Войната в Украйна 3

• 769 749
  • 17 583
  •   12
Отговори
# 16 575
Най-големите турски петролни рафинерии купуват повече неруски петрол в отговор на последните западни санкции срещу Русия, заместват я с Казахстан и Ирак.
https://www.reuters.com/business/energy/turkey-buys-more-non-rus … s-say-2025-11-02/

# 16 576
Отказът на Тръмп да даде Томахоук на Украйна може да е психоатака насочена срещу Путин. Понякога е добре да внушите на противника,че биете отбой,а след това,когато се отпусна,да го треснете яко по главата. Yum Вдругиден Тръмп като нищо може внезапно да прати Томахоук на Украйна...

Ц, шубе го е Тръмп, ама още не си е научил урока. След "ама не ни вземайте парите, че инъче ядреното бум" следва "ама сега дайте пари че ядреното бум" (например теоретично към Швейцария, или по-реалистично към Запада, за санкциите, след евентуално подписване на прекратяване на огъня), защото каквато и цена Путин да сложи на да няма ядрено бум, все ще е ниска за отсрещната страна, удобно пропускайки факта че казва че му се живее до 150, и че очевидно единия от аспектите на ядреното убиване-самоубиване не му уйдисва. 
Та всъщност има резон да не се предупреждава Путин, ако ще го удрят конкретно него с Томахок или там каквото, ама ще го повярвам като се случи.

# 16 577
"Мисля, че всеки политик, който подкрепя войната, или всеки провоенен активист трябва да прекара един час от войната в град, който е бомбардиран, той ще се върне с друга позиция и би казал “Най-важното нещо, което трябва да направим, е да преговаряме за мир", смята Никола Миркович.

Ама това го кажете на Путин, той започна войната за да заграбва чужда земя. И той продължава. Засрамете се малко!

А русофобията руснаците сами си я създадоха. Или искаш те да убиват, грабят и бомбардират, а хората да ги обичат???

# 16 578
Избраха живота: Хиляди украински войници при Купянск се предават в руски плен
https://www.faktibg.com/izbraha-zhivota-hiljadi-ukrainski-vojnic … EI2qD4eqHv79XtV2w

Цитат
Един от пленените войници, Роман Крутко, войник от 14-та отделна механизирана бригада на украинските въоръжени сили, казва, че той и неговите събратя са решили да се предадат, тъй като това е единственият им шанс за оцеляване в отчаяната ситуация, в която са се оказали.

Според Крутко, мисията му в Купянск е била да задържи една от къщите.
„Но как мога да я задържа, ако дори не знам как да стрелям <…> Не съм войник и нямам обучение“, заявява той.

# 16 579
"Мисля, че всеки политик, който подкрепя войната, или всеки провоенен активист трябва да прекара един час от войната в град, който е бомбардиран, той ще се върне с друга позиция и би казал “Най-важното нещо, което трябва да направим, е да преговаряме за мир", смята Никола Миркович.
А тези хора били ли са поне за един час в бомбардиран град?
Защото ако не са били, няма смисъл да обясняват какво трябва да направи някой и какво да каже.
Да си останат с мисленето, макар че и то не им се получава много добре.

# 16 580
Цитат
Според Крутко, мисията му в Купянск е била да задържи една от къщите.
„Но как мога да я задържа, ако дори не знам как да стрелям <…> Не съм войник и нямам обучение“, заявява той.

Чудя се да се смея ли, да плача ли на този фейк. Те украинците са толкова тъпи, че да пращат на фронта необучени хора, които не знаят от коя страна се държи пушката. Ей тъй да пилеят животи безсмислено.
Също като оня бг баща, дето опищя за избягалото от мобилизация украинско синче. Били го пратили на фронта в ротата на смъртта за пушечно месо. А истината се оказа, че няколко пъти го връщали, не го искали и накрая се озовало с пневмония в болница.
А като гледаме записите, не виждаме такива, които не знат какво се прави на фронта.

Малко повече хигиена на източниците на информация, може ли ?

Последна редакция: пн, 03 ное 2025, 21:37 от Diorela

# 16 581
  • София
В Индия роднините на вербуваните за руската армия излязоха на протест, изисквайки връщането на близките си у дома.Участниците в акцията твърдяха, че роднините им са примамени в Русия с измама – обещавали на млади мъже високо платена работа и възможност за получаване на гражданство, но вместо това ги изпратиха в зона на бойни действия в Украйна.
https://x.com/SavchenkoReview/status/1985405761921462372

Русня и да не покаже хиляди предали се украинци, няма начин. Това е същото, когато путин разказваше на Тръмп за оградени украинци в Курска област, та чак Тръмп помолил путин да ги пощади. Тежко е в Покровск, но и да го заемат, какво ще промени това за путин? Капитулация няма да има ако ще да заеме и изцяло области.

# 16 582
Ето това са яки мъжаги. Половин година в окопа!

https://www.facebook.com/photo?fbid=4017579671827461&set=a.1500595036859283

# 16 583
Не знам за индийците,ама колумбийците яко са закъсали.
https://www.facebook.com/watch/?v=1547654672917527

# 16 584
  • София
Не знам за индийците,ама колумбийците яко са закъсали.
https://www.facebook.com/watch/?v=1547654672917527
Тази история я има само в рус телеграм канали, а тя е уж от началото на октомври. Има хиляди колумбийци, които се бият на страната на Украйна, така че може и да има такъв случай , а може, което е най вероятно да е пореден рус фейк.

# 16 585
Чудя се да се смея ли, да плача ли на този фейк. Те украинците са толкова тъпи, че да пращат на фронта необучени хора, които не знаят от коя страна се държи пушката. Ей тъй да пилеят животи безсмислено.
Като те пленят ставаш божа кравичка.
Какво очаквате да кажат пленените - "Аз съм черна барета, миналата седмица очистих двайсет руснака, тази седмица само десет". Естествено е да го играят "аз не исках, но те ме пратиха", което може и да е така, но след като си избрал да живееш, ще си по-нисък и от тревата.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 01:09 от Абуто

# 16 586
То и аз се смях много в началото на войната, гледайки как някои се връзват на приказките на първите пленени руснаци. Те пък разправяха как били излъгани, че ги карат на учения, а то изведнъж се оказало, че са се озовали в Украйна и трябва да воюват наистина. Глупости на търкалета.

# 16 587
То и аз се смях много в началото на войната, гледайки как някои се връзват на приказките на първите пленени руснаци. Те пък разправяха как били излъгани, че ги карат на учения, а то изведнъж се оказало, че са се озовали в Украйна и трябва да воюват наистина. Глупости на търкалета.

А нашият батальон как се е озовал в Чехословакия през 1968г.? И какво са им казали? Нищо смешно няма! Това е истинска трагедия!

Дали украинците имат черни барети не зная, но тук ги имаше и това е много слабо известно.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 01:22 от vl

# 16 588
ДРМ
Цитат
Великобритания е доставила на Украйна нови ракети Storm Shadow

Британското правителство наскоро е снабдило Украйна с допълнително количество крилати ракети Storm Shadow, за да подпомогне продължаването на нейните далекобойни удари на територията на Русия, съобщават източници, запознати с въпроса.

Доставката, чийто точен брой ракети не се уточнява, е извършена с цел Украйна да бъде подготвена преди зимния сезон. По информация на същите източници, Лондон се опасява, че през студените месеци Кремъл ще засили атаките си срещу украински цивилни цели.

-------------------------
Bloomberg съобщава, че китайските нефтопреработвателни заводи са започнали да се отказват от руския петрол след обявяването на санкциите от страна на САЩ.

Според данни на Reuters, износът на руски петрол през септември е спаднал с 500 000 барела на ден.

Междувременно най-големите световни петролни компании — Shell, ExxonMobil, Chevron, Total Energies и British Petroleum — съобщават за значителен ръст на печалбите си поради намаляване на конкуренцията от страна на Русия.

--------------------
Украински дронове атакуват цели във Волгоградска област.

Съобщава се за спиране на електрозахранването в района на Курск: поради украинска атака срещу подстанцията в Рилск 16 хиляди абонати са без електричество.

# 16 589

А нашият батальон как се е озовал в Чехословакия през 1968г.? И какво са им казали? Нищо смешно няма! Това е истинска трагедия!

Дали украинците имат черни барети не зная, но тук ги имаше и това е много слабо известно.
🤣  🤣  🤣  🤣

Общи условия

Активация на акаунт