Жените не разбират.

• 22 359
  • 828
  •   1
Отговори
# 135
Къде точно съм казал, че мъжа трябва да избира вида раждане ?
Казваш, че е еднолично, а не трябва да е. Как си представяш неедноличното решение? За начин на раждане например.

Ако мъжете ти оставят половия си орган, ще го пробваш ли, за да разбереш как те страдат от дисфункция, простатна хипертрофия и рак?
Не, и няма нужда!
Не се излагайте с размяна на роли, авторът не предлага това!
Rockstar имаше предвид, че ако на него му се случи нещо подобно, не се знае дали също няма да избере другото. Доста от мъжете нямат представа за раните, болката, маститите, лиспата на сън и всичко друго, което съпътства кърменето. Доста по, да кажем романтично, си го представят. В което няма нищо лошо, но ако една жена усети, че не ѝ е по силите, при днешните възможности не виждам защо да няма тя право на избор, а не да ѝ вменява вина, че не кърми.

Иначе няма нужда да си разменяме телата, раци да искаш при жените - на матката, на шийката, на яйчниците, отделно хиперплазия, СПКЯ, ендометриоза, пролапс на матката, цистоцеле, миоми, кисти, ПМС, болезнена М и т.н. И всичко започва от доста рано, много добре сме запознати с болестите, за съжаление...

# 136
Мъжът ли е този, който да дава наклон как да роди жена му?
Чакай малко, тя го носи 9 месеца, нейното тяло се обезобразява до неузнаваемост ( аз стигнах 100 кг.), търпи всички гадости...повръщане, киселини, безсъние, високо кръвно, прилошаване и накрая не, доктора, който ще ме изроди, а мъжа да слушам....
Това и като претенциите на мъж, жената са си направи силикон.
Абе вие, нормални ли сте, някои?
Решението за мен, децата и моето тяло взимам аз, а на някой, като не му изнася...не ме касае.

# 137
Да казвам че това е важна тема  (или не е важна тема ?)
Тази тема трябва да се обсъди и да се вземе решение.
Не казвам никъде мъжа да решава.
Не давам никъде съвети кой тип раждане вие да ползвате.
Но не се чете.
Никой нито ви познава нито ви знае как сте раждали .
Кърмите ли или не.

И да аз като баща на детето съм пряко засегнат ако жената без причина откаже да кърми.
Защото това дете е и мое.
И както искам жена ми да е здрава искам и детето ми да е здраво.

Гледам сътворили сте доста измислици по темата и не по нея.
Забавлявайте се. Ако не друго

Съжелявам че не може всички теми пък да ви харесват и да има единомислие винаги.

Каква е разликата преди да се роди и след като се роди детето ?
Защо преди да се роди детето бащата няма право да каже какво мисли ?
Бащата е част от всичко това от самото начало. Незнам как решихте че преди раждането мъжете не участват във взимането на решения ?

# 138
  • София
Не че нещо, но какво ще правиш жена си, ако откаже да кърми? Ми… нищо не можеш да направиш.
Същото е с раждането, аборта, цикъла. Ей затова жената решава, а ти можеш само да изкажеш мнение и толкова.

# 139
Освен бащата да вземе и да накърми бебето, тогава, вместо много да знае.

# 140
Мнението на мъжа може да е решаващо, особено ако жената се колебае.  Особено , ако не личи да иска бебе. До там.

# 141
  • София
Не че нещо, но какво ще правиш жена си, ако откаже да кърми? Ми… нищо не можеш да направиш.
Същото е с раждането, аборта, цикъла. Ей затова жената решава, а ти можеш само да изкажеш мнение и толкова.
Приказваме си тук, но подобни мъжленца някъде закони прокарват или поне се опитват, хич не е шега работата.

# 142
Цитат
ако жената без причина
Причини винаги има. Или психологическите не броят?
Но пак опираме до избора на партньор. Щом искаш да участваш, избирай си човек с вашите виждания, не с предразсъдъци спрямо ролята на бащата и майката в живота на детето или с когото комуникацията не върви.
За всеки влак си има пътници. Достатъчно мъже има, които не искат да знаят никакви подробности за бременността, раждането и децата. С тях ще си паснат идеално!
И обратното, има жени, които търсят мъже като теб.
Светът е шарен, това му е хубавото Simple Smile

# 143
  • По света и у нас
В много страни по света от много време, мъжете са взимали децата от майките им и майките не са имали никаква дума пред съда да си върнат децата - така е било в Англия на времето. Ако мъжа е богат а жената иска да го напуска, той я е смачквал, побърквал или изгонвал и оставял наследниците. Така че не ми обяснявайте как мъжете нямали думата. Ето моят льо льо ваксинира децата с КОВИД ваксина против моето желание да не ги ваксинираме, нищо не мога да направя защото и на двамата но е разрешено да ги водим на доктор.  Отделно закона е за 50/50 попечителство и от двамата родители - ако мъжа се престори на невероятен баща и доведе няколко приятели да кажат че той е супер а тя е лоша ето ти натежаване в негова полза.

# 144
Разбира се има и жени, по несигурни, плахи, колебливи и кротки, които чакат за всичко мнението околно и най- вече мъжко, но повечето не биха се съгласили, мъж да се бърка в изцяло женски въпроси,  като раждане, кърмене, обличане, гримиране, колко чифта обувки да си купи, колко пъти на фризьор да иде и т.н.

# 145
Каквото и тя може да направи ако реша да си пия и да ходя на комар.
Нищо.

Пак не се хваща основата на въпроса.
Тука не става въпрос кой ще  "победи", нито кой да ви казва какво да си правите с телата.
А че мъжа според мен трябва да е част от целия процес  и не като гост а като част от отбора.
Не да го изолирате  да взимате сами решенията и после той да загуби интерес.

За мен няма смисъл да говорим.
При мен си беше префектно. От витамините, които се взимат преди бременноста до раждането, през проблемите с кърменнето, през зъби и колики ..... за всичко сме говорили и сме взимали решения заедно.
Не е било винаги единодушно. Не е било без остръпки. Но да винаги заедно.
Не искам повече да разправям щото сега пък ще кажете че се хваля или де да знам какво правя.

Но виждам че много мъже са отчуждени и не взимат активно участие в отглеждането.
Според мен една от причините е че той не е бил част от процеса от самото начало.

Всеки може да си живее както си иска. Нито ми дължите обяснение нито пък съм ви го искал.
Кой как кърми ражда си е ваша си работа.
Като мъж ви споделям как може според мен някои семейства да са по - добре.
Комуникацията е ключ това всеки го знае.
Моите 20 стотинки са да комуникирате с тея мъже и за тези неща.
Даже и да не са  лекари ще ви разберат ще се намери решение за всяко нещо.
Няма тема табу в която мъжа не може да участва.
Лично мнение.

# 146
  • София
Току-що сравни раждането с ходене на комар.

# 147
  • София
Мъжът трябва да е бременен и да кърми, за да е част от процеса. И понеже не прави нито едно от двете, не е част от процеса. Решението и за двете е на жената.

# 148
  • По света и у нас
Най-ми харесва ситуацията той да я кандардисва да го правят без презерватив, тя накрая склонява, после той и казва - моля ти се изпий онова хапче за след секс, за всеки случай и тя - Няма пък, ако съм бременна ще си го раждам 😂 после той ходи на тръни цял месец и предлага пари за аборт

# 149
  • София
Най-ми харесва ситуацията той да я кандардисва да го правят без презерватив, тя накрая склонява, после той и казва - моля ти се изпий онова хапче за след секс, за всеки случай и тя - Няма пък, ако съм бременна ще си го раждам 😂

Разкошен пример!

Общи условия

Активация на акаунт