Войната в Украйна 3

• 881 859
  • 19 600
  •   1
Отговори
# 4 740
Защо никой?
Нали водят война с НАТО и колективния Запад от 3 години насам. Чувала съм лично путин и лавров да го казват в речите си. Значи НАТО се опитва.
Малко не се връзва с приказките им колко добре си хортуват с американците, докато воюват с натовците, но при тях винаги има когнитивен дисонанс, кога лек, кога по-тежък...
Само не знам какво стана с американските генерали, които изведоха от Азовстал и тук публикувахте снимките им, ще ги върнат ли без да ги съдят, като са вече такива дружки?

Откога станаха дружки и си "хортуват добре"?

Аз не съм чула от Кремъл по-оптимистично изказване от "първите контакти с новата администрация на САЩ вдъхват определени надежди... да се работи за възстановяване на междудържавните отношения и постепенно разрешаване на огромния обем натрупани системни и стратегически проблеми в глобалната архитектура" и "Новата администрация бързо променя всички конфигурации на външната политика. Това до голяма степен съвпада с нашето виждане".

Което засега май не значи нищо конкретно освен размяна на затворници и евентуално възстановяване на дипломатическите мисии, въпреки че Petrof набързо разтури НАТО.
"Мъск:съгласен съм САЩ да напуснат ООН и НАТО"

Мислиш ли,че след такова изказване НАТО може да продължи да съществува? Риторично.

# 4 741
Нещо доста се раздвижиха след петъчната вечер в Европа, което е добре. Чак Урсула зове за спешно въоръжаване. Малко късно се сетиха, но по-добре късно, отколкото никога.

# 4 742
Фицо си иска парите 1млрд и 200хл  евра дадени на Украйна!Тъкмо от т.н. велика Британия толкова му дадоха, може да започне лека полека да връща заемите

# 4 743
Чета си трите теми тук и се опитвам да разбера, ама не ми се получава, младите родени около 90 те и малко преди, които не помнят руския мир. Какви вопли за мир/съгласие на Украйна да се предаде или там както си го представят. Невена го написа много точно и хич не е грубо, направо си е вярно. Хайде ние над 55-60 помним и руския език помним, ще се нагодим, да не дава господ, ама младите ще са мноого изненадани що така хотелось лучше, а получилось как всегда с този руския мир.

# 4 744
Защо никой?
Нали водят война с НАТО и колективния Запад от 3 години насам. Чувала съм лично путин и лавров да го казват в речите си. Значи НАТО се опитва.
Малко не се връзва с приказките им колко добре си хортуват с американците, докато воюват с натовците, но при тях винаги има когнитивен дисонанс, кога лек, кога по-тежък...
Само не знам какво стана с американските генерали, които изведоха от Азовстал и тук публикувахте снимките им, ще ги върнат ли без да ги съдят, като са вече такива дружки?

Откога станаха дружки и си "хортуват добре"?

Аз не съм чула от Кремъл по-оптимистично изказване от "първите контакти с новата администрация на САЩ вдъхват определени надежди... да се работи за възстановяване на междудържавните отношения и постепенно разрешаване на огромния обем натрупани системни и стратегически проблеми в глобалната архитектура" и "Новата администрация бързо променя всички конфигурации на външната политика. Това до голяма степен съвпада с нашето виждане".

Което засега май не значи нищо конкретно освен размяна на затворници и евентуално възстановяване на дипломатическите мисии, въпреки че Petrof набързо разтури НАТО.
"Мъск:съгласен съм САЩ да напуснат ООН и НАТО"

Мислиш ли,че след такова изказване НАТО може да продължи да съществува? Риторично.

Мъск не е президент, въпреки че има вид като че ли си е купил президента. Още от предния мандат се говорят глупости на кило и после забравят, та докато не стане ...

# 4 745
Всякакъв договор е безсмислен,ако между сключилите го няма доверие. В договорът на НАТО вече никой няма доверие.
По принцип договорът е просто лист хартия. Ако сме приятели,нямаме нужда от договор. Ако нямаме пълно доверие помежду си,договорът няма да задължи единия да помогне на другия,ако той има нужда от помощ. Все ще си намери повод да откаже да помогне. Вижте САЩ как будалкат Украйна...

# 4 746
Е Украйна не е в НАТО, дори и покана за НАТО няма. Имат някакви договори с предната администрация, които тази администрация явно иска да скъса, което разбира се намалява доверието, прав си.

На срещата в Букурещ през 2008 с Украйна и Грузия не започнаха преговори за НАТО именно за да не се дразни Путин, което му развърза ръцете за последващи действия.

# 4 747
Министерството на отбраната представи пилотния проект „Договор 18–24“ на 11 февруари 2025 г. – в същия ден правителството прие решение .
Скрит текст:
„ Като цяло целевата аудитория от 18 до 24 години е почти 800 хиляди души“, казва Палиса . Той не се наема да прогнозира колко от тях ще подпишат насърчителни договори. Събеседникът на Украинската народна партия в Министерството на отбраната, който пожела да остане анонимен, нарича очакванията неясни - десетки хиляди.

Доброволци на възраст от 18 до 24 години могат да станат стрелци, гранатометчици и разузнавачи и да получат финансови „бонуси“, като подпишат договор с Въоръжените сили на Украйна. Годишният доход на работник по договор ще достигне два милиона гривни, включително "бойна" и еднократна парична помощ в размер на един милион гривни.
Но най-ценната привилегия, която ще имат служителите на договор, са ясните условия на обслужване. След изтичане на договора военнослужещите ще могат да се уволняват, да пътуват в чужбина и да не подлежат на мобилизация в продължение на една година. Ако наборникът навърши 25 години в края на този период , той може да бъде мобилизиран.

„Това е погрешна концепция. Представете си: 24-годишен човек подписва договор, служи една година и след това се демобилизира, отива в чужбина и живее спокоен живот. В този момент всички, които се бият от години, нямат възможност да бъдат освободени“, възмущава се в разговор с УП секретарят на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване на Върховната рада, полковник от СБУ Роман Костенко.

„Според мен демобилизация за една година е невъзможна. Как да освободиш обучен войник, в който държавата е инвестирала много пари? Не вярвам, че военнослужещите по договор ще бъдат освободени у дома, защото това ще доведе до отслабване на някои участъци на фронта“, добавя Сергей Филимонов , командир на 108-ми отделен батальон

https://www.pravda.com.ua/articles/2025/02/27/7500333/

# 4 748
  • София
Много интересен разбор на скандала с Тръмп, със стоп кадри от професионален преговарящи. На руски език,  не знам дали има субтитри на бг.
https://www.youtube.com/live/ygWmmqi_8WM?si=yA4sUXALAo_WDwcx

Рубио отново е повторил, че европейците искат продължение на войната, но този път не се казал за година, а че целта била победа над Русия и Путин да поиска преговори.

Моето мнение - ако Тръмп задържи линията на политиката си към Русия, всички надежди на европейски план са кьорфишек.
Няма да стане дори американците да се съгласят. Путин няма да преговаря с тези страни. Тръмп вече буквално си измие ръцете при срещата със Зеленски.
Парите, който обявяват също са кризисен пр.
Тръмп има нужда от Украйна, единствен начин да влияе на рф. В вторник той трябваше в конгрес да се похвали, как спрял война и подписал великият договор за редкоземи в Украйна.
Снимка с истински Крал от днес, не Мар-а-Лаго крал.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 21:55 от Natalia123

# 4 749
И какво е обяснението, Патриция? Сподели с нас.

# 4 750
Много интересен разбор на скандала с Тръмп, със стоп кадри от професионален преговарящи. На руски език,  не знам дали има субтитри на бг.

Това е добра идея, с Путин да преговарят професионални преговарящи, които имат опит с престъпници и терористи.

Ако Тръмп се е наел сериозно с посредническа роля, от думите на този преговарящ излиза, че той преговаря в полза на Путин. С него имаше среща при затворени врати, където може да са уточнили тактиката, докато със Зеленски среща на мегдана, пред всички, без предварителен сценарий.

# 4 751
  • Somewhere far away
хаххх, е не сериозно ли? Ако някой  ти размахва пръст и ще ти крещи в лицето и ти щеше да скръстиш ръце, сигурна съм.

# 4 752
Може ли линк към цялата среща, която цял свят обсъжда?
Благодаря предварително 🌹.

Намирам в нета само изрязани моменти.

# 4 753
Езика на тялото говори много в дипломацията , а и на делови срещи. Много се коментира и по телевизия и изобщо, това е като...ми да кажем как да се храниш на официален прием, всичко си има значение.
Но към теб най-важното, което в момента има значение и е правило "Ако нямаш какво да казваш, по-добре замълчи, иначе олекваш". Надявам се разбра. Човекът обясняващ поведението и позите на срещата беше от Литва, така че...не е руснак.

# 4 754
Скрит текст:
Много интересен разбор на скандала с Тръмп, със стоп кадри от професионален преговарящи. На руски език,  не знам дали има субтитри на бг.

Рубио отново е повторил, че европейците искат продължение на войната, но този път не се казал за година, а че целта била победа над Русия и Путин да поиска преговори.

Моето мнение - ако Тръмп задържи линията на политиката си към Русия, всички надежди на европейски план са кьорфишек.
...

Аз изобщо не изключвам Тръмп да не задържи линията.

На срещата в Букурещ през 2008 Схефер каза, че въпросът не е дали, а кога Украйна ще влезе в НАТО, което рязко отвори кутията на Пандора, а през декември приеха програма за реформи по пътя към присъединяването.

Един интересен материал от онова време. Путин в почти прав текст е казал на Буш, че ако продължават да упорстват, ще вземе Крим и източните райони. Явно не са му повярвали. Или са му повярвали, но им е било все едно.
https://www.kommersant.ru/doc/877224

Тук е един доста подробен блог от срещата в Лондон. От най-новото назад.
https://www.theguardian.com/world/live/2025/mar/02/ukraine-war-v … -news#top-of-blog

Общи условия

Активация на акаунт