Войната в Украйна 3

• 774 237
  • 17 700
  •   10
Отговори
# 14 835
Казанлък е огромен завод, при това не е само един!

# 14 836
Изобщо нямаме капацитет да произведем дори малка част оръжия за такива суми, да не говорим за над 300 милиарда. Някой виждал ли е военните заводи в Сопот и Казанлък? Площта там не позволява огромно производство. В Казанлък не съм ходила, но съм работила в завода в Иганово 1 месец. Бих го определила по-скоро като малък. Урсула говореше за 1000 работни места за производство на барут. Като знам колко позиции има в такива производства.....няма да е кой знае колко голямо количеството на краен продукт. Не знам защо все се опитват да ни изкарат най-големите производители. Руснаците сигурно се смеят. Те знаят какъв е капацитета на тези производства, защото те създадоха заводите и ноу- хауто е тяхно. Обаче Урсула знаем с какъв капацитет разполага, така че....
Да бе, те Райнметал ще строят завод за барут по секретното руско ноу-хау от 60-70-те. 1000 души в съвременен автоматизиран завод са индустриален звяр, роботизирани линии, непрекъснат процес, капацитет в пъти по-голям.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 17:29 от The_Third

# 14 837
Официално четох нещо за 13 милиарда. Много по-реалистична сума.

# 14 838
Собствената им издръжка там е  скъпа.  Изтеглиха се.
Не става дума за германците.

# 14 839
  • Paris, France
Белорусите май искат и те да останат без горива.

Какво знаем за оръжията които България продава на Украйна за войната?
Украйна купува оръжия на стойност 309 000 000 000 триста и девет милиарда долара. Една трета 1/3 от тези оръжия, купува от България. Някой може ли сметне колко пари са това? Thinking

Абсурд да е вярно, нямаме капацитет да произведем оръжие за такива колосални суми.

Не една трета от всички оръжия, а една трета от снарядите, които са малка част от оръжията и още по-малка от сумата, която Украйна харчи за оръжия. Не са точно компютри, а леко компоти.

Не знам колко са големи оръжейните заводи в България, но България беше и все още е голям производител на оръжие.

# 14 840
Интересното е че :
Продажбите са извършени от частни фирми с шефове върли русофили и със съдействието на МО където пак са върли русофили.

# 14 841
Официално четох нещо за 13 милиарда. Много по-реалистична сума.
Всяка седмица се товарят по няколко ТИР-а и това само във ВМЗ. Казанлък произвежда в пъти повече. Тези 13 милиарда е цената на която предприятията продават. Те не продават директно на Украйна или други държави, те продават на посредник, прекупвач, който пре-продава продукцията десет пъти по-скъпо. Във видеото казаха за разследване на една поръчка на стойност 600 и нещо си милиона евро. Фирмата прекупвач е регистрирана в София, квартал Дружба в панелките и апартамента бил празен, необитаем.. Това не е нормално.
А производството ни на оръжия изобщо не е малко.

# 14 842
Изобщо нямаме капацитет да произведем дори малка част оръжия за такива суми, да не говорим за над 300 милиарда. Някой виждал ли е военните заводи в Сопот и Казанлък? Площта там не позволява огромно производство. В Казанлък не съм ходила, но съм работила в завода в Иганово 1 месец. Бих го определила по-скоро като малък. Урсула говореше за 1000 работни места за производство на барут. Като знам колко позиции има в такива производства.....няма да е кой знае колко голямо количеството на краен продукт. Не знам защо все се опитват да ни изкарат най-големите производители. Руснаците сигурно се смеят. Те знаят какъв е капацитета на тези производства, защото те създадоха заводите и ноу- хауто е тяхно. Обаче Урсула знаем с какъв капацитет разполага, така че....
Да бе, те Райнметал ще строят завод за барут по секретното руско ноу-хау от 60-70-те. 1000 души в съвременен автоматизиран завод са индустриален звяр, роботизирани линии, непрекъснат процес, капацитет в пъти по-голям.

Завода в Иганово е строен от руснаците и всичко вътре е било по техни разработки. Аз работих там преди 44 години. Не знам после дали  нещо се промени, но по-скоро не. Оръжията по руски патент жънеха успехи къде ли не и не само митичния Калашников. Противотанковите ракети също бяха добри, работех на тази линия. Като се нагълташ с пропаганда губиш способност за реална преценка, а това не прави услуга никога.

# 14 843
Де Ре Милитари:
Цитат
Две експлозии в Хабаровск поразиха руска военна част, участвала във войната край Киев

Две експлозии в далекоизточния руски град Хабаровск са причинили жертви и ранени сред военнослужещи от част, обвинявана във военни престъпления по време на Битката за Киев през 2022 г., съобщава източник от украинското военно разузнаване (ГУР), цитиран от "Kyiv Independent".

„Две взривни устройства избухнаха на паркинг в близост до военната част“, посочва източникът.
Експлозиите са станали около 9:00 ч., точно когато руските военни пристигнали за смяна. В резултат има убити и ранени сред личния състав.

По данни на ГУР, целта е била военно поделение 6912 на 748-и отделен оперативен батальон от Руската гвардия, дислоциран в Хабаровск, който е на повече от 6000км от Украйна.

Същата част е участвала в боевете край Киев в първите седмици на пълномащабната инвация, когато бяха извършени масови военни престъпления, особено в предградията Буча и Ирпин.

Според източника след експлозиите местните власти са блокирали мобилния интернет и са променили движението на обществения транспорт, за да предотвратят разпространението на информация за инцидента.

# 14 844
В последните дни РФ нанася масирани удари срещу Украйна с дронове и ракети.
https://www.bbc.com/russian/articles/c5y8mg7g4p6o
https://www.youtube.com/watch?v=Q0syh0Lu70Y

За първи път, по правителствена сграда и за първи път, по мост.
Става въпрос за Крюковский мост в района на Кременчук. Мостът е железопътен и е важна връзка с Кременчук
и големия нефтопреработващ завод там.
Мостът е повреден, не е унищожен.
Лека-полека кадифените ръкавици се свалят.
По-скоро засега само показно̀.

# 14 845
за първи път, по мост.
Става въпрос за Крюковский мост в района на Кременчук. Мостът е железопътен и е важна връзка с Кременчук

Днес руски и украински войници взривиха два моста на контролирана от руснаците територия.
Руснаците ги минирали а украинците с дрон взривили мините заряди

Клипче на Телеграм канала на УНИАН
t.me/uniannet/173918

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 19:36 от Solomon

# 14 846
Заедно са го направили, дружба от векове...

# 14 847
В последните дни РФ нанася масирани удари срещу Украйна с дронове и ракети.
https://www.bbc.com/russian/articles/c5y8mg7g4p6o
https://www.youtube.com/watch?v=Q0syh0Lu70Y

За първи път, по правителствена сграда и за първи път, по мост.
Викаш, кланетата в Буча и Изюм, взривяването на площад пред църква на един от най-големите християнски и православни празници, взривяването на театър, където са се крили деца, обстрелът на детска ракова болница, взривяването на стената на най-големия язовир в страната и обстрелът по евакуиращите се хора било "кадифени ръкавици"...
Да ви имам и критериите.

# 14 848
Аз говоря от позицията на личен опит с работа там, ти повтаряш опорките, без да знаеш кое е истина, ама продължавай да се представяш достойно по темите. После ще смениш Ника и ще се правиш, че си забравил какво си писал.
Да бе, аз 15 години не съм сменял ни ник, ни аватар и сега ще ги сменя заради теб.

# 14 849
Айде, първи номер от Коалицията на желаещите и неможещите падна.
Чакаме следващия…

Общи условия

Активация на акаунт