Жените не разбират.

• 22 243
  • 828
  •   1
Отговори
# 435
  • По света и у нас
Аз да му се въртя на пета? 🙄 защо аз, защо не той да ми се върти на пета?

# 436
Знам, но това не променя факта, че най-хубавото нещо на този свят е свободата. А не да зависиш от някой
В нашата цивилизация имаме тази свобода - повечето от нас имат малко или много достатъчни доходи, имаме лесен достъп до всякакви базови и небазови услуги, храна, вода, медицинско обслужване, има свобода на словото, политическа свобода, свобода на придвижване и т.н. За да бъдем толкова свободни ние сме се борили като общество десетилетия и столетия. Същевременно виждаме колко голяма част от останалия свят няма такава свобода или има само част от нея. И тази останала част от света не винаги е благоразположена,  а много често е враждебна към нас. От тази гледна точка ти си права - наистина можем да не зависим в личния си живот от никого като партньор, но всички ние зависим от други хора, които са изградили и продължават да поддържат света, в който живеем.

# 437
Аз ако досега бях оставяла мъжете до мен да взимат решения, свързани с тялото ми, дори и във връзка с бременности и раждане, вече щеше да им се налага да ги взимат без мен, дори и да не го искат. Тъй като мъжете изобщо грам понятие си нямат за някои билогични процеси, пък много им се ще да могат мъжката да тропнат по масата, могат да сътворят велики глупости, само защото нещо трябвало да се случи според представите им за неща, от които си нямат и представа.

# 438
Аз ако досега бях оставяла мъжете до мен да взимат решения, свързани с тялото ми, дори и във връзка с бременности и раждане, вече щеше да им се налага да ги взимат без мен, дори и да не го искат. Тъй като мъжете изобщо грам понятие си нямат за някои билогични процеси, пък много им се ще да могат мъжката да тропнат по масата, могат да сътворят велики глупости, само защото нещо трябвало да се случи според представите им за неща, от които си нямат и представа.
Явно ти имаш опит с такива мъже.
"...Тъй като мъжете изобщо грам понятие си нямат за някои билогични процеси..."
Лош късмет предполагам.

# 439
  • София
Е, тези, които професионално се занимават с това, би трябвало да имат доста добра  представа. Останалите, които са интернет-спИциалисти... Ще замълча тактично.

Иначе и аз на теория мога да "знам" за проблемите с простатата, но ако тръгна да обяснявам на някой мъж за това, ще прозвучи интересно. И забавно.

# 440
Лош късмет предполагам.

Така като гледам, и ти нямаш понятие, с оглед на примерите, които си дал.

# 441
  • France
Ама той учил 2 години биология ли беше, анатомия ли беше Joy
Майка ми е лекар, дъщеря на двама лекари и с трудна специалност. Аз, както казах, съм родена със секцио по желание. По времето, когато това е било изключение. Я да видим кой от вас е по-запознат.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 10:03 от Philomena

# 442
  • София
Две години при медицината (като и при правото) е едно голямо нищо.
Но е достатъчно да оплескаш положението сериозно, защото си мислиш, че знаеш.

# 443
  • France
По всички сериозни специалности е нищо.

# 444
Не разбирам автора. Мъж на възраст, разведен, с пълнолетна дъщеря (това от инфото в този раздел) - би трябвало да има по-интересни места за реализация и утвърждаване.

Не казвам, че във форума трябва да пишат само жени (това беше изяснено по-рано в темата), но попаднах на негови мнения в подраздели "Детско здраве", "Бъдещи майки", "Извънкласни занимания", "Деца от 1 до 6 години"... Не знам откъде тази експертиза и самоувереност, че може да е полезен в тези иначе сериозни раздели.
Все пак едно е да си дрънкаме врели-некипели в "Развлечение" и "Лични и семейни отношения", съвсем друго - да се вре човек в сериозни теми, пълни с разтревожени майки.

Аз съм родила и отгледала две мои деца, плюс че имам опит с чужди (племеници и деца на много близки приятелски семейства), и пак не смея да влизам смело и безотговорно в тези подраздели, защото са минали години и информацията ми може да не е актуална, или най-малкото неуместна. Някои от въпросите, разисквани в тези подраздели са ми наивни и дори смешни, но по един много мил начин - защото съм минала през подобни страхове и съмнения, и знам какво е да ти минават какви ли не мисли през главата. Затова е добре там да се влиза с чисто сърце и истинско желание за помощ, а не за самоизтъкване и избиване на комплекси. Особено когато някои от майките са на годините да ти бъдат дете.

# 445
Лош късмет предполагам.

Така като гледам, и ти нямаш понятие, с оглед на примерите, които си дал.
Щом казваш.
Всеки има право на мнение. Демокрация.

# 446
  • France
Не разбирам автора. Мъж на възраст, разведен, с пълнолетна дъщеря (това от инфото в този раздел) - би трябвало да има по-интересни места за реализация и утвърждаване.
Самотата е лошо нещо. Особено на средна възраст

# 447
Човека иска неговото мнение да бъде чуто. Добре де, казваш на жена си, че искаш тя да роди естествено, но тя иска секцио. Накрая какво? Тя отива и ражда секцио, как точно твоето мнение е било чуто и отразено? Няма как да се роди наполовина естествено и наполовина секцио, за да се каже, че жената е съгласна. Секцио по план е може би най щадящо за майката. Тук визирам, че и при естествено раждане може да има операция и разкъсвания долу, които пак да зарастват трудно и дълго, а има и жени, които изпитват болки при секс вследствие на шевовете долу. Раждането през вековете е било главната причина за смъртност при жените, а и сега все още си е сериозна процедура и може да е животозастрашаваща. Защо, при цялата напреднала медицина, трябва да се връщаме назад?

п.п. Балеринафарм е ползвала упойка само веднъж, когато мъжът и го е нямало. Казва, че това било най лекото и приятно раждане. Вероятно мъжът и нямало да и разреши ако е бил там. Бащата на мъжът и е богат, има авиокомпания. Тя е завършила престижно училище за балерини и е искама да танцува и да пътува, но се среща с мъжа си и само няколко месеца по късно са женени. Искала е една стая да направи танцово студио, но там направили хоумскул за децата. За престилката вече казахте.

# 448
  • France
По тези въпроси могат да се изкажат само жени минали и през двете. В темата секцио/естествено има потребителка с две вагинални и 3 цезарови. И не веднъж се е изказвала, че предпочита вторите
Аз, въпреки леките ми раждания без шевове, понякога се съмнявам дали добре направих, че избрах естественото. Защото има 3 пъти повече риск от пролапс. А аз обожавам да бягам на дълги разстояния. Възможно най-лошият спорт за тазовото дъно.

# 449
  • София
И двете имат своите рискове. Не може друг да иска да избира заедно с мен какви рискове ще поема аз. Когато ги поема заедно с мен, само тогава ще има "глас" заедно с мен.

Общи условия

Активация на акаунт