Шестокласници 2024-2025 - тема 2

• 21 345
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
И при нас правят преразкази

# 706
  • София
Важно е не само да правят преразкази, но и да им ги проверяват и отбелязват грешките. Аз това не мога да го правя вкъщи. В 5 клас беше в друго частно у-ще и не правеха преразкази, та тогава се наложи да го пратя на олимпиадата по БЕЛ, за да да се упражни малко.

# 707
Нашите от миналата година правят поне по два преразказа на всяко произведение - един от името на неутрален разказвач и един от името на някой герой. За лятото имаха на всяко произведение от задължителната литература да направят по два преразказа. Госпожата им ги събра и провери в началото на годината.
Тази година правиха и отговор на житейски въпрос. Госпожата казала на моята дъщеря, че нейният е най-добрия от двата класа. Тя беше много щастлива от този факт.

# 708
Нашите от миналата година правят поне по два преразказа на всяко произведение - един от името на неутрален разказвач и един от името на някой герой.
И при нас е така.

# 709
  • shumen
Мецане,в частните училища е така.
Мишленце,да не сте и Вие в частно?

# 710
Те са в МГ, доколкото съм разбрал.

# 711
  • Бургас
Нашите от миналата година правят поне по два преразказа на всяко произведение - един от името на неутрален разказвач и един от името на някой герой.
И при нас е така.
И при нас. Квартално училище

# 712
При нас в началото на годината ги пое една учителка, която даваше преразкази в час и ги проверяваше. Тръгна, уж, с голяма заявка да ги подготвя за НВО и преди да се разбера става или не става неочаквано напусна. Пое ги друга, която се държи ужасно с децата, обяснява им колко не знаят, не им дава гък да кажат и им дава диктовки. Нямам думи...
Така че и ние от втори срок на школа.

# 713
  • Някъде по Дунава
Вие правите преразкази в училище?
Правят само на една част от някое произведение, а на класното/контролното се пада друга част от същото произведение .
По принцип аз го карам и у нас да прави първо устно, после и писмено. На учителка не разчитам. Тя все отсъства, а когато присъства е толкова мудна, че все не ѝ стига времето за нищо.

# 714
danaeka, не е частно училището, но учителката им по БЕЛ е много сериозна и държи на добрата подготовка. Още в 5-ти клас ни каза на родителската, че може училището да е математическа гимназия, но това не значи, че другите предмети трябва да са на заден план.

# 715
  • у дома
В 6 клас по учебна програма е сбит преразказ, съответно него упражняват, а в 7 - подробен.
Когато големият беше в седми клас (преди 5 години), в програмата нямаше преразказ, каквото е правено / научено в пети и шести клас - това беше.

И сега е така.В 7кл по програма не се изучава преразказ.

# 716
  • shumen
Много е добре с такива амбициозни учители.Нашата също ги кара и досега както казах са правили два сбити преразказа,но моя беше болен и не беше на училище.
Сега борим местоименията по БЕЛ,че тая седмица го удари на мързел.

# 717
И при нас е така.
И при нас. Квартално училище
С Магента значи сме прецакани, че не сме само ние 😂😂😃 Абе явно си зависи от учителя. При читав учител нещата са добре.
Аз като чета Данаека и съм изумен колко добри са техните учители и колко сериозно и качествено учат. И то безплатно. Брех тоя Шумен бе. Щом в "нормално" училище е толкова добре, мога да си представя в МГ Шумен как ли ще да е. Евалла.
Доколкото следя постовете на Данаека, ми че при нас в елитно частно столично училище с нищо не изглежда да е по-добре от тяхното училище. Освен с това, че агресията е недопустима при нас и няма такава.
Е, разбира се и с английския. При нас децата в 6 клас вече са на ниво В2 по английски.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:32 от Татко Мецан

# 718
  • София
Eх Мецане, никой не може да е прецакан от това, че има и другаде свестни учители, които се опитват да са от помощ за децата. За съжаление не е така в много училища, вкл. и частни.

# 719
Разбира се, че си права, шегувам се.
Сетих се единственият път, когато руският ми е бил от полза, няма да повярвате, но...в Турция! Когато бяхме на почивка в Анталия преди повече от 10 години. Английски не знаеха братче. Почти никой. И се оказа, че в магазини, кафенета, капанчета, хотелски персонал, повечето бяха от бивши съветски републики, най-вече от Азербайджан, защото техният език е много близък с турския, обаче руски всички знаеха.
Дори барманът на плажа, служител на хотела, беше си турчин, обаче знаеше руски. Ако щете вярвайте, и за мен беше шок, обаче в Турция, в околностите на Анталия, където беше курорта и хотела, навсякъде се оправях на руски, винаги поне един служител имаше в барове, магазини, ресторанти, който да го знае, а често имаше много хора да го знаят. Сега не знам как е, от години не съм стъпвал в Турция, ама тогава знаеха братче 😃
В Русия като учих, тогава беше СССР, понякога си купувах азербайджански цигари, когато свършех българските, които си носех от България. (Руските цигари са отвратителни). И на тях пишеше - на кирилица - защото пишеха на кирилица - Баку тутун комбинати, едир папирос чекмек...и още нещо...😂 на мен ми звучи съвсем на турски, не знам какво значи, освен първите  три думи, ясно е, че значат тютюневи заводи на Баку...

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 17:35 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт