Войната в Украйна 3

• 881 615
  • 19 601
  •   3
Отговори
# 4 755
То е ясно за какво са се събрали ЕС лидерите - мирни преговори от позицията на силата. Само дето явно се намират в някаква паралелна реалност, ЕС в момента няма нито силна армия, нито оръжия по складовете, нито производството на оръжия се доближава до това на Русия.
Другото което ми е смешно е как британците ще дават пари на Украйна, ама от замразените руски атктиви. Войната свършва скоро, Русия печели. После британците тия пари на Русия от къде ще ги възстановяват?

И последен въпрос към украинофилите: Зеленски що така псува на руски език? Нямат ли си украински?

# 4 756
Английският крал за това го ползват - за снимки. Зеленски можеше поне друг анцуг да сложи.
Ковачите на новия план Барбароса нещо много оклюмали ми изглеждат.

# 4 757
Езика на тялото говори много в дипломацията , а и на делови срещи. Много се коментира и по телевизия и изобщо, това е като...ми да кажем как да се храниш на официален прием, всичко си има значение.
Но към теб най-важното, което в момента има значение и е правило "Ако нямаш какво да казваш, по-добре замълчи, иначе олекваш". Надявам се разбра.
В ютуб има един руснак Михаил Дементиев, който е направил анализ точно на езика на  тялото по време на тази среща. .Няма да пускам линк канала  му  така и се нарича

# 4 758
А Тръмп  направи забележка, че няма свобода на словото в Европа!
Забележката я направи Джей Ди Ванс. Същият, на когото му се видя неуважително да му задават въпроси в Овалния кабинет. 🤭

# 4 759
Езика на тялото говори много в дипломацията , а и на делови срещи. Много се коментира и по телевизия и изобщо, това е като...ми да кажем как да се храниш на официален прием, всичко си има значение.
Но към теб най-важното, което в момента има значение и е правило "Ако нямаш какво да казваш, по-добре замълчи, иначе олекваш". Надявам се разбра. Човекът обясняващ поведението и позите на срещата беше от Литва, така че...не е руснак.
А този специалист по поведението и позите каза ли нещо дали е прилично да навираш пръст в лицето на опонента си и да му побутваш ръката на срещи от подобно ниво? Както и да го прекъсваш и да му забраняваш да говори повече? Питам, че да се образовам и аз че да не олеквам.

# 4 760
  • Somewhere far away
Може ли линк към цялата среща, която цял свят обсъжда?
Благодаря предварително 🌹.

Намирам в нета само изрязани моменти.
https://www.youtube.com/watch?v=au5wYYPREc4&ab_channel=MARCA

# 4 761
Скрит текст:

Общо 11 са поканените от ЕС.  И с балтийците се е чул, че те се обидили. Но за какво някой да бъде жертван? Става дума за гарантиране на мира в Украйна. Това каза Стармър:

"Ще създадем коалиция на желаещи, за да защитим договореностите в Украйна и да гарантираме мира.
Не всяка страна ще реши, че е  способна да допринесе, но това не бива да значи, че ще бездействаме.
Желаещите ще пристъпят към спешно планиране. Британия е готова да се включи с наземни и въздушни сили, наред с останалите".

Скрит текст:
We will go further develop a coalition of the willing to defend a deal in Ukraine and to guarantee the peace.

Not every nation will feel able to contribute, but that can’t mean that we sit back.

Instead, those willing will intensify planning now with real urgency. The UK is prepared to back this with boots on the ground and planes in the air, together with others.

Най-вероятно ще помогнем и ние с някой заем за купуване на наши муниции.

Пардон, нещо съм изтървала. Може ли някой да поясни за какви договорености става дума? Кой с кого за какво се е договорил?

Моя е грешката, не съм преводач, затова съм пуснала и оригиналния текст. Сложила съм един подвеждащ определителен член, което навежда на постигнати договорености. По-правилно би било ""Ще създадем коалиция на желаещи, за да защитим договореност в Украйна и да гарантираме мира".

# 4 762
А нещо да коментирате относно това? Европейците колко ги е грижа за украинците..
"Министрите на външните работи на няколко европейски държави предложиха на администрацията на САЩ да удължи кризата в Украйна с поне още една година. Това заяви американският държавен секретар Марко Рубио в интервю за телевизионния канал ABC News,"

# 4 763
А този специалист по поведението и позите каза ли нещо дали е прилично да навираш пръст в лицето на опонента си и да му побутваш ръката на срещи от подобно ниво? Както и да го прекъсваш и да му забраняваш да говори повече? Питам, че да се образовам и аз че да не олеквам.

По протокол не бива, но за тази среща протоколи очевидно е нямало.  Пък  вице да размахва пръст на президент е абсолютно недопустимо.

# 4 764
  • София
Сега Руский мир чака със затаен дъх Тръмп ще ли продължи техния кир (неволна грешка,но пък как си пасна ,*мир) или ще се събуди с обърнат поглед. До тогава тук ще се вихрят на макс. Нашите политици са ясни,обиграните ще обърнат утре плочата,само Радев и компания ще мълчат със затаен дъх.
Румъния са поканили! Ние и без това гоним по стандарт Орбан и компания. Сръбския народ от кога е буден,ние линеен за руский мир.
Не знам защо си въобразявате спокоен и хубав живот с икономиката на Русия. Ще имате един мижав и на ръба живот,без право да си мените мнението и да искате нещо различно наложено от вожда.

# 4 765
Ново интервю на търговския министър на САЩ:
„Разговаряхме 40 минути преди камерите да влязат и 45 минути преди нещата да излязат извън контрол. Всъщност Зеленски не спря да повтаря едно и също: „Няма да правя никакви отстъпки. Трябва да напуснат земята ми. Искам 300 милиарда долара репарации. И искам Съединените щати да ми дадат гаранции за сигурност, докато сме във война с Русия“.
„Зеленски нямаше намерение да постигне мир. Опитваше се да сключи някаква въображаема сделка, която съществуваше само в главата му. В крайна сметка нещата достигнаха точка на пречупване и Доналд Тръмп каза: „Не мога да търпя повече тези глупости“, заявявайки ясно, че е миротворец. И ако Зеленски не се интересува от мира, трябва да се прибере вкъщи и да помисли за това. Точно това се случи. Той беше помолен да напусне."

Това, което се подозираше и говореше -Зеленски искаше тази среща защото си въобразяваше, че може да промени мнението във Вашингтон.

# 4 766
  • София
А нещо да коментирате относно това? Европейците колко ги е грижа за украинците..
"Министрите на външните работи на няколко европейски държави предложиха на администрацията на САЩ да удължи кризата в Украйна с поне още една година. Това заяви американският държавен секретар Марко Рубио в интервю за телевизионния канал ABC News,"
Рубио е  перевёртыш. Известен е и с острата си антируска риторика. През 2012 г. той нарече Русия „тоталитарна нация“. През 2015 г., коментирайки руската военна операция в Сирия, той нарече руския президент Владимир Путин „гангстер“, който „разбира само езика на силата“ и се опитва да лиши САЩ от традиционното им влияние в региона.

# 4 767
Но към теб най-важното, което в момента има значение и е правило "Ако нямаш какво да казваш, по-добре замълчи, иначе олекваш". Надявам се разбра. Човекът обясняващ поведението и позите на срещата беше от Литва, така че...не е руснак.
Разбира се, нали сме вече от един отбор зелен, веднага ти давам линка пуснат тук
Казано е и за пръста, интервюто е дългичко, но интересно
Още по-интересни са коментарите , има  опция за превод на български

https://www.youtube.com/live/ygWmmqi_8WM

# 4 768
  • София
Ново интервю на търговския министър на САЩ:
„Разговаряхме 40 минути преди камерите да влязат и 45 минути преди нещата да излязат извън контрол. Всъщност Зеленски не спря да повтаря едно и също: „Няма да правя никакви отстъпки. Трябва да напуснат земята ми. Искам 300 милиарда долара репарации. И искам Съединените щати да ми дадат гаранции за сигурност, докато сме във война с Русия“.
„Зеленски нямаше намерение да постигне мир. Опитваше се да сключи някаква въображаема сделка, която съществуваше само в главата му. В крайна сметка нещата достигнаха точка на пречупване и Доналд Тръмп каза: „Не мога да търпя повече тези глупости“, заявявайки ясно, че е миротворец. И ако Зеленски не се интересува от мира, трябва да се прибере вкъщи и да помисли за това. Точно това се случи. Той беше помолен да напусне."

Това, което се подозираше и говореше -Зеленски искаше тази среща защото си въобразяваше, че може да промени мнението във Вашингтон.
Този човек е сериозно скаран с реалността (няма да употребя по-силни думи, каквито определено заслужава). Така и се държа на срещата. Бил е там само да иска, иска, но не попадна на точните хора.
Сега в Англия да видим какво ще му предложат.

# 4 769
Стармър с ново изявление.
Освен думите за подръжка е казал, че Русия трябва да се превлече накрая и пак ще ходи Вашингтон.

Моята прогноза -ако Тръмп се съобрази с исканията на Европа, войната си продължава както беше и чакаме Русия да клекне отново.

Milittana, това че е имало 40м  среща преди камерите се потвърди от няколко източника,вкл.украински.
Това, че Зеленски беше повече от напрегнат също беше очевидно. Какъв кризисен пр, искате американците да пуснат записите? Няма да го направят, ако удрят ще е по-друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт