Мъжът ми върши нещата, които забранява на децата. Моля за съвет!

• 4 483
  • 60
  •   1
Отговори
# 45
Сори. Несправедливостта ми отключва демона. Особено пък майка да не защитава детето си. Това ми е топа на топа на тригърите.

# 46
Сори. Несправедливостта ми отключва демона. Особено пък майка да не защитава детето си. Това ми е топа на топа на тригърите.
Явно още живееш в миналото.

# 47
  • София
Започнете и вие да го наказвате за нещата, за които той наказва децата. Или ще спре да ги прави, или ще спре да им се кара. И в двата случая печелите.

Three Eyed Raven, някак не си представям това с наказването на партньора и какъв сигнал ще бъде това за децата.
Имаш ли конкретен пример, моля те?

Беше в кръга на шегата до известна степен Blush
Но и не съвсем. Няма да стане само със сериозни и деликатни разговори очевидно. Като прави нещото му казвай "а сега 3 дни без телефон" примерно. Нещо реципрочно на наказанията на децата. Естествено няма как да му вземеш телефона, но ако редовно вкарваш тези подмятания с натъртено подигравателен тон, 100% ще започне да се усеща колко е нелепо поведението му.

А колкото до това какви сигнали ще бъдат това за децата - в никакъв случай те не трябва да са свидетели на това. Твърдо вярвам, че родителските разногласия по отношение на възпитанието трябва да си остават само между родителите винаги.

# 48
Проблемът се решава като въведете общи правила с конкретни последици за всички, които са ги нарушили.  Трябва и да е последица с еднаква тежест за всички, защото 5 лева глоба за бащата може да са много мижав стимул да си прибира дрехите, а в същото време са сериозна удръжка от джобните. Може да се измислят всякакви варианти - който хвърли дреха на пода прибира подготвя, пуска и простира всички перални за седмицата. Който остави чиния - чисти масата, прибира всички чинии и разтоварва съдомиялната пак цяла седмица, който си гледа телефона на масата, прекарва вечерта изцяло без него и т.н. Но родителите трябва да спазват изцяло всичко, а не с някакви оправдания да се измъкват, ако са прегрешили. Иначе възпитателен ефект изобщо няма да има.

# 49
Леле!!!
Чак не мога да повярвам за каква нетърпимост и агресия иде реч 🥺

Хайде сега да видим една обичайна ситуация:
Вечеряме. Знам, че таткото е имал много напрегнат и да кажем направо - лош ден в работата си. Няма какво да се обяснявам, че човекът работи доста отговорна работа и хора и семействата им са на раменете му.

Не е нужно дори да ми казва, че е скапан и просто трябва да си легне веднага след вечеря. Това и прави.
Голямото хлапе веднага реагира - тати защо не си вдигна чиниите?? Обяснявам.
На другата вечер, същият този тийнейджър става от масата без да прибере след себе си.
Имал тежък ден и бил изцеден от не знам си какво в училище….?!
Баща му е все така изнервен, защото все още е във вихъра на служебните си проблеми.
И хоп - наказание!

Хайде, не ми казвайте, че вашите мъже са винаги праволинейни и перфектни възпитатели! И че тийнеджърите ви се държат като кукли на конци и вършат винаги, безропотно, каквото очаквате от тях.

То пишман да стане човек да се посъветва за  нещо!!!

# 50
Ами добре авторке, тогава защо е темата?
Явно ти самата мислиш, че е нормално това.
Ама пускаш тема. Получи отговори. Може да не ти харесват, но всеки си има своята гледна точка.

Иначе явно само бащата се измаря. Ти никога не си изморена. Твоите чинии кой ще прибере? Joy
То не е и чак толкова изморително да вдигнеш чиния и да я сложиш в мивката.

И аз познавам мъже. Началници. От които зависят много хора.
Ходила съм им на гости. Вдигат чинии, че и ги мият.
И това след тежък работен ден и гости да посрещаш. Не че жената е седяла разбира се.
Всички работят, всички са изморени.

# 51
"И хоп наказание" не е редно.
Абсолютно не е редно и на бащата следва да се обясни, че както той, така и детето може да има труден ден. Или просто след натоварен ден да го примързява повече.
Ние у нас имаме някакво почти негласно разпределение кой кога какво. Но ако някой има проблем, нещо повече е вършил преди това и тн, се обръща с "моля, прибери чиниите, моля, отсервирай" дори в екстремни случаи, както сме на масата, "моля, купи хляб от близкия денонощен магазин".
Трябва всеки да щади другия и да проявява разбиране.

# 52
Ами добре авторке, тогава защо е темата?
Явно ти самата мислиш, че е нормално това.
Ама пускаш тема. Получи отговори. Може да не ти харесват, но всеки си има своята гледна точка.

Иначе явно само бащата се измаря. Ти никога не си изморена. Твоите чинии кой ще прибере? Joy
То не е и чак толкова изморително да вдигнеш чиния и да я сложиш в мивката.

И аз познавам мъже. Началници. От които зависят много хора.
Ходила съм им на гости. Вдигат чинии, че и ги мият.
И това след тежък работен ден и гости да посрещаш. Не че жената е седяла разбира се.
Всички работят, всички са изморени.

Елора, какво сте виждали на гости е много различно от това, да сте преживяли дадена ситуация. Смятам, че ще се съгласите.

Отделно, за мен лично, да се тръшнат едни чинии в мивката не е никакво разтребване след семейната вечеря, именно защото и аз работя, и аз се изморявам също, както и вие сте отбелязала.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 21:47 от BlackCatInTheDark

# 53

Елора, какво сте виждали на гости е много различно от това, да сте преживяли дадена ситуация. Смятам, че ще се съгласите.

Отделно, за мен лично, да се тръшнат едни чинии в мивката не е никакво разтребване след семейната вечеря, именно защото и аз работя, и аз се изморявам също, както и вие сте отбелязала.

Ох, ти си нямаш идея  какви ситуации аз съм преживяла. Откъде ти хрумна, че знаеш за какво съм преживяла, че така се изказваш?
Влизаш в много оправдателен режим и го защитаваш, затова питах защо тогава е тая тема.
Бил началник, бил изморен.
Дадох ти пример само с един началник. Който след работен ден посреща гости, разтребва и мие чиниите.
Може с още трима, ама полза няма.
Просто мъжът ти не струва. Явно и твоето мнение за нищо го няма. Ти не можеш ли да кажеш, че си против тия наказания? Или ако си на по-ниска длъжност на работа и вкъщи нямаш думата?

Ами що не спреш да разтребваш и да миеш чинии тогава?
Вкъщи всички би трябвало да сте равни, да не си мерите кой какъв началник бил и каква отговорност.
И продавачка в супера да беше ,пак е изморително. А той ако е в офис, баш той трябва да мие чинии и да чисти след работа, защото цял ден е седял на столчето.Grinning

# 54
Този човек сам си подронва авторитета пред децата си, съвсем нормално е да му се троснат така че и те са имали дълъг ден или каквото там. И единственият който може да си го оправи е пак той.
Дори и точно този ден да е бил скапан, той сам си е постлал така че да му потърсят сметка веднага, защото явно се случва често да изисква от децата нещо което той не би правил. Колкото и да ги наказва, те няма да го погледнат с други очи докато не видят по-различен пример от него самия.
Казвам го от опит, с баща ми на нож сме заставали защото по подобен начин се е опитвал да ми каже да направя или да не правя нещо си. Ама то не става така. Хеле пък с тийнове, дето по подразбиране са предимно на контра.

# 55
Бащата го изморява едно, тинейджърът друго, но и двамата са изморени по равно. И ти си изморена. Следователно масата ще си седи така до второ пришествие, щото всички сте много изморени. Или... Ооо най-силният ще се наложи над по-слабия и ще му обясни как неговото "изморено" не е релевантно и той определя кое "изморено" се зачита, щото той е "силния" и той е Бога и той определя! И щото да оправиш масата е "наказание" хорааааааа. Дейност от ежедневието е "наказание"!!!!! Е как да не го смажеш такъв, бе. Как да не ме агресира тая върховна чутовна комплексарщина...

# 56
Мая, ако искаш ми вярвай, но държах една неразтребена маса повече от 3 дни.
Много интересно преживяване за всички ни беше! 😄
Таткото демонстративно разтреби на финала. Явно трябва да съм по-дебелокожа и да си държа по-дълго стиснат носа.
Благодаря ти, че ме накара да си припомня тази случка!

# 57
Авторката, както написа една потребителка след мой пост, не ги вземай нещата написани в темата ти много навътре. Тук е така, в едни теми се пише едно, в други теми същите потребители пишат друго, в трети теми се пише трето, всичко е така както изнася според ситуацията. Да не говорим, че ако тръгнем да гледаме личния живот на някои от най-крайните потребители из темите, далеч няма да е за пример (да не използвам други изразни средства)...
Сега обаче мъжът ти не е прав конкретно за тези ситуации. 14-годишния за да не разбира това, което пишеш и обясняваш тук, значи има доста пропуски във възпитанието си, както и доста други натрупани грешки и несправедливости. Баща му може да е добър началник, но тези началнически прийоми не вървят при децата, не и по този начин както третира подчинените си. Баща ми също е бил голям началник, после частник с много работници, но като се опитваше да ме третира по същия начин срещаше точно това, което описваш от мен. Децата се бунтуват на несправедливостите и на мъжа ти ще му се наложи да смени подхода- или чинно си вдига чиниите без значение колко е изморен и изнервен, или не наказва никой друг, ако не го направи като се старае да им обясни каква е разликата и защо така се получава. Това е начинът, другото ще става все по-зле с напредване на тинейджърската възраст докато нещата излязат от контрол.

# 58
  • Бургас
rf22 е абсолютно прав. До дърти години повтарях на майка си “Аз не съм ти служител”, за да се усети, че на работа може да е директор, но вкъщи е майка и аз очаквам майка, а не шефка.
Когато влезеше в схемата с управлението на ресурсите и подивявах. А да спориш с нея…леле…Ама не може да ме уволни Joy

Работата остава пред входната врата. Колкото и отговорна да е.

И кой му събира на тоя баща мръсните дрехи?

# 59
rf22 е абсолютно прав. До дърти години повтарях на майка си “Аз не съм ти служител”, за да се усети, че на работа може да е директор, но вкъщи е майка и аз очаквам майка, а не шефка.
Когато влезеше в схемата с управлението на ресурсите и подивявах. А да спориш с нея…леле…Ама не може да ме уволни Joy

Работата остава пред входната врата. Колкото и отговорна да е.

И кой му събира на тоя баща мръсните дрехи?

Той си ги събира. Но от скоро си има негово място, където не са видими за домочадието и никого не дразнят  Smile

Общи условия

Активация на акаунт