Войната в Украйна 3

• 879 339
  • 19 567
  •   3
Отговори
# 5 055
Скрит текст:
Ама колко бързо само Зеленски клекна, като чу че САЩ му спират военната помощ. Веднага се съгласи да седне на масата за преговори за мир. А само преди няколко месеца се биеше в гърдите, че никога, ама никога няма да седне на една маса с Русия да преговаря.
Нещо което много потребители тук, говорехме още преди три години, че войната много бързо може да приключи, просто САЩ трябва да престанат да тъпчат Украйна с оръжия и пари. Трябваше цели три години да минах, хиляди хора да умрат за да се разбере нещо толкова елементарно. Войната приключва в момента в който САЩ спират оръжията за Украйна. Това е, просто и елементарно.
На коя маса точно? На онази, на която Украйна изобщо не беше поканена, докато САЩ и Русия се разбират помежду си ли?
Зеленски се кани да подписва търговско споразумение, наложено от САЩ. Не съм чула миротворецът Тръмп на този етап да е предложил мир, да е събрал всички страни на една маса, да са водени преговори с Украйна.
Нещо като тази маса се получи, но тогава не виждахте проблем.

"На 15-16 юни 2024 г. в Швейцария ще се проведе първата Глобална среща на върха за мир. Въпреки че Русия не беше поканена, 107 държави и международни организации потвърдиха участие, включително Германия, Италия, Канада и Франция. Сред участниците са председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и германският канцлер Олаф Шолц."
Не думай. На тази маса някой си е поделил Русия, заграбил е полезни изкопаеми и е вменил задължения на трети страни да опазват мира, да дават гаранции за сигурността, да възстановяват?
Целта не е била такава, а беше да се постигне мир между Украйна и Русия. И в Швейцария не е първата и последна среща "целяща" мир, на която една от страните във войната не присъстваше.
От друга страна какви решения бяха взети на тези срещи "на върховете"?
Санкции, въоръжаване на Украйна и война докато Украйна победи или не остане жив човек да воюва, а пък ако Русия бъде смачкна икономически още по добре.
Трябва ли това да се повтаря и сега, но Украйна да бъде игнорираната страна? Това, че преди са постъпили неразумно и неадекватно, което е довело до нищо, малко от малко не говорили, че така не става.

# 5 056
Не знам до колко е вярно, все пак е от Дейли Мейл, нещо като нашият Блитц, демек доста жълтини има:

Съединените щати забраниха на Великобритания да споделя разузнавателна информация от Вашингтон с Украйна като част от оттеглянето на подкрепата си за Володимир Зеленски, съобщава Daily Mail.

Решението на Доналд Тръмп да замрази американската военна помощ за Киев вчера, 4 февруари, донесе предупреждения, че Украйна може да остане без оръжие само след два до три месеца.

В допълнение към забраната за снабдяване на Украйна с ракетите и боеприпасите, всички разузнавателни агенции и военни служби на Обединеното кралство получиха също заповед, изрично забраняваща, споделянето на генерирана от САЩ разузнавателна информация, известна преди като "Rel UKR“ - съкращение от Releasable to Ukraine.

# 5 057
  • София
Проблема на всички, които ни обясняват, че сме "миролюбци", а всъщност поддържаме Русия е, че нямат никаква идея как да изгонят Путин от Украйна.
Ако приемем, че целта е ясна -Русия да се върне най-малко до границите от 2022г., какъв е плана това да стане?
Колко още ще трябва да воюва Украйна, за да се случи това и не би ли било това фатално за самата Украйна?
Предполагам на всички им е ясно, че повече от тази намеса на ЕС и САЩ във войната не може да има. Никой няма да рискува ядрена война и да предизвика един от трите ядрени колоса.
Точно и ясно. Много ми е любим лозунгът "Путин разбира само от тояга". Ама да не сме ние тия с тоягата, че нямаме сили, нали? Украинците да са. Е, те не могат, нямат желание, мотивация, нямат и хора, събират ги със зор от улиците, и то тези, които не са избягали в чужбина. Ако не сте гледали клипчетата на принудителна мобилизация, погледнете, не знам дали ще можете после да заспите. Такива крясъци и такава съпротива на обречени хора не бях чувала.
Дори синът на украинската посланичка у нас, дори той не е на фронта, а на сигурно в Европа, студент бил. От това по-голям цинизъм има ли? И защо ние трябва да помагаме на кауза, в която масово и украинците вече не вярват или вярват от дивана или по площадите на Западна Европа?
Иначе тук сме всички много смели с тоягите за Путин.
Затова и подкрепяме усилията на Тръмп да приключи войната. Колкото по-скоро, толкова по-добре.

# 5 058
Ако се спрат военните доставки от Европа и САЩ, Русия прегазва Украйна и се настанява на границите на Полша, Молдова, Унгария и т.н. Милиони ще напуснат Украйна и ще се пръснат из Европа с бежански статут, разбира се с основателни претенции за настаняване, изхранване, лечение, образование и други. Ще се заселят по Черноморието с всичките си организации, които вече имат и претенции за училища и детски градини на украински/руски. Разни клетки за борба с руската окупация, набиране на оръжия, а и украинските мутри, които вече доста добре са се интегрирали и претендират за дял от сенчестия бизнес по морето и не само. Много красив мир се очертава.

# 5 059
Проблема на всички, които ни обясняват, че сме "миролюбци", а всъщност поддържаме Русия е, че нямат никаква идея как да изгонят Путин от Украйна.
Ако приемем, че целта е ясна -Русия да се върне най-малко до границите от 2022г., какъв е плана това да стане?
Колко още ще трябва да воюва Украйна, за да се случи това и не би ли било това фатално за самата Украйна?
Предполагам на всички им е ясно, че повече от тази намеса на ЕС и САЩ във войната не може да има. Никой няма да рискува ядрена война и да предизвика един от трите ядрени колоса.

Този страх от ядреното копче  означава, че всеки , който има ядрено оръжие, а отсрещният няма, особено трите "ядрени колоса", могат да заграбват чиято територия си поискат, да избият населението и да се настанят там.  Кой ще им се противопостави?  Два от тях обединяват в момента идеологиите си.

# 5 060
  • София
Ако се спрат военните доставки от Европа и САЩ, Русия прегазва Украйна и се настанява на границите на Полша, Молдова, Унгария и т.н. Милиони ще напуснат Украйна и ще се пръснат из Европа с бежански статут, разбира се с основателни претенции за настаняване, изхранване, лечение, образование и други. Ще се заселят по Черноморието с всичките си организации, които вече имат и претенции за училища и детски градини на украински/руски. Разни клетки за борба с руската окупация, набиране на оръжия, а и украинските мутри, които вече доста добре са се интегрирали и претендират за дял от сенчестия бизнес по морето и не само. Много красив мир се очертава.
Тези страшки нямат никакво основание и никога не са имали. Що се отнася до милионите, те вече напуснаха Украйна и най-интересното е, че най-много са се преселили в Русия, близо 3 милиона, при това доброволно. Там получават финансови помощи и руско гражданство. И не, не са репресирани или депортирани, даже западните медии го казват.

# 5 061
Мда, една украинка ми разказваше, колко било хубаво в завладяните територии. Майка ѝ била там, казала че е спокойно, пенсии големи, пълно по магазините. Много било добре. И като казала на майка си, че тогава и те ще се връщат при нея, майката казала, да не го правят, да си стоят в Европа. Иначе много било добре.

# 5 062
  • София
Ами добре е, ние също говорим с украинци и руснаци от Крим, имаме информация. Никак не е зле, изгражда се всичко наново, а вече не ги и засипват с бомби от украинска страна, не ги горят в читалища, не взривяват детски градини, такива работи.
Истината не е черно-бяла, нито е принадлежност само на едната страна. Пропагандните клишета е добре да се понамалят малко.

# 5 063
Нова, ще се опитам да го напиша по-друг начин.
Единствения шанс на Украйна да победи е САЩ да се включат директно. Да затворят небето на Украйна, да нанасят ракетни удари, дори да изпратят войски. Това означава, че започнат директна война с Русия.
При това положение не те ли е страх от ядреното копче? Или предпочиташ да рискуваме?

Големите винаги са си правили каквото искат.

# 5 064
Ами добре е, ние също говорим с украинци и руснаци от Крим, имаме информация. Никак не е зле, изгражда се всичко наново, а вече не ги и засипват с бомби от украинска страна, не ги горят в читалища, не взривяват детски градини, такива работи.
Истината не е черно-бяла, нито е принадлежност само на едната страна. Пропагандните клишета е добре да се понамалят малко.
Ами да свалят Зеленски и да се присъединяват всичките украинци към прекрасния руски мир. Къде е проблемът тогава?

# 5 065
Мда, една украинка ми разказваше, колко било хубаво в завладяните територии. Майка ѝ била там, казала че е спокойно, пенсии големи, пълно по магазините. Много било добре. И като казала на майка си, че тогава и те ще се връщат при нея, майката казала, да не го правят, да си стоят в Европа. Иначе много било добре.
И ние живеем добре, пътуваме свободно, работим, учим, където решим, част сме от ЕС и НАТО, като всички нормални европейски държави.
Защо искате децата ви да се махат от тук?

# 5 066
Скрит текст:
Един виц от соца, тогава писмата, които се получаваха и изпращаха отвъд желязната завеса се четяха, а някои просто се изхвърляха.
Та пише един на брат си в Канада - положението е много зле, докараха ни да работим в града, храна няма достатъчно, а под щанда е скъпо, работническите заплати не стигат  и все в тоя дух.
На следващия ден го извличат от кревата и в 6-то. Инструктаж как се представя соца на запад, малко бой, после пак инструктаж.
Пише човечецът отново писмо до Канада - Бате, тук е страхотно, щастливи и свободни сме, магазините са пълни, от пиле мляко и евтиния, за 10 лева слон можеш да си купиш. Е, то за какво ми е слон, дадох още 10 и си купих пиле. Simple Smile

Нова, ще се опитам да го напиша по-друг начин.
Единствения шанс на Украйна да победи е САЩ да се включат директно. Да затворят небето на Украйна, да нанасят ракетни удари, дори да изпратят войски. Това означава, че започнат директна война с Русия.
При това положение не те ли е страх от ядреното копче? Или предпочиташ да рискуваме?

Големите винаги са си правили каквото искат.

По-малко ме е страх, отколкото ако САЩ и Русия са в комбина. Няма ядрено възпиране.

# 5 067
Да, да говориш тук там с някой украинец и да чуеш гледната му точка е различно от това да живееш с тях. Може да са страшки за някой, за мен си е реалност украинските мутри да не спират на пешеходни пътеки и да ми паркират пред гаража, преди тях бяха руснаците с имотите и наглото поведение. Едни същи са ми, да си седят в границите, ако може. Нито се интегрират, нито език учат, искат да си наложат техните правила и им се получава, за съжаление.

# 5 068
Бомбите не падат над тези дето ти спират не по-различно от съседа ти.

# 5 069
Да, да говориш тук там с някой украинец и да чуеш гледната му точка е различно от това да живееш с тях. Може да са страшки за някой, за мен си е реалност украинските мутри да не спират на пешеходни пътеки и да ми паркират пред гаража, преди тях бяха руснаците с имотите и наглото поведение. Едни същи са ми, да си седят в границите, ако може. Нито се интегрират, нито език учат, искат да си наложат техните правила и им се получава, за съжаление.
Не ми се мисли какво може да стане, ако двете нации започнат да си разчистват сметки на местна територия.....

Общи условия

Активация на акаунт