но са пуснали без да искат репортер на ТАСС, не знаели как е влязъл.

https://www.reuters.com/world/russian-state-media-reporter-gains … nskiy-2025-02-28/

# 4 615
Не прави чест на никого да разпространява и поддържа опорките на насилниците, които режисираха този театър с единствената цел да унижат, сплашат и малтретират представителя на един народ в беда, само и само да могат да го склонят да ги улесни в ограбването му. Обвинявате жертвата, величаете и оправдавате насилника. Срамно е.

Дори и ЕС да има финансовия капитал да създаде достатъчна отбрана, пътят до създаване на боеспособна централизирана армия е много дълъг. В момента не разполагаме с такава и след подписването на примирието целият ЕС, а най-вече Източният блок, и по-специално България, попадаме в много уязвима ситуация.
Русия не е сама. С Китай зад гърба си, а вече и със САЩ, тя далеч не разчита само на своя бюджет. Освен това все още не са изчерпани запасите от СССР. Подценяването на врага е опасно, както и пораженчеството. А най-опасна е блажената вяра, че братушките са ни братя. Никога не са били.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 02:25 от Petrof

# 4 616
Путин е вълк в овча кожа, когото помислихте за лесно за изяждане агънце. И от там ви дойдоха проблемите.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 02:59 от Rikoshet

# 4 617
Преди 3 години спомняте ли си как повтаряхте, че Русия нямало да напада? Било немислимо. Ама защо така мислехте, да не би някой да ви е казал?
"Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна."
Мария Захарова, 15.2.2022

И после какво стана? Изведнъж се оказаха принудени, едва ли не излъгани да нападнат, точно както според Кремъл.
Очевидно никой не мисли, а цитира Кремъл като че ли е Библията.
След това има ли въобще някой да ви вярва? То няма за какво да ви чете човек, направо да слуша Кремъл, то същата работа.

Аз ако бях на ваше място нямаше да смея да правя предсказания за нападения, щото щеше да ме е срам.

# 4 618
Ами то и нямаше никакво нападение на 15.02.2022 г., каквото бе оповестено преди това от Bloomberg. И Маша иползва случая да им се надсмее. Тя просто си вършеше работата, дезинформирайки враговете на Русия. Вие какво очаквате - да ви снесат точната дата и час на нападението ли?

# 4 619
Маша си е Маша, това и е работата, въпроса е вие какво повтаряхте? Това ли ви е работата?
И сега пак същото повтаряте.

Еми сори, ама това е все едно ония дето повтаряха, че 2012 г света ще свърши, и сега да повтарят пак същото за 2025. Ми няма начин да обръщам внимание, просто е. Излишно е да повтаряте, няма смисъл. Ако не повтаряхте Кремъл толкова често, можеше и да се изкуша да помисля, че сте прави за нещо, ама така няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт