Войната в Украйна 3

• 701 411
  • 15 900
  •   7
Отговори
# 15 825
  • София
Съгласна съм, че рисковете за ефективна ТСВ са големи, защото хибридната отдавна се води. Но това означава ли, че трябва да се толерират нарушенията на международното право, да се приема безропотно погазването на суверенитета на една държава от друга държава агресор? Какво ще се случи със света тогава?
Тогава правилата ще се променят и светът отново ще стане нормален т.е. свят в който всеки си знае мястото и няма да се мъчи да надскочи сянката си. Слабият няма да има дързостта да провокира силния, само защото са му казали, че "международното право" му гарантира безопасност. А силните ще гледат да се договарят помежду си и от името на слабите, защото осъзнават, че сбият ли се те самите, има риск да изгубят всичко. Че и светът да затрият заедно с тях самите.  Така беше преди рухването на СССР и това работеше. И така ще бъде отново, но не в смисъл, че ще се върне СССР и соцблока, а ще се установи нов паритет между силните. За съжаление, това винаги е ставало след опустошителни войни. Друг начин за подялба на света досега човечеството просто не е измислило.
Невероятно е, че с изчезването на комунизма идеята, че всички са равни (от човека до държавите) не изчезна. Макар и да бе напълно отречена.
Това не е ли глупост , да дадеш мирно властта на диктатурата, а обратно ще можеш да я вземеш само със сила. Или идеята ти, че това няма да те засегне? Ония ще спре след като вземе Украйна? Сериозно? Ами , няма да стане. Украйна под Рос Империя, СССР поживя по гърло. Милиони убити, ограбени, орусячени. А и путин разбира, че ако сега не смачка Украйна друг път вече няма да има. Както казват, поезд ушел. Украинци се бият да имат бъдеще, а русня Украйна да я няма никога повече.

# 15 826
Някои хора явно не ги плаши руски мир, напротив чакат го. Днешният модерен свят изисква да си конкурентноспособен, да мислиш, да знаеш, да можеш, да имаш емоционална интелигентност. Чака се свят, в който върховенството на закона е глупост, нямаш права, но и можеш да прескачаш отговорностите си, където всички са еднакво бедни, за да не се дразнят, с една дума руски мир.

# 15 827
Да, и на мен ми е трудно да проумея какво му харесва на Рикошета да сме под руски ботуш??? По-хубаво ли ще живеем? То ако беше така защо всички олигарси, децата им и децата на руските политици са все на Запад, в лошото?  А и ако е българин как така му капе мед от устата, че Русия щяла да смачка малките страни?
Остава или да е платен копейковец, или да е етнически руснак и да е пристрастен. Няма друго обяснение.
То и аз не съм против да сме руска губерния не от някаква безпричинна омраза към Русия (даже някога бях русофилка), а от съвсем прагматичния страх, че ако те ни налазят няма да ми е добре. Все пак сме им сърбали попарата.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 12:01 от Черна станция

# 15 828
Русия изгуби влиянието си върху много държави. Войната в Украйна не е заради Крим или Донбас, тя е за власт,пари, влияние, империализъм. Крайната цел е да се разпадне ЕС. Украйна е началото, прибалтийските държави, Полша, Молдова, Румъния, Сърбия, България , Унгария и Словакия са страните които трябва да се притесняват. Чехия също. Украйна е началото и в това никой не може да ме разубеди. Знам само, че ако плана на Русия успее да се реализира, ще загубим свободата си отново за незнайно колко години. Дано не ни изолират като Северна Корея.

# 15 829
Сляпа любов като на филм. И да, надянат се за тях да е върха, те или семействата им са били богопомазани, да върнат престижа,  да съживят умрял всъщност. Животът върви напред. Като разсъждаваме се съобразяваме с обстоятелствата, времето, възможностите. Мечтите са нещо друго.

# 15 830
  • София
Пак свободни съчинения какво искали другите Joy
Да не забравя и страшките - следващите сме ние, а и не само. Още куп европейски държави ще бъдат нападнати. Само ми е чудно с какво?

# 15 831
Е, това е новата "пандемия". Страх, страх, страх.
На мен пък ми е чудно как живеят тия хора с тоя ужасен страх, че всеки момент Путин ще им прати дрон.

# 15 832
На мен пък ми е чудно как живеят тия хора с тоя ужасен страх, че всеки момент Путин ще им прати дрон.
Странна работа - хем пандемията "измислена", хем и Путин, и Тръмп - за наш Костадин да не отварям дума - ваксинирани с всички ваксини и бустери

# 15 833
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/baltic-states … ttack-2025-10-10/
КАУНАС, Литва, 10 октомври (Ройтерс) - Разтревожени от огромните военни разходи на Русия след нахлуването ѝ в Украйна през 2022 г., трите балтийски държави изготвят планове за действие в извънредни ситуации, за да се справят с възможността стотици хиляди хора да бягат от струпване или нападение на руски войски.
Естония, Латвия и Литва отдавна изразяват опасения пред другите държави от НАТО относно евентуална руска агресия, позовавайки се на руски кибератаки, дезинформационни кампании и нахлувания през последните няколко месеца от руски изтребители и дронове....
„Трябва да вземем предвид риска (от Сувалкския пролом)“, каза Ивар Май, съветник по масова евакуация към Естонския спасителен съвет, визирайки възможността руските сили да се опитат да откъснат Балтийските страни от единствената им граница с държава от НАТО.
Естония подготвя планове за преместване на една десета от своите 1,4 милиона души във импровизирани подслони, като много други вероятно ще се преместят при роднини, каза Май.
Две трети от рускоезичния град Нарва с население 50 000 души са сред тези, за които може да се очаква да се преместят, като правителството помага на поне половината от тях. „Това е само за тези, които нямат други места, където да отидат“, каза той.
Пак свободни съчинения какво искали другите Joy
Да не забравя и страшките - следващите сме ние, а и не само. Още куп европейски държави ще бъдат нападнати. Само ми е чудно с какво?
Смешно ли ти е?! Друго няма да пиша, да не се затрие информацията.

# 15 834
  • софия
Цитат
Като се движим по стълбицата на ескалацията, ще накараме американците да се оттеглят, а европейците ще довършим.
Караганов
Слушайте, разбирайте какво говорят вашите учители. Дори на руzки го казват, трябва да ви е матерен.

# 15 835
Ами това му е работата на Караганов. Вие какво искате - да ги ръчкат, да ги боцкат и пощипват, пък те даже и да си траят. Разберете, че все още имаме мир, защото руснаците не са решили да отговорят на ръчкането. Засега само приказват, пък а дано някой се усети да престане. Ама не, само пищене и истерии, никаво осъзнаване и опит за разговор.
Путин не бил искал да преговаря. А кой от евроумниците поиска разговор?

# 15 836
Имаме мир, защото руснаците нямат пари.

# 15 837
Имаме мир, защото руснаците нямат пари.
И орешници ли нямат.

# 15 838
Явно нямат достатъчно, иначе и ти сега щеше да стоиш в мазето като украинците.

# 15 839
  • софия
Пустите му руzнци! Все тях ги "ръчкат, да ги боцкат и пощипват", а те благи, човеколюбиви славяни с добри души, мълчат ли мълчат.

Общи условия

Активация на акаунт