Жените не разбират.

• 22 376
  • 828
  •   1
Отговори
# 210
Моя мъж дори не съм го питала за тип раждане. Просто му съобщих лекарското решение, той по този въпрос не би възразил.

# 211
  • France
То пък оставаше и да ги питаме Rolling Eyes

# 212
Но дори и той знаеше, че има някои територии, в които не се стъпва - раждане, кърмене, повечето от отглеждането, училището...

Защо пък и отглеждането и училището? За раждането и кърменето съм съгласна, че не е работа на мъжа да дава съвети, но за другото съм напълно против майката да е единствената компетентна.

# 213
Защо пък и отглеждането и училището? За раждането и кърменето съм съгласна, че не е работа на мъжа да дава съвети, но за другото съм напълно против майката да е единствената компетентна.
Съгласна съм. Мислех, че Ронин за теми като възпитание и училище роптае, ама после ми стана ясно, че просто си мисли, че част от привилегиите на съпруга е да контролира женското тяло.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 15:50 от Mandy Bo

# 214
  • София
Но дори и той знаеше, че има някои територии, в които не се стъпва - раждане, кърмене, повечето от отглеждането, училището...

Ами така бяха нещата. Не казвам че е правилно, но беше така.
И сега не му се занимава и не припарва до училището.

# 215
единствените мъже, които не искам да разбирам са тези, които слагат всички жени под общ знаменател и са слепи за разнообразието и уникалността..

# 216
Ами аз дори не знам дали бих искала свои биологични деца, съответно и дали ще раждам някога, но ми стана интересна темата.

И бих се радвала авторът да отговори как би действал в хипотетична ситуация:

Какво се случва, ако с приятелката ти сте се събрали, без да изкоментирате предварително всеки от вас какво мисли за естественото раждане и секциото. Тя забременява и с напредване на бременността ти казва, че иска да роди секцио, защото така ще се чувства по-спокойна. Има страх от естественото раждане, от факта, че ще трябва да е активна страна в него, докато изпитва силен дискомфорт и болки. Наясно е с факта, че след секциото възстановяването може да бъде по-продължително и евентуално пак ще изпитва дискомфорт и болка, но предпочита този метод. Коментирате го, ти й предоставяш твоя куп с доказателства в подкрепа на твоето мнение (което, доколкото разбирам, е по-скоро за естественото раждане). Тя те изслушва, прочита материалите, които си й дал. Съгласява се да посетите повече от един лекар, които си казват становището, което мога да си представя, че би било: при неналичие на сериозни здравословни предпоставки по време на бременността и непосредствено преди раждането, че евентуално биха препоръчали естествено раждане, но в крайна сметка решението е на родилката и как тя ще се чувства най-сигурна.

В крайна сметка, тя ти благодари, че си отделил време и ресурси и си се поинтересувал по темата, придружил си я при специалистите и най-вече, че си й споделил какво мислиш и ти по въпроса. Но, от своя страна, ти споделя, че тя все още се чувства по същия начин и ще бъде по-спокойна да роди секцио въпреки изговорените и прочетени мнения и съвети. Тоест нейната позиция по въпроса не се е променила.

Ти какво правиш тогава? Отговори честно, ще продължиш ли да дълбаеш, да търсиш още доводи в подкрепа на своята теза: "ама нали прочете какво ти показах..."; "ама нали докторът ти каза, че не е страшно..."...? Или ще приемеш, че вие сте го изкоментирали, всеки си е казал мнението и е бил изслушан, чули сте и специалисти, ти си бил съществена част от процеса по размисъла над решението... И така след участието и на двама ви в този процес, тя все още е на мнението, че би предпочела да роди секцио, съответно спокоен, че не си бил игнориран по време на обмислянето по въпроса, я оставяш да роди както ще се чувства по-добре тя?

Защо ме питах мене ? Темата е обща. Принципна.
Не питам за съвет. Аз какво да правя.

Но ако те интересива ще ти кажа.
Аз следвам логиката.
В моя случай в началото, жена ми искаше секцио. Аз исках нормално раждане.
Много сме разговаряли и до последно клонеше да се ражда със секцио.
Последната седмица ходихме на преглед при доктор, който пак обясни предимства и недостатъци.
Тогава тя реши да ражда нормално. Така или иначе щях да я подкрепя и за секцио.
Не е въпроса как ще се ражда. Трябва да има постоянно комуникация м/у партьорите и те да взимат заедно решенията.
Да моята жена ще го ражда детето. Но тя ме пита аз какво мисля. Слуша какви доводи има и за и против. Мислим пак говорим, питаме доктори. Това е процес.
Това е което Ви прави двойка.

А отговора : Аз си правя квото си искам това си е моето тяло.
Амиии не. Благодаря

# 217
Да, бе ама това е противоречие. Уж заедно ги взимате решенията, а реално тя е решила секцио, ти си я подкрепил. После си е променила мнението, но не заради теб, а заради лекар. Тоест ти във взимането на решение, не си участвал реално.
Подкрепил си я с факти и мнение, и си я оставил да реши и пак си я подкрепил. Което е похвално и правилно, но не е взимане на решение заедно, каквото твърдиш, че е.

# 218
Мани сега раждането, вече се е родило детето. За училището мнение имаш ли? Ходиш ли на родителски срещи? И по-общо трябва ли мъжът да ходи на такива?

# 219
  • София
Авторът е намерил някоя послушница да го гледа с широко ококорени очи и да смята, че сама не може да реши и с кои обувки да е днес...

# 220
Мани сега раждането, вече се е родило детето. За училището мнение имаш ли? Ходиш ли на родителски срещи? И по-общо трябва ли мъжът да ходи на такива?
Трябва. 'Ма неще. 'Щото е досадно. Акъл ще даде на жена си (както за раждането и кърменето) какво да пита и за какво да се скара с класната, за да бъде активен участник в развитието на детето, но да иде той вместо нея..? Да бе! Нали й е дал вече акъл, това не е ли достатъчно, трябва ли абсолютно всичко той да го върши?!..

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 17:03 от Erebus

# 221
  • София
Струва ми се, че темата имаше една идея и като не се получиха нещата, се дава на заден. Такива отговори тип "тялото си е мое" обикновено се дават в отговор на опит за налагане, не по подразбиране. Нормален разговор на кого е бил отказан?

# 222
А отговора : Аз си правя квото си искам това си е моето тяло.
Амиии не. Благодаря
А това поведение защо да е присъщо само на жените? Има и такива хора и симптомите са налице още преди да се е стигнало до кой как ще ражда и чие е тялото.

Мен би натоварила такава свръх загриженост от страна на мъжа, като описаната от автора в предишни постове. Придружаване навсякъде, обсъждане какви витамини да пия и “дискусии” за всичко. Само като чета какво обсъждане е падало, се изморявам.

# 223
  • По света и у нас
Ма не това си е като лудост - все едно аз да започна да се пазаря с него, все едно съм му майка : Георги, искам днес да си вземеш витамините за да си здрав. Изми ли си членът, да предотвратим евентуално възпаление. И искам сега два пъти да еякулираш преди довечера, за да не забременея. Г: Би ли ме оставила на мира? Аз: твоето тяло е и мое! И аз имам думата какво ще правиш с него!

# 224
Да, бе ама това е противоречие. Уж заедно ги взимате решенията, а реално тя е решила секцио, ти си я подкрепил. После си е променила мнението, но не заради теб, а заради лекар. Тоест ти във взимането на решение, не си участвал реално.
Подкрепил си я с факти и мнение, и си я оставил да реши и пак си я подкрепил. Което е похвално и правилно, но не е взимане на решение заедно, каквото твърдиш, че е.

А според теб как е взимането на решение заедно ? Дай пример.  Аз да го взема ?
Да говорим говорим и аз накрая да и наложа моето решение ?

Едно решени еволюира. Почвате от точка А. Събирате информация и може да сте на А но може и да сте на Б.
Не е въпрос да се налагаш. Въпроса е да стигнете до най-правилното решени в даден момент.
Дали ще е правилно никой не знае. Само времето ще покаже.

PriMadonna,
За твоя информация. Моята жена никога не е мислила че съм досаден.
Напротив. Винаги и е харесвало, че чета и имам много информация и обсъждането на темите за бременноста и раждането са я успокоявали.
И да винаги ме е питала аз какво мисля.
Като за първо дете имахаме доста черни петна в целия процес.
И да не мен ми вярваше повече от лекарите.
Не веднага но след време.
Лекарите за пари искаха здрава да я вкарат в болницата.

Dincho,
Навсякъде ходя.
Не я мисли моята дъщеря.
Примък отмък е
Много е глезена.
Малко лигава е станала. Глезена.
Общо взето на мен да си дъщеря Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 16:36 от RoninBG

Общи условия

Активация на акаунт