Войната в Украйна 3

• 881 240
  • 19 597
  •   6
Отговори
# 4 710
Сега, като чета Наталия, си викам: Защо пък да не се бият украинците още година, две, оръжия и пари ще се намерят, войници, казват, имали. В края на краищата си е тяхна работа, какво ги натискат за мир.

# 4 711
Натискат ги за капитулация и грабеж. Не го бъркайте с мира.

# 4 712
Сега, като чета Наталия, си викам: Защо пък да не се бият украинците още година, две, оръжия и пари ще се намерят, войници, казват, имали. В края на краищата си е тяхна работа, какво ги натискат за мир.
Още две години да се бият само с техните оръжия е абсурд, дори една година е много. Защото без разузнавателните данни от космическото и радиоелектронното разузнаване на САЩ, без геолокацията и сателитното насочване на управляемите ракети и снаряди на САЩ, без рарешение от САЩ за използване на всякакъв вид оръжие с американски компоненти в него, ВСУ е обречено.

Ето защо ще се направи всичко необходимо за да се спчели отново благоволението на САЩ. И скоро ще видим Зеленски да се извинява и да подгъва коляно пред Тръмп и Ванс.

# 4 713
  • София
Няма мнозинство Зеленски, Порошенко на избори няма шанс. Сега е Порошенко с блокирани сметки.
Ами може и така да е, само дето от сайта на Радата се вижда, че групата на Слуги на народа си е от 231 депутати.

А виждаш ли как на някои малки опозиционни групи вече е сложено кръстче? Това го чака всеки опозиционер, тръгнал да застрашава властта на Зеленски.
Пък сметките на Порошенко нека са блокирани, това не го бърка. Той имотите и богатството си отдавна го е приписал на сина си и други роднини. Това е само предупреждение към него. Ако продължи много да се репчи, ще го приберат в подземията на СБУ и може и да не излезе от там както Гонсало Лира.
Да, така беше в началото. Сега са коалиция с проруски партии, когата трябва да гласуват.
Росийска пропаганда уврежда мозък, за Лира имаше въпрос и на пресконференция Зеленского.
А няма друг избор. путин разбира само от сила, друго не може да го спре.

# 4 714
Запазване от Русия на завзетите територи, е погазване на суверенитета като основополагащ принцип на съвременното международно право и отношения. А това е много лош сигнал за много агресори по света.
Почти невероятно е Украйна да си върне тези територии, но трябва да се направи всичко възможно. А Тръмп и кохорта, вместо да поддържат принципите на световния мир и система на международното право, действат точно за разпадането им.

# 4 715
Вече постъпиха десетина милиарда от европейски държави като кризисна мярка, ще има и още. Военните доставки от САЩ ще продължат до края на 2026 г.,поне на фирмите е заплатено. Може би Тръмп ще ги блокира по-рано, на няма да може веднага. САЩ така или иначе през миналата година не са дали почти нищо.
Старлинк е платен от поляците за една година. Работи се по алтернативи - не знам какви, но явно има неща, които не знаем.
Европейците също имаме сателити, на теория за няколко месеца или година можем да ги преработим за военни цели.

Благоволението на САЩ няма как да бъде спечелено, защото Тръмп е руски актив или агент. И лично мрази Зеленски.

# 4 716
Проф. Михаил Станчев от Харков по 120 мин.
Преди, по време и след срещата в Белия дом, Русия още по-силно е атакувала Харков. Явно Путин е искал да покаже колко много иска мир.

# 4 717
  • София
путин иска освен Донецкая и Луганская области и Херсонская и Запорожская. росийската армия не успя за тези три години да завземе изцяло нито една от тези области, Херсон и Запорожье, като областни градове са под контрол на Украйна. Тръмп поиска от Зеленски освен спиране на огън и да преотстъпят на путин всички тези территории. Как ще стане това, това са милиони хора. 21 век сме.

# 4 718
# 4 719
Много добре го е написал Тео Ушев.
Тръмп разбута кошера и в САЩ и предполагам,  ще му стане трудно дълго да поддържа такава линия и да се кара навсякъде с всичко досегашни партньори.
Икономисти казват, че мерките, които е предприел, до 6 месеца се усещат реално в икономиката. Не го зная дали си е купил остров, но май ще му се наложи да емигрира. барабар с цялата кохорта. А може и Мъск да им осигури превоз до луната.

ПС zvаnchе, може ли линк.

# 4 720
Аз чакам да излезе какво са се разбрали Тръмп и путин и тогава да видим реакцията на американците.
Защото за да се държат така със Зеленски и да му искат извинение сега, значи се подготвят да го натиснат за големи отстъпки пред русия.

# 4 721
Да, но засега украинците имат силите и възможностите да пазят останалата част от страната си, а руснаците, въпреки самохвалството им, нямат силите ш възможностите да ги завладеят.
Ако това си промени, много ясно, че украинците ще отстъпят, няма и как да е иначе.
Обаче засега реалностто е такава, че могат и го правят.

# 4 722
Проф. Михаил Станчев от Харков по 120 мин.
Преди, по време и след срещата в Белия дом, Русия още по-силно е атакувала Харков. Явно Путин е искал да покаже колко много иска мир.
И още нещо много важно каза - че грешката им е, че изцяло са разчитали на САЩ.

# 4 723
  • Paris, France
Скрит текст:
Лондон, Париж и Киев щели да представят на Тръмп споразумение за мир …….
Това ми звучи като виц.

Козовете са в техните ръце. Предлагат Унгария, Словакия и България на Путин срещу Украйна и Молдова. Радев, Орбан и Фицо обясняват усмихнати, че това е за доброто на нациите им и за да не ескалира войната към III-та световна, а и защото народите им това желаят. Украйна и Молдова влизат в мръсното НАТО и фалиралия ЕС, а в гореспоменатите 3 държави започва месене на хляб. Посрещате ватата с хляб и сол. Хлябът е за тях за идните 100 години. Солта за вас. Ще си я ручате щастливо под Витоша и до Искъро. Всички доволни.
Много нескопосана и грозна шега, но ще отговоря, пък нека ме трият.
Как пък разпредели държавите коя на кой е? Че и хляб и сол раздаваш!
Май си забравила къде са ти корените, та толкова радост къде ще бъдем.
Където и да сме е важното, че сме останали при корените си .
Имаше една пиеса  "Криворазбраната цивилизация", та  някои отишли някъде си така и решили, че са местни.
Ходих в Швеция, дори мислех там да живея, имах тази възможност. Говорих с българско семейство , отишли там мноого отдавна и там  дори се оженили, всеки си имаше предишен брак и дете, устроени, с работа и жилище собствено, но....нито с шведите са шведи, нито тук са българи вече. Същото и със съседката ми на етажа от 40 г. женена за германец (западната част) и...така и неприета , любезни  и  дори я посетили съседите, но...дотам.  Лекарка, мъжът адвокат с практика добра, хубава къща с басейн, всичко шест, но....не е германка.  Та...щом ти си И французойка, И англичанка, И гражданка  на света...супер, доволна  си от всички държави, само не от своята. Ми щастлив живот  ,  децата ти също пишеш  не си искала да са с двойно гражданство (срам или  не знам причина) , радвам се , че си устроена, ама не ни разделяй хляба и солта. Все още не си изгряла на политическата сцена, то вярно има всякакви издигнати, ама...какво ще ручам  нека  аз си слагам на масата храната, не ми я ти купуваш и даваш.
Много нагло, направо цинично, спри се малко, че днес поне  е ден на прошка и  бъди смирена, толкова злорадство и желание да сме зле тук живеещите има само в българите в чужбина (не всички,  но предимно те злорадстват) Ама , като отидеш управителя на ресторант  май  е мияч на чинии, друг не знам какво си , иначе...голяма работа навън. То бива, бива....стойте си където сте, ние някак ще се оправим, а и да не стане, винаги можем да ви станем ....конкуренция (свят широк, само вие не пътувате) Че и мъже има свободни, колко му е да прилъжем я белгиец, я швейцарец. Лично  аз..французин не ми е на дневен ред, та..спокойно.

Грозна е шегата, да. Доста хора се възмутихте и с право когато стана дума за собствена държава. И защо украинците да приемат да се откажат от мечтите си, от демокрация, от суверенитет, от икономически просперитет, от територии, от население за да живеят под руски ботуш, което повечето унгарци, българи и словаци не бихме приели и посмъртно? Защо тяхната съдба да я решават други при положение, че тези други си врат носовете в чужди за тях държави и съюзи?

Никъде не съм писала, че съм французойка, че и англичанка. Писах, че в ОК не съм видяла или изпитала дискриминация заради това, че съм от източна Европа. Англичанин не се става. Англичаните са такива по рождение. Можех да стана британка ако получа британско гражданство. Натурализирана французойка може. И в двете държави няма безусловен jus soli, но и не съм родена там.

Корени си имам. Много растения могат да бъдат извадени от пръстта с корените и засадени другаде, където да виреят по-добре заради повече/по-малко слънце, по-алкална или киселина почва итн. Чувствам се гражданин на света и обичам да чувам всякакви езици около мене, да виждам всякакви хора, да пътувам свободно. Мечтая за свят без граници, но за съжаление се връщат стени ☹.

Децата ми нямат двойно гражданство, защото мъжът ми не искаше синът да е гражданин на държава, в която дължи военна служба, а и българи му бяха описали условията в българските казарми. Не съм забранила на децата ми да си извадят български документи и дъщеря ми даже иска, но все не намирам време да видя как става. Дали щяхме да направим същото без позорния соц под ботуша на СССР? Много българки от моето поколение не регистрираха децата си в БГ като ги родят в чужбина точно заради лоши спомени от соца. Другото са декларациите при извеждане, които ми напомнят соца, изходните визи итн. 

Лекарката, дето не е германка, не е германка. И в България руските лекарки си остават рускини, от което им е през оная. Едва ли в болницата е единствената чужденка.

Несправедливо е да караме Украйна да се принизява и сдружава с Русия, когато ние самите не щем техния модел на общество, заплатите им и военната им служба. Това исках да илюстрирам и се получи.

# 4 724
Не вярвам Тръмп да е руски агент. Твърде непредсказуем, обича да е в центъра на вниманието, не харесва да има някой друг над него.

Пък и честно казано, глупост може да обясни всичко, няма нужда да вникваме толкова надълбоко

Общи условия

Активация на акаунт