Войната в Украйна 3

• 767 269
  • 17 532
  •   13
Отговори
# 315
Ами силите в света се преразпределят, нормални неща от историческа гледна точка, но гадни за нас, които живеем в тези времена. Голям риск в съвремието ни е и ядреното оръжие.
Европа отдавна изпусна юздите с тези крайно либерални управления, САЩ са на път и те да ги изпуснат. Няма вече далновидни лидери от категорията на Чърчил, Де Гол, Рузвелт и др.

От горния линк - Диктатурите се обединяват и действат бързо, докато демокрациите умуват и се бавят.

ПС Страшно е и, че Путин е умерен, в сравнение с другите, жадуващи властта в Русия. Така споделят анализатори.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 15:07 от Diorela

# 316
Владимир Путин: Няма да има корейски или кипърски сценарий в Украйна, всеки изход трябва да е в полза на Русия.
Мераците са едно, реалностите друго. А междувременно ОЛП в Русия стигна 21% и няма никави индикации, че този тренд ще се промени.

# 317
Ще видим какво ще стане с предложението на ЮК, да предоставят и те войска в полза на Украйна.

Свои войници ли? Тате ще ми купи колело, ама друг път. Той и макрон щеше да праща, ама някоя друга година.

# 318
Може и да не е така. За СК казват, че имат нужда войската им да влезе в реални бойни действия, да се сблъска с новите оръжия, за да натрупа опит, предвид ескалация на конфликта на Корейския п-в. Мисля, че същото важи и за ЮК, затова са предложили. Техният конфликт се изнася в Европа, по-точно в Украйна. Те имат интерес, вместо да си съсипват техните територии, да си мерят ... войните и да съсипват чуждите.

# 319
  • Paris, France
Някой може ли да ми обясни, като на идиот, за какво му трябваше на Путин да се съюзява със Северна Корея, Иран и Хамас, да изпуска тлъстата кокошка Европа за газта, която скоро излиза от употреба, да вдига лихвите в Русия и да разбичи икономиката им? Какво толкоз го блазни в Иран, Палестина и СК? То с какъвто се събереш, такъв ставаш, но това ли е целта на руснаците? Или се събират със себеподобни?

Ще видим какво ще стане с предложението на ЮК, да предоставят и те войска в полза на Украйна.

Свои войници ли? Тате ще ми купи колело, ама друг път. Той и макрон щеше да праща, ама някоя друга година.

Макрон не е путин или дебелият Ким, та да праща войска като му скимне. Това е разликата между диктат и демокрация.

# 320
Някой може ли да ми обясни, като на идиот, за какво му трябваше на Путин да се съюзява със Северна Корея, Иран и Хамас, да изпуска тлъстата кокошка Европа за газта, която скоро излиза от употреба, да вдига лихвите в Русия и да разбичи икономиката им? Какво толкоз го блазни в Иран, Палестина и СК? То с какъвто се събереш, такъв ставаш, но това ли е целта на руснаците? Или се събират със себеподобни?

Скрит текст:

Макрон не е путин или дебелият Ким, та да праща войска като му скимне. Това е разликата между диктат и демокрация.
Ами явно на принципа "по-добре пръв на село, отколкото втори в Рим". А и така може да се прави на спасител пред руснаците и да ги убеждава, че пропадналият Запад им е виновен.

# 321
  • Paris, France
Че той пак е пръв на село, в най-голямо село, с най-дълбоките и замръзнали кенефи и без въпросните съюзи. Западът добре виновен, но как ще обясни на европейските, етнически руснаци съюза с чалмите и дебелия Ким? За Хамас не споменавам, макар че много руснаци живеят в Израел или имат роднини в Израел. Същото беше по времето на СССР, но нямаше интернет, сегашните медии.

# 322
Казват, че с разбутване на конфликта в БИ, отклонява вниманието от войната в Украйна. А освен това ресурсите на Запада - военни, иконмически, се отклоняват и натам и отслабват за Украйна. Доста ползи има за Русия.

# 323
Китай бил притеснен, скоро празнували 75 години дипломатически отношения с Кимчовците, сега ядрена страна влиза в реална война и се заканва подобно на путин да превзема  другата си половина, адашката. Те пък са съвсем свои.
 Има опасност, дребна може да е за голям Китай, но той стоеше зад  тези Корея, Виетнам, заедно н русия ги раздели, едните се събраха , сега ред на другите ли  е?

Голям ....., голямо ..... този путин.

# 324
Че той пак е пръв на село, в най-голямо село, с най-дълбоките и замръзнали кенефи и без въпросните съюзи. Западът добре виновен, но как ще обясни на европейските, етнически руснаци съюза с чалмите и дебелия Ким? За Хамас не споменавам, макар че много руснаци живеят в Израел или имат роднини в Израел. Същото беше по времето на СССР, но нямаше интернет, сегашните медии.
Мне, мисля, че поне до известно време в русия имаше симпатии към ЕС, та вървеше някакво сравнение със Запада. Колкото до съюзите с чалмите и Кимчо, наблюдавам как на православнейшите в бг  изобщо не им попречи, че кадировците вилнееха в Украйна, та се съмнявам и на руснаците да им пречат разни съюзи. Важно е да се поддържа илюзията, че русия може да си върне имперското величие, а останалото ще го преглътнат.

# 325
Руснаците не подкрепят кимчовците и мразят техните чалми, но няма да се противопоставят на Путин, то и как да го направят, на улицата ли да излязат. Бучат по форумите и толкова. Репресивната машина там е страшна, колониите зад полярния кръг широки... кой ще си слага главата в торбата заради хохлите.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 16:15 от Iris04

# 326
Някой може ли да ми обясни, като на идиот, за какво му трябваше на Путин да се съюзява със Северна Корея, Иран и Хамас...
Не му трябваше. Просто няма избор...

# 327
Скрит текст:
Някой може ли да ми обясни, като на идиот, за какво му трябваше на Путин да се съюзява със Северна Корея, Иран и Хамас...
Не му трябваше. Просто няма избор...

Откога няма избор? Имаше много избор.
От момента в който реши да реанимира империята.

# 328
  • Paris, France
Това, дето украинците го преживяват в момента са го преживяли европейците през ВСВ и особено евреите. Милиони хора са заминали в западна посока, към Канада, Америка. Сред тях има много украинци. Потомците им живеят добре.

30 милиона украинци наистина ще дадат голям тласък на икономиките ни, колкото и грозно да звучи.

За бежанци винаги е имало и ще има безплатно настаняване в началото и правилно. След това те работят и плащат данъци.

# 329
След края на всяка война статута на хората, които идват оттам се променя. Те вече не са бежанци, а икономически мигранти. Към тях отношението е друго и правата им са други. Украйна не е член на ЕС и затова вероятно не всеки, който поиска, ще бъде приет. Отделно изобщо не вярвам, ще всички вкупом ще хукнат към ЕС. Повечето дори сега са си у дома.

Общи условия

Активация на акаунт