Войната в Украйна 3

• 769 904
  • 17 587
  •   6
Отговори
# 510
  • Paris, France
Еми прочетох го чо диагонал на френски. Никъде не видях да се твърди, че западът не мечтае за победа над Русия. Мир да, мир в ущърб на Украйна - не. Статията е търтанистване, въртене и сушене, но не и мирни споразумения според исканията на Путин. Тръмп няма да приема Украйна да не влезе в НАТО, а само да не влезе в близките 20 години. Путин това няма да го приеме. Путин няма да приеме замразяване на фронтовата линия без признаване на ДНР и ЛНР като руски. Значи пак се въртим в кръг.

"Във всеки случай откриването на дискусии за Украйна няма да ознаменува изоставянето на една игра на противопоставяне, която се води от дълго време и която не е приключила."

С новите стени, въоръжаването, връщането на военна служба, за мене влизаме в ТСВ.
Като говорим за френски медии.
Западните държави вече не мечтаят за никаква „победа“ над Русия, пише Le Figaro. Разговорът вече е за мир.

Няма да има мир, само разговори за мир. ☹

# 511
Всъщност мира може да дойде супер изненадващо, така че бих се заричала.

Чакаме да видим дали ще се случи нещо.

# 512
Стигаме до Украйна,  поддържам връзка със семейство украинци, които живеят на квартира във Варна и всичко, което им остане от заплатите от западни фирми, влагат в помощи за бедстващите пенсионери по хотелите. Това е вече 3та година.
Снимките, които постват във ФБ са покъртителни. Част от тези хора вече нямат нищо в Украйна, домовете им са разрушени, спестяванията отдавна са приключили. И тук идва въпроса - утре войната свършва, те къде отиват? Тук остават на улицата, защото програмата ще приключи. В разрушените градове, а някои очаквате да останат и под рузка власт.. съвсем ще я забатачат..

Това ли бяха нацистите, които другарите от Рузия търсиха да унищожат?

# 513
A тези украинци, които са избягали за да не ги вземат в армията, как така сноват като совалки насам и натам без страх, че влязат ли в Украйна ще ги мобилизират?

# 514
A тези украинци, които са избягали за да не ги вземат в армията, как така сноват като совалки насам и натам без страх, че влязат ли в Украйна ще ги мобилизират?
Мислиш ли, че аз също не си задавам този въпрос?

# 515
Те са инвалиди повечето.

# 516
Все още не мобилизират бащи на 3 и повече деца. Нашите приятели кмат 3 деца от преди войната и от тях знам, че не подлежи бащата. Синът е на 16  и се надяват всичко да е приключило докато стане на 18

# 517
Направи ли ви впечатление, че в телефонноия разговор на Тръмп със Зеленски, освен Мъск чиито комуникационни спътници осигуряват комуникацията на военните в Украйна, е участвал и Ердоган. Една малка лампичка светва, че се подготвя ново сядане на масата в Истанбул. Но тоя път го няма Борис Джонсън да цъфне във Киев и да има заповед "до последния украинец". На някой са му казали, че играта (войната) свършва ми се струва.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 01:03 от Абуто

# 518
Направи ли ви впечатление, че в телефонноия разговор на Тръмп със Зеленски, освен Мъск чиито коминикационни спътници осигуряват комуникацията на военните в Украйна, е участвал и Ердоган. Една малка лампичка светва, че се подготвя ново сядане на масата в Истанбул. Но тоя път го няма Борис Джонсън да цъфне във Киев и да има заповед "до последния украинец". На някой са му казали, че играта (войната) свършва ми се струва.
Дали свършва и какво мисли Европа.
Дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел пристигна на посещение в Киев
https://dnes.dir.bg/svyat/borel-pristigna-v-kiev-poslanieto-e-ya … odkrepyat-ukrayna
...на срещата на лидерите на ЕС в Будапеща в петък "повечето държави членки са останали на една и съща позиция, а именно да продължат да подкрепят Украйна", а също, че страните от ЕС трябва да решат "кога и как да увеличат" подкрепата си, ако е необходимо.

# 519
Аз се изумявам как с лека ръка тук се съветват украинците да се откажат от 20 процента от територията си. Те си решават. Не ние.
Аз обаче от самото начало си правя асоциации с България. Живея в част от страната, където сигурно половината население е с турско самосъзнание. И просто така си се чудя, ако Турция реши да прилапа тези части, тъй де, да се погрижи за сънародниците си, България ще ѝ хариже ли ей така без бой тези области, така мир да има. Разсъждавам си съвсем хипотетично и не мога да си отговоря на тези въпроси.

# 520
  • Paris, France
Направи ли ви впечатление, че в телефонноия разговор на Тръмп със Зеленски, освен Мъск чиито коминикационни спътници осигуряват комуникацията на военните в Украйна, е участвал и Ердоган. Една малка лампичка светва, че се подготвя ново сядане на масата в Истанбул. Но тоя път го няма Борис Джонсън да цъфне във Киев и да има заповед "до последния украинец". На някой са му казали, че играта (войната) свършва ми се струва.

Направи ни. Мъск продължава да осигурява комуникацията на военните в Украйна и не съм чула да плаши да я клъцва. Ердоган е свързан със строежа на завода за дронове Байрактар в Украйна. Дъщеря му е женена за сина на собственика на Байкар, които произвеждат тези дронове.

Еми, чудесно ще е да свърши войната. Ето как Тръмп смята да подходи:

"Тръмп каза пред Fox News миналата година, че ще сложи край на войната за един ден, като заплаши Украйна със спиране на помощта и заплаши Русия, че ще изпрати още помощ на Украйна, ако Путин не се съгласи да сключи сделка."

https://www.businessinsider.com/trump-advisors-peace-plans-ukrai … id-russia-2024-11

В същата статия се казва, че вероятно ще се опита да наводни пазарите с петрол и газ с цел цената да падне и да удари Русия по джоба.

Аз не се притеснявам от президентството на Тръмп, а от това на путинката.

# 521
Войната няма да приключи с никаква сделка, която Тръмп би побързал да сключи в ущърб на Украйна. Нали имаше Минск? Примирието за Путин е просто време за прегрупиране, за да продължи нататък. До пълното възстановяване на СССР и сферата му на влияние.

# 522
Доколкото съм чел изказвания на видни републиканци, близки до Тръмп  планът на Тръмп е следният:
Украйна признава окупираните теритоии за руски; дава отказ че няма да има ядрени оръжия, отказва се да влиза в НАТО в близките 20 години; В замяна САЩ се продължат да доставят оръжия на Украйна, с цел възпиране на една евенутално руска атака и ще им помогнат да си преоборудват армията;за сметка на това влиза в ЕС, а  трите страни - Русия, САЩ и Великобритания дава сериозни гаранции за това че остатъка от Украйна ще остане в този си вид.  След което САЩ хвърлят сериозни усилия да възстановят икономически Украйна. За опупираната от Украйна зона в Русия - ни дума. Ще се създаде демиталиризирана зона, но не ясно кой ще я охранява. Там няма да има американски войски
Честно казано този план твърде много напомня на плана на Путин  (с изключение на това че Украйна трябва да си убият армията) и не мисля че е приемлив за Украйна

https://news.bg/int-politics/sega-tramp-tryabva-da-reshi-kak-da- … _campaign=sidebar
https://fakti.bg/world/925847-razkriha-kakav-plan-ima-tramp-za-u … nato-za-20-godini
Не е ясно и какво мисли Путин за този план

Ето го поста с евентуалния план на Тръмп. Наистина той не го е обявил официално, но ако държи наистина да прекрати бързо, това изглежда най- близо като възможен план. Обсъждаме само хипотетични възможности на база различни изказвания на отделните заинтересовани страни. Дотук четохме какво казал Тръмп според негови приближени републиканци, както и какво казал Борел в Киев от горния линк. Чакаме Путин и Зеленски.
ПП Мама Нана, на теб кое ти се струва като най-възможно решение в тази конфигурация?

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 10:16 от Ън

# 523
Скрит текст:
Доколкото съм чел изказвания на видни републиканци, близки до Тръмп  планът на Тръмп е следният:
Украйна признава окупираните теритоии за руски; дава отказ че няма да има ядрени оръжия, отказва се да влиза в НАТО в близките 20 години; В замяна САЩ се продължат да доставят оръжия на Украйна, с цел възпиране на една евенутално руска атака и ще им помогнат да си преоборудват армията;за сметка на това влиза в ЕС, а  трите страни - Русия, САЩ и Великобритания дава сериозни гаранции за това че остатъка от Украйна ще остане в този си вид.  След което САЩ хвърлят сериозни усилия да възстановят икономически Украйна. За опупираната от Украйна зона в Русия - ни дума. Ще се създаде демиталиризирана зона, но не ясно кой ще я охранява. Там няма да има американски войски
Честно казано този план твърде много напомня на плана на Путин  (с изключение на това че Украйна трябва да си убият армията) и не мисля че е приемлив за Украйна

https://news.bg/int-politics/sega-tramp-tryabva-da-reshi-kak-da- … _campaign=sidebar
https://fakti.bg/world/925847-razkriha-kakav-plan-ima-tramp-za-u … nato-za-20-godini
Не е ясно и какво мисли Путин за този план

Ето го поста с евентуалния план на Тръмп. Наистина той не го е обявил официално, но ако държи наистина да прекрати бързо, това изглежда най- близо като възможен план. Обсъждаме само хипотетични възможности на база различни изказвания на отделните заинтересовани страни. Дотук четохме какво казал Тръмп според негови приближени републиканци, както и какво казал Борел в Киев от горния линк. Чакаме Путин и Зеленски.
ПП Мама Нана, на теб кое ти се струва като най-възможно решение в тази конфигурация?
Не знам какво е възможно и какво не, но съвсем лаишки - Крим остава в Русия. На Донбас се дава автономия и те да решат към коя държава ще се определят - нов референдум с чужди наблюдатели. Останалото си остава Украйна, която приемат в НАТО - друго запазващо мира и суверенитетата й, не виждам.
Украйна става част от ЕС и вместо да се дават средства за войната, да се дават за възстановяването й.

# 524
И всичко това е огромна победа за Путин и знак, че може спокойно да продължава нататък.
Ако се позволи това, никакво НАТО няма да го спре. Нито в Украйна, нито другаде, поне в Източна Европа. НАТО не го спря сега, защо в бъдеще? НАТО доказва, че е една куха структура, с която силните няма нужда да се съобразяват. Поне НАТО в Европа, след плановете на Тръмп да изтегли САЩ от ангажименти към Европа и да се съсредоточи върху БИ и Китай.

Какво ще попречи на останалите диктатори с големи апетити да ги реализират? Сега им е паднало, световният жандарм си е взел отпуск. Нас как ще ни поделят Путин и Ердоган? Защото единственото, което демонстрира НАТО, е страх от ескалация. Да не раздразним мечката.

Общи условия

Активация на акаунт