За мен е по-интересно Русия как ще му извие ръцете на Тръмп, за да подпише каквото и да било.
-------------------
Сега, като се сприятелиха с Тръмп, Путин защо не спира войната?
Реторичен въпрос.
Дали ще се улови на гола кука и устни уверения, че Украйна няма да влезе в НАТО? Което винаги е било основният лайтмотив.
Според мен, ако Русия от времето на Елцин говори, че има притеснения, повтаря ги, потретва ги, почетвъртва ги, обяснява какви насрещни ходове ще предприеме, предлага взаимни гаранции за сигурност и прочее, аз бих взела всичко това насериозно, вместо да си викам "Ама какво пък толкова ще им стане". От 2014-та започваме да наблюдаваме на какво е готова слез
Виждаме какво толкова. Явно, че дори отсрещната страна да не взима притесненията им насериозно, те самите си ги вземат насериозно и рано или късно започват да го демонстрират, вместо само да лаят, без да хапят.
Не се измъквай от отговор с разни приказки от типа бла бла, колко се притеснявала Русия. Тези ги слушаме от години. Моят въпрос е ясен - какво ще се случи на Русия, ако Украйна влезе в НАТО. От какво се притеснява, защо?
Ама като ги слушаме от години, защо не им вярваме? Русия смята, че влизането на Украйна в НАТО накърнява сигурността й и обещава да се противопоставя на това. И както виждаме, вече не само говори, а започна и съответно да действа.
Няма никакво значение какво аз или ти мислим, че ще й се случи. Има значение какво мисли Русия, че ще й се случи, и на какво е готова, за да защити интересите си, в случай, че притесненията й са пренебрегнати. От 2014-та вече започваме да виждаме на какво е готова реално след годините "бла-бла". И даже 2021-ва пак опита с бла-бла, преди да покаже на какво е готова. Явно с бла-бла и приказки не става да убедиш отсрещната страна, че виждаш заплаха за сигурността си.