Хроничен апендицит

• 867
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Моля ако някой се е сблъсквал с това да ми препоръча хирург от София, който го признава като диагноза. Омръзна ми от прегледи и накрая без никаква диагноза. Корем, бъбреци, яйчниците, всичко ми е наред,но имам вече доста време тъпа болка в дясната част на корема, която слиза към крака. Отделно на моменти разстройство, болки в крака, понякога отиващи към кръста. Ходих на няколко хирурга и винаги заключението е едно и също - няма хроничен апендицит, това е измислица.  Болката понякога се появява и при повече интензивно движение през деня. Пускала съм изследвания когато ме е боляло и ЦРП-то и левкоцитите винаги са били завишени, но това не е било достатъчно според лекарите.

# 1
Да не идва от лумбалната област? На невролог ходи ли? Ниско долу в корема, да отива в крака, може да боли и от там.

Като ученичка имах хроничен апендицит, но лекарите си казваха, че е хроничен. После се обостри изведнъж и ме оперираха пред спукване.

# 2
Колоноскопия показа ли дивертикули? Може да е хроничен дивертикулит.

# 3
Посети невролог, а не си поставяй диагнози.

# 4
И от мен глас за невролог. Симптомите насочват натам. Дивертикулит е следваща опция. Там на гастроентеролог, не на хирург.

# 5
Здравейте на всички! Реших да пиша и да повдигна темата,за да има повече информация и да бъда полезна на други.
Така минах абсолютно всички лекари и прегледи - гинеколог, уролог, гастроентеролог, скенер и никъде нищо не се видя. Болката ставаше все по непоносима и така започва вече да ми изтръпва десния крак. Свързах се с хирург и говорих с него да ми махне апендикса, въпреки че на скенера изглеждаше добре. Ами познайте какво се е видяло на лапароскопската операция, освен че е възпален е направил и сраствания около него, които не се видяха на скенер. Тъй че за онези, които твърдят,че няма такава диагноза, ами има 🙂 И не само че има,а и колкото повече се чака, толкова по-зле става. Аз се бавих три месеца и ако сама не бях настояла сигурно все още щях да търпя болките.

Общи условия

Активация на акаунт