Жените не разбират.

• 22 395
  • 828
  •   1
Отговори
# 105
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ама вие не разбирате! Човекът е ЧЕЛ. И е учил две години анатомия. Почти гинеколог е. Гинеколог-любител е, да речем Joy
Не разбира много, ама винаги може да погледне...

# 106
За кърмене също съм строго предубедена.
Лично аз имах толкова чувствителни зърна, че издържах едва 3 месеца, за да дам начален имунитет и дотам. Това беше все едно съм на безкрайни мъчения (точно с електрошок) – с адска болка и разранявания. А и детето не беше от най-ящните и спокойни, та разбирам жени, които отказват да кърмят. Въобще не е ставало въпрос за разваляне на бюста. Моят дори стана по-красив след раждането. И, не, това също не е работа на мъжа ми.

# 107
  • София
А и мъжете като цяло избягват да се ангажират с отговорности около избори, свързани с женското тяло – кърмене, раждане, аборти, гинекологично здраве.

Много вярно, и даже малко нездрав изглежда прекомерният мъжки интерес към тези теми. Преди години тук имаше един потребител, експерт по домашно раждане, самоук "гинеколог, акушер и педиатър", експерт всевишен.  Странен ми беше и малко неприятен. Не отричам бащинството и думата на бащата, без мъж бебе няма, но открай време мъжете инстинктивно си знаят и не си врат носовете в тази територия. Нека съм консервативна, но според мен така е по-добре. И има неща, които аз лично имам за "мъжка работа", не съм 100% еманципирана, но не ходя да им обяснявам как да я вършат.

# 108
  • София
За Людмил ли говориш? Там положението беше направо опасно.

# 109
  • София
ОТ КЪДЕ ВИДЯХТЕ МОЛЯ. ЧЕ МЪЖА ЩЕ КАЗВА ЕДНОЛИЧНО КАК ДА РАЖДА ЖЕНАТА?

...
...

И ако имам логически аргументи, номрален човек би се съгласил с едно разумно предложение.
Аз не си измуквам неща от въздуха. Така седя си, гледам мача и оппп.

Не виждам какъв е смисълът от нападателния тон, освен ако не си търсиш спор, вместо дискусия. Да, темата не е за и против секциото, а ти точно в това я превръщаш. Мъжът не казвал еднолично, но видиш ли, ти си прочел достатъчно и един разумен човек щял да приеме твоето предложение. Превод, ти си абсолютния капацитет и ако не стане твоето, жената е неразумна.

Попринцип за мен е нормално да има дискусия и да се обсъдят опции, но в случая накрая един трябва да вземе решението, и няма никаква причина този един да не е жената, защото последствията от това решение засягат нейното тяло.

Жените тук и жените като цяло също се допитват до експертите (които, между другото, не винаги са на едно мнение), и го правят много по-често, отколкото го правят мъжете. Освен това процедурите, които обсъждаме, засягат телесни функции, които мъжете нямат, така че жената има много повече чувствителност какво би било подходящо за лично нейния случай и нейното тяло. Не разбирам как това, че ти си слушал някакви експерти, те прави по-компетентен от жените. Жените също могат да слушат експерти, но твоето тяло няма функциите на тялото на една жена. Да бъдеш включен в процеса, да имаш право на мнение, това са нормални неща, но по това, което пишеш, изглежда, че искаш да диктуваш събитията и смяташ, че само ти си достатъчно умен да вземеш такова решение, което е тотално необосновано. Тоест, ти не търсиш да бъдеш включен, а търсиш да наложиш своето, понеже вярваш, че си винаги прав.

# 110
Веднъж синът ми беше болен и личната изписа лекарство, което той категорично отказваше да пие. Тогава бяхме със свеки и 20 мин се мъчим с една спринцовка да го набутаме и не и не. Аз направо се побърквам вече и се чудя какво да правим. ММ си седи в офиса, работи си, по някое време пита как сме и аз казвам, че не иска да пие лекарството. ММ "Ама как така не пие, дайте му го". В този момент си мислех колко е лесно отстрани. Ами дай му го какво толкова. Така и не го давахме повече това.
Когато родих живота ми се промени много много повече от колкото на ММ. Да, грижил се е и той, но основаната грижа падна на мен. ММ иска второ, но аз не и АЗ ще реша, защото основната грижа е моя, става въпрос не само за тялото ми, но и за живота ми, за мечтите ми, за желанията и т.н. Всичко пострада - и здравето ми, и работата ми /знам че кариера за жена е мръсна дума/, хобитата ми и т.н. И все още страдат, защото основната грижа пак си е за мен. Ако мъжът бременее, ражда, излиза по "майчинство" тогава може да има повече права. Но докато това е жената, тя решава.
И да, АЗ знам по добре. Но не защото искам да е на моето, а защото аз прекарвам повече време с детето и гледам и домакинството. Вече знам какво лекарство да дам при първи признаци, какви дрехи му трябват и т.н.

# 111
  • София
За Людмил ли говориш? Там положението беше направо опасно.

За него. Не че нещо, лична работа си е на семейството как ще си раждат, отглеждат и т.н. децата. Но признавам, че от страна на мъжа такива мании малко ме отвращават. От жена по ги разбирам, но от мъж очаквам просто разум, хладнокръвие, да се грижи за плячката и саблезъбите тигри, не да кудкудяка около плацентата.

# 112
  • София
То си е притеснително мъж толкова да се вживее, че да почне да дава акъл за раждане и кърмене, без да е медик.

# 113
  • София
Ох, аз и от жена не бих приела. Освен ако не става въпрос за АГ, при която се следя. Но тогава въобще не ме е интересувало мъж ли е, жена ли е.

# 114
Дори и в малкото места за жени в Интернет постоянно трябва да се бутат мъже и да ни занимават с проблемите си.
Аз на теория много харесвам идеята на този раздел (макар че напоследък темите са все по-потискащи), но вече се усещам, че влизам по навик и заради няколко много любими потребители, защото всяка тема се обръща на бг-редпил. Отвориш някоя симпатична и сладка тема и едни и същи са я налазили с дежурните им постове, ах, ох, колко са лоши жените. То нито дискусия става, нито ти е приятно, защото много ясно пък, че никоя не иска да допусне мизогинистична пропаганда на свой терен. Влизат с бутонките и после ние сме лошите. На мен в крайна сметка са ми интересни историите на другите жени, както и да почерпя опит от тези, които са преживели повече от мен, а не да слушам колко съм ужасна. А хем не ни харесват, хем не спират да търсят вниманието ни.

Ако сега влезна в бг-опел и им напиша десет теми как мъжете са свине, те ще са в пълното право да не ме харесат и да ме отлъчат. 🤷

# 115
  • София
Аз съм кърмила второто много време. Но беше наистина лесно, лично при мен така се получи. Надниквала съм в темата за съвети за кърмене - ами за повечето казуси съм гола вода и не се изказвах.
От Опели разбирам повече. 🤣

# 116
Може би еквивалент би било жена да дава (непоискан) акъл на мъж как да си контролира ерекцията или как да се бори с еректилната дисфункция. Ами, откъде мога да знам? Мога да попрочета тук-таме някакви съвети от интернет и/ли да питам някой лекар, ама не мога да се изказвам като последна инстанция и да твърдя, че тези теми ги разбирам повече от мъжете. 🤷

На мен ми се е случвало мъж да ми дава непоискани съвети за месечния цикъл и ми е било неприятно. Предполагам, че ако съм бременна и всеки ми надува главата с това как точно трябва да раждам, кърмя, захранвам и така нататък, ще поискам рано или късно да се гръмна.

# 117
Кое точно не разбираме?
Един подарък ви оставям... Като го пробвате, през два часа, по половин час, ми се обадете.

Ако мъжете ти оставят половия си орган, ще го пробваш ли, за да разбереш как те страдат от дисфункция, простатна хипертрофия и рак?
Не, и няма нужда!
Не се излагайте с размяна на роли, авторът не предлага това!

# 118
Дори и в малкото места за жени в Интернет постоянно трябва да се бутат мъже и да ни занимават с проблемите си.
Тъй като това го чета за n-ти път тук и с оглед на факта, че по някакво стечене на обстоятелствата съм се родил с пакет в гащите, мисля че е крайно време да престана да ви притеснявам и да ви оставя да дишате спокойно и свободно. Сбогом!

# 119
  • София
Всъщност, не е вярно, че това е форум за само/основно за жени:

Първо ще започна с това, че името на сайта ни (и запазената марка) е BG-Mamma (БГ-Мамма).

BG-Mamma бе създадена през септември 2002 година от мен и група майки, с които общувахме в група за бъдещи и настоящи майки в Дир.бг, като идеята беше да съберем полезна информация за бременността, раждането и отглеждането на децата в първи български интернет портал за бременност и майчинство. Официално домейнът е регистриран през ноември 2002, а форумът бе създаден в края на декември 2002 г. и бързо се разрасна, като се създадоха различни тематични подфоруми/групи за татковци, семейство, пазаруване, туризъм и т.н.

Макар че създадохме BG-Mamma като портал за бременност и майчинство, то още от самото начало има татковци и мъже, които участват във форума, а към момента платформата е място за обмен на полезна информация и лични препоръки по всякакви теми, като във форума участват и много мъже, както и потребители, които не са родители или не планират скоро да имат деца.

Името на сайта произлиза от моя прякор, който вече ползвах преди създаването на BG-Mamma, като освен че има връзка с думата "майка", то беше свързано и с една от най-популярните към момента на създаването на сайта и форумите метатърсачки в интернет - Mamma.com, която наричаха "Майката на всички търсачки" (по онова време Google все още не беше добил такава популярност, каквато има днес).

И не, BG-Mamma никога не е бил сайт и форум само за жени.

Общи условия

Активация на акаунт