Нали водят война с НАТО и колективния Запад от 3 години насам. Чувала съм лично путин и лавров да го казват в речите си. Значи НАТО се опитва.
Малко не се връзва с приказките им колко добре си хортуват с американците, докато воюват с натовците, но при тях винаги има когнитивен дисонанс, кога лек, кога по-тежък...
Само не знам какво стана с американските генерали, които изведоха от Азовстал и тук публикувахте снимките им, ще ги върнат ли без да ги съдят, като са вече такива дружки?
Откога станаха дружки и си "хортуват добре"?
Аз не съм чула от Кремъл по-оптимистично изказване от "първите контакти с новата администрация на САЩ вдъхват определени надежди... да се работи за възстановяване на междудържавните отношения и постепенно разрешаване на огромния обем натрупани системни и стратегически проблеми в глобалната архитектура" и "Новата администрация бързо променя всички конфигурации на външната политика. Това до голяма степен съвпада с нашето виждане".
Което засега май не значи нищо конкретно освен размяна на затворници и евентуално възстановяване на дипломатическите мисии, въпреки че Petrof набързо разтури НАТО.
Мислиш ли,че след такова изказване НАТО може да продължи да съществува? Риторично.