Войната в Украйна 3

• 764 166
  • 17 391
  •   6
Отговори
# 45
  • София
Когато Украйна освободи окупираните от Русия свои земи,нямало да изгони настанилите се там окупатори?! Сериозно!
Не става дума за окупатори, а за хора /определени като мигранти/ от Централна Азия и Северен Кавказ, които биват населени там. Дали доброволно или доброзорно не е казано, но те не са войници, не са отишли там ей така, да превземат територията на други.
https://www.ukrainianworldcongress.org/russia-brings-tens-of-tho … pied-territories/

Може ли да дойде някой в България без разрешение? Незаконно пресичане на граница - депортация.

# 46
Само в Мариуполь, загинали мирни са над 60хил човека.
Наталия може ли някакъв официален достоверен линк към тази информация.

# 47
Скрит текст:
Когато Украйна освободи окупираните от Русия свои земи,нямало да изгони настанилите се там окупатори?! Сериозно!
Не става дума за окупатори, а за хора /определени като мигранти/ от Централна Азия и Северен Кавказ, които биват населени там. Дали доброволно или доброзорно не е казано, но те не са войници, не са отишли там ей така, да превземат територията на други.
https://www.ukrainianworldcongress.org/russia-brings-tens-of-tho … pied-territories/
Може ли да дойде някой в България без разрешение? Незаконно пресичане на граница - депортация.
Точно това, че те не са там без разрешение, а по инициатива на Русия, която в момента законно или не, разполага с тези територии и прави каквото реши. Ако Украйна си ги върне, ще депортира тези хора, да вървят откъдето са дошли  или където искат.

# 48
  • София
Само в Мариуполь, загинали мирни са над 60хил човека.
Наталия може ли някакъв официален достоверен линк към тази информация.

Размери на Мариупольски гробища   стават ли за доказателства?  Мариуполь е оккупиран, от кой искаш информация,  от рф? Украйна подтвърждава смърт само при наличие на тяло.  

https://www.youtube.com/watch?v=Wu1jLZcGyq0
https://www.youtube.com/watch?v=Whog6Jd4yMI

# 49
Коментирахте ли освобождаването на Угледар.
Или е “без стратегическо значение”.
Кат Бахмут и Авдеевка Hug.
Коментирахме.

Еее нямате ли сегашни снимки от Мариупол?
Не от когато го сриваха укрите.

# 50
Имаше ,пускала съм дори, лицето оправено, на булевард, но от високо - леш отзад.

# 51
Имаше снимки от новия Мариупол, само фасади за снимки, а вътре руини.

Е, мантрата им е, че Украйна никога няма да ги освободи.

# 52
Хора, на които това не им е роден дом отиват в окупирана земя. как да ги наричаме ако не окупатори?
Може би трябва да използваме терминът интифада или асимилация. Значи ако някой те прогони от  дома ти и аз се нанеса в него не съм окупатор, защото съм цивилен.
Мигрантите могат също да са окупатори.

# 53
И даже много добре знаят, че законните собственици са прокудени от домовете си, но пак отиват и се настаняват.

# 54
https://www.instagram.com/reel/C9sbSpmMfXS/?utm_source=ig_web_copy_link
 На руски, ама се разбира клип. Да не помислите ,че Манхатън е отсреща,  Китай си е, 37 години разлика на снимките. Това е  развитие, руско. И искат да го наложат навсякъде. Беше.

# 55
  • София
Айде сега, никой не скача, не търси под вола теле. Хора натресени там от страна окупатор какви са? Самите хора може да си нормални човеци, на които явно им е по-изгодно да се преселят в разрушен град, но са там в резултата на окупацията.
Стига с тези призиви за изчерпателна коректност и вечно вменяване на вина, че не сме достатъчно коректни...щеше ми са да сте така взискателени и с терминологията прилагана от Путин и от копейките, а още повче пък към действията им...ама не....

# 56
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Хора, на които това не им е роден дом отиват в окупирана земя. как да ги наричаме ако не окупатори?
Може би трябва да използваме терминът интифада или асимилация.
Значи ако някой те прогони от  дома ти и аз се нанеса в него не съм окупатор, защото съм цивилен.
Има много примери, при които хора са прогонени от родните си места по различни причини и никога не са се върнали. Има примери с насилствено заселване/изселване  в/от определени територии. Има различни ситуации.
Не знам защо обаче така се скача срещу хора, за които нищо конкретно не се знае, но заради една вътрешна тоалетна, набързо ги причислихте като окупатори/нашественици. То къщи няма, но ............

По време на Голодомор, умряха ог глад милиони украинци, в техни домове докараха росиян. Сега същото, избиха украинци и на тяхно място докарват пак росиян, с цел да подменят етнически състав на градовете. Един нормален човек, даже ако не знае за война, ще зададе въпрос, а какво стана с хората, които са живяли там? Къде са те? Но не, той няма проблем, щом докарва и семейството си там. А и колко зле  трябва да е твоя град, щом разрушеният Мариуполь ти се струва чудесен.

# 57
Скрит текст:
Скрит текст:
Значи ако някой те прогони от  дома ти и аз се нанеса в него не съм окупатор, защото съм цивилен.
Има много примери, при които хора са прогонени от родните си места по различни причини и никога не са се върнали. Има примери с насилствено заселване/изселване  в/от определени територии. Има различни ситуации.
Не знам защо обаче така се скача срещу хора, за които нищо конкретно не се знае, но заради една вътрешна тоалетна, набързо ги причислихте като окупатори/нашественици. То къщи няма, но ............

Не скачаме срещу тия хора. Скачаме срещу тия, които ги разселват нарочно, за да заемат територията и да легитимират завоеванията.

# 58
Скрит текст:
Скрит текст:

Когато някой е прогонен от родното си място и отива в чужда страна с разрешението на тази страна и  действащото правителство му търси място за живеене той е имигрант. Когато нахлуваш в дом, който не е тво си окупатор. Насилственото заселване  ако се прави не разправяш, че руснаците са готини. Баба ми е била изселвана насилствено и през всеки момент се е чудила как да избяга и да се върне в родното място. В нито един момент не са я заселвали обаче в празна къща, порутена от бомбардировки

Не става дума въобще за вътрешна тоалетна. Става дума че обитаваш сграда, която не е твоя, без някой който има законното право да ти е дал това право.
Пак казвам, ще те издебна да те няма в къщата ти, ще се настаня в нея и после ти ще ми ръкопляскаш, защото съм имигрант

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 19:29 от Лорд Сняг

# 59
  • софия
Не разбирате. Празни ли да седят тези хубави сгради? И новите, най-хубави, нали затова ги строят добрите руzнаци.

Общи условия

Активация на акаунт