Войната в Украйна 3

• 703 591
  • 15 916
  •   5
Отговори
# 15 840
Само да ви припомня поведението на Бойко Борисов пред Путин през 2018 г., по време на откриването на Турски поток, след като преди това смело и решително сме ликвидирали проекта "Южен поток". (от 16-та минута нататък)
"Южен поток" не сме го ликвидирали ние, а Путин се фръцна, че го карат да спазва правилата на ЕС и няма да стане неговата. И добре се получи, защото иначе сега щяхме да плащаме кредити за тръбопровод, върху който нямаме контрол и не носи приходи.

# 15 841
Цитат
Украинският стартъп за дронове току-що набра 17,9 милиона долара от американски инвеститори, за да позволи на един оператор да контролира едновременно над 20 дрона.
Изкуственият интелект на Swarmer вече е изпълнил 82 000 бойни мисии, доказвайки, че технологията работи, преди да се мащабира производството.
https://euromaidanpress.com/…/ukrainian-drone-swarm…/

# 15 842
А поради какви причини да спре, при положение, че печели, постига си целите, а цялото нато лае безспир закани, провокациите са ежедневни и никой отникъде не говори за честни преговори и мир, а за “война с Русия”?
Русия губела войната, ама никой не може да я принуди да капитулира и да приеме чуждите условия. Странна работа… Joy

Какво е постигнала последната година? А и май забравихте първите цели, да не би вече да са постигнати? А какво губи? Или нищо не губи, всичко е цветя и рози. Там някакви си милион мужици - на кого му пука? Бабы новых нарожают. Ама май нещо и демографията е зле. Ами икономиката?  Аз не виждам баланс между спечелено и загубено, за вас не знам.
А и какво разбирате под честни преговори? Украйна да отстъпи на всички искания на Путин. Който даже не иска да запази завладяното, а да му отстъпят и незавладяна територии. Плюс други искания. Той нали каза, че отстъпки няма да направи никакви. Това ли за вас са честни преговори?
То и Русия не може да накара Украйна да капитулира, че да им приеме ултиматума.

# 15 843
Причини много - не Русия е започнала тази война; сал един Джонсън попречил на мира, т.е. Русия иска мир; войната е скъпа, отразява се финансово, създава проблеми, икономиката не цъфти; има жертви, ранени; Русия не успява да я спечели веднъж завинаги тази пуста война, въпреки заявките. Да, да, знам, че ако иска, може да срине Украйна за три дни, но вече три години явно не иска, незнайно защо.

Честни преговори? Joy Ама по руски, нали? С руските условия, с руските ултиматуми, с руските заплахи не само към Украйна? С руските неспирни провокации?

# 15 844
А поради какви причини да спре, при положение, че печели, постига си целите, а цялото нато лае безспир закани, провокациите са ежедневни и никой отникъде не говори за честни преговори и мир, а за “война с Русия”?
Русия губела войната, ама никой не може да я принуди да капитулира и да приеме чуждите условия. Странна работа… Joy
Не печели, но в Русия е диктатура, и при диктатура войната може да продължава докато не се срине всичко. САЩ във Виетнам изобщо не са били победени, но заради недоволството се изтеглят, защото виждат че са затънали и не му се вижда края. Русия също е затънала, но вътрешното недоволство се смазва още в зародиш.

# 15 845
  • София
На Русия условия не се поставят, никой нищо не ѝ ще. Искат да спрат да убиват хора - и свои и чужди.
Отварят крематориуми, това отварят. За свои.

# 15 846
САЩ се изтеглят от Виетнам поради вътрешни интриги в американския елит... С едно изречение казано...

# 15 847
Даже в Магадаскар има повече демокрация от русия.
Можеш да протестираш  и да изгониш   и президента.
https://offnews.bg/sviat/prezidentat-na-madagaskar-izbiaga-ot-st … 1xQACwYvWocdl7DMw

# 15 848
Е, това е новата "пандемия". Страх, страх, страх.
На мен пък ми е чудно как живеят тия хора с тоя ужасен страх, че всеки момент Путин ще им прати дрон.
Аз от дронове и нападение не се страхувам в момента.

Мен пък ме е страх.
Животът е непредвидим.
А малко неща са по-страшни от това да завие сирената през нощта и да чуваш взривовете наблизо.
Като заиграе мечката в съседа, вероятността да заиграе и в твоя двор не е нулева.
Така че, да, страх ме е и не ме е срам, че ме е страх.

# 15 849
Ако нарушаването на въздушното пространство на някои други страни е довело до това повече/много страни да заискат бързо да се сдобият със собствена дронова/анти-дронова индустрия, то това си е автогол за Русия.

# 15 850
Питай Зельо кой му е началник. Фактите са такива - предварителното споразумение на масата - подписите готови само да се сложат, долита Борис и всичко спира.
А тогава и Донбас щеше да си остане украински, и милион човешки животи щяха да се спасят.
Но спокойно, Ню Йорк Таймс и Гардиън лъжат явно.

Брей, много щедри тез руснаци! Донбас и сега си е украински, вината за милионите човешки жертви е на Русия и е цинично да се твърди друго.   

Абе тия от Гардиън егати долните копейки се извъдиха. Олепили гОркия честен човек Борис Джонсън, че взел милион и половин паунда “дарение” от компания за дронове, за да иде в Истанбул 2022 г. и да спре с тяло почти подписания мир между Русия и Украйна! Егати долната руска пропаганда, дето я разпространяват. Възмутително!
https://www.theguardian.com/politics/2025/oct/10/the-1m-man-why- … -donor-to-ukraine

Твоя интерпретация на текст, в статията никъде не пише, че е спрял мирните преговори, за да вземе едни пари, по-скоро се е възползвал от ситуацията, информацията, с която разполага и контактите с украински власти.
А това с "почти подписания мир" не е вярно, Украйна винаги е била готова на преговори за мир, но не и да приема  руските ултиматуми, каквито имаше в Истанбул, например да се демилитаризира.

# 15 851
Договорът в Истанбул сбито се преразказва - свалете си гащите.

# 15 852
Някои хора на Запад трябва да разберат,че Русия няма намерение да прекрати войната и че вече е реална заплаха за нас западняците. Индоктриниране в Русия. Заглавие от Медиапул:

"Военното обучение в Русия започва от детските градини. ... Деца на възраст от четири до седем години (!) се обучават на стрелба с огнестрелно оръжие,ръкопашен бой,използване на бронежилетки и плетене на камуфлажни мрежи."

П.П.

Само след 15-20 години в Русия ще има поколение обучавано във война срещу нас.

# 15 853
Малеее - страх.

# 15 854
Мен най-много ме е страх от тези дето много ги е страх.
Украйна, ако продължава да побеждава като досега, след има няма една година ще прилича на българско ТКЗС след тричленките на Филип Димитров. Куче влаче рейс, диря няма.

Общи условия

Активация на акаунт