Мъжът ми върши нещата, които забранява на децата. Моля за съвет!

• 4 493
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
Мъжът ми, на средна възраст пуши. Но ако синът ми пропуши, естествено, няма да е приятно и от ранна възраст говорим, че това е вредно. За радост, на 19 години синът ни не е пропушил, но има и непоносимост към цигари.
Примерът ми беше, че е възможно и допустимо някои неща да се правят, но да предпазва е децата и да не одобрявам тези навици в децата.
За прибиране на дрехи, не е сложно, всеки трябва да го прави.

Понякога на масата си поглеждам телефона и синът ми веднъж ми метна изречение защо аз съм гледала, а той не може като сме на масата. Реагирах първосигнално като му казах точно това, което мисля, но не беше правилно от моя страна. Казах му, че когато той започне да ми плаща сметката, а не аз неговата, тогава ще обсъжда. Знам, че не е възпитателно, но се ядосах, защото трябваше да реагирам на важно съобщение. После му обясних, че когато аз използвам телефон, то е за някаква необходимост(спешен съвет, спешна уговорка, понякога ни информират за важни служ събития по вайбър и др).
Мисля, че има такива ситуации, да не допускаме децата да правят това, което ние правим. Но има и други, като тази за дрехите, тогава няма оправдание децата да се наказват за разхвърляне и мъжът също да разхвърляне.

# 16
  • София
Каквото и да си говорим, това си е чисто лицемерие. На всеки може да се случи разбира се в някаква ситуация, най-често с прекалено ползване на телефон си мисля аз, в забързаното ежедневие, в което правим 100 неща и мислим за още 100...  но поне трябва да бъдем честни към себе си и към децата, не е ок да забраняваш нещо на детето а ти самия да правиш. Още по-зле пък ако наказваш, това си е злоуоотреба с власт 😁. Аз мисля, че е по-добре да си признае човек, че не е безгрешен, но се опитва да се дисциплинира, от колкото да се показва като лицемер пред децата си. Все пак така може само да ги отблъсне и да създаде страх в тях, че не могат да бъдат искрени, защото ще бъдат наказани.

# 17
На Tortilla Flat историята е още по-гадна.
Това са някакви садистични родители и страшни лицемери.
Да ядеш някакви неща, детето да му се яде и да не му даваш.
След време гарантирам, че това дете ще налита на боклуци като порасне и няма да има кой да го спре, защото вече ще е голямо.
Тия не стават за родители. Родителя трябва да е пример с действията си.
Имам позната имаха с мъжа си много килограми. Децата и те пълнички.
Но се влошиха, жената започна да чете за храненето, да оправя режима, мъжа също. Виждаха и че децата вървя по техните стъпки и с благи думи промениха храната. Просто започнаха отдалече да обясняват на децата кое как и що. И не биха си позволили да ядат торта, а детето да го оставят да гледа. Грозно е.

# 18
Абсурд някой да се държи по такъв начин с детето ми, пък бил той и родния му баща и то пред мен и аз да го видя и да остане . Веднага изхвърча през вратата. Ааааайй бЕги на друго място да си избиваш комплексите Rage

# 19
Уговаряте се на всяка хвърлена дреха на пода притежателят да плаща по 5 лева. Събирате ги в кутия. В края на месеца този, който нищо не е хвърлил на пода получава събраните пари.
Така ще отучиш децата, а мъжът ти да плаща. Отделно и ще се позабавлявате.

# 20
Простете, но вашите мъже безропотно и чехльовски ще приемат да бъдат "наказвани"? Сериозно?
Значи приемате и той да ви превъзпитава?

Подобни "възпитателни" мерки са една ГОЛЯЯЯЯМА крачка към развода.

Относно казуса - кажете му, че няма как да наказва децата за неща, които видимо сам прави. За тях ще отменяте наказанията и така ще се излага пред децата. В къщата правилата са за всички!

# 21
Едно време моя баща ми казваше бъди по-добра от мен, не пуши, вреден, гаден навик, аз го допуснах, обаче не го искам за теб и така начини да се покаже, че родителя може да е кофти в някаква ситуация, разбрал го е, иска по-добро за детето.
Редно е двамата да си изчистите помежду си стратегиите с поощрения и санкции. Ако ти не си Ок с методите му, проблема в между вас. И следва вие двамата да намерите решения. Иначе ако мама жали децата, а тати в все лошия, до никъде няма да стигнете. Какви са наказанията за неприбрано пране?

# 22
Единственото безконфликтно решение е да сте лична прислужница не само на съпруга си, но и на децата.
Щом сте създали семейство с човек, който държи на ред и чистота, но някой друг да полага труда по поддържането им, значи или превръщате децата в помощник-прислужници, или се отделяте в отделно домакинство, където малко безпорядък е допустим спрямо това как Вие и децата се разберете.
От гледна точка на съпруга Ви сигурно настояването да се промени сега след 15 години мирно съжителство изглежда като лична нападка и търсене на повод за дразги. Все пак толкова години не е било проблем и сега "изведнъж" започвате да му натяквате...

# 23
Ами хората се променят, желанията им също. Та ще е добре, този любител на чистотата сам да почне да се грижи за нея. Винаги има първи път.

# 24
В такъв случай бащата трябва да си понесе наказанието за нещо, което е нарушил, за да разбере защо са измислени наказанията и какъв е смисълът от тях. Ако си разхвърля чорапите по земята и си ги хвърля на купчини по срок на годност "още ставащи", "не съвсем мръсни" и т.н. - една седмица без биричка с приятели.

# 25
А тя ако не е сожила сол на салатата какво наказание се полага? Да не вижда майка си седмица?
За какви провинения се минава към сериозното извънкреватно шляпане един друг?

# 26
Май сте пропуснали частта от 1вия пост, където авторът обяснява, че бащата "наказва (децата) доста сериозно и понякога незаслужено."
Тук не говорим да правиш забележки на децата, за неща, които и ти правиш, което го правят общо взето всички родители в дух "не прави моите грешки".
Ако авторът даде примери за въпросните наказания, мисля, че ще получи и по-адекватни съвети, защото повечето коментиращи изглежна си представят ситуацията доста по-лековата, от това което би могла да бъде. Просто не е ясно.

# 27
В такъв случай бащата трябва да си понесе наказанието за нещо, което е нарушил, за да разбере защо са измислени наказанията и какъв е смисълът от тях. Ако си разхвърля чорапите по земята и си ги хвърля на купчини по срок на годност "още ставащи", "не съвсем мръсни" и т.н. - една седмица без биричка с приятели.

Хе, че кой ще спре голям мъж да ходи да пие бира.
В случая е хубаво просто като пуска пералня да не слага там неговите дрехи. Също така да не ги вдига от пода. Да си ходи върху тях, да ги подритва. Той като реши да търси чиста дреха и като пита, тя да му каже - не знам мило, виж по пода си избери нещо. Може и да спре да мие чинии. Щом той не прибира, тя да не мие. Ако и трябва чиста, да си измие за нея си.
Може и от ядене да го лиши. От секс. Макар че така лишава себе си, но ако иска и може, да го направи.
Една позната така научи новия си приятел да си прибира нещата. Беше опитала няколко пъти мило и спокойно да го моли да ги прибира, ама явно не разбира от добро отношение човека.
Спря не само да ги прибира, но спря и да му ги пере за известно време. Те си се валяха по пода, тя си стъпваше отгоре или ги подритваше.
Били навсякъде. На третия или четвъртия ден дошли негови приятели на гости. Тя нарочно предварително изритала от пода в спалнята на пода в хола мотаещите се му дрехи и бельо, въпреки, че милото помолил да подреди, че приятелите му ще идват.
Влезли онези, втрещени били. Иначе масата им сложила там с хубаво подредена някаква почерпка с бирички, че щели да играят карти.

На безумния им поглед за мъжките дрехи по пода и последвалия въпрос какво става и идват ли в неподходящ момент, тя обяснила мило, спокойно и с ведра усмивка, че Мишето такъв си бил, мята ги навсякъде, а тя се изморила да върви след него, трудно се навежда, има проблем с кръста и погалила огромния си бременен корем. И демонстративно почнала върху дрехите да се разхожда. Поканила и тях, казвайки  стъпвайте, не се притеснявайте, той няма против.
Човека бил почервенял. От яд ли, от срам ли, от бяс ли. Кой го знае. Явно плащал данък хорско мнение.
После като си тръгнали каза, че се разправяли жестоко, бил бесен, ама бързо му затворила устата, та си му казала или да почва да се държи като възрастен, или ако иска да продължава да е инфантилен тийн да решават сега и да се разделят.
Защото му каза, че няма да издържи като се роди детето да слугува и на дете и на мъж.
Казала му, че му дава шанс за месец да си коригира елементарните битовизми и дори ще му помага и ще го учи. Защото после го чака дете да гледа, не смята само тя да гледа бебе.
Ако не иска и не му харесват тези нейни условия, може да си тръгне. А бременна беше.
Още са заедно, виждала съм го да чисти, да простира, да готви.
Даже и пералня пуска. С дрехи на всички, не само негови. Понякога нещо разхвърля, не е напълно подреден.

Друг случай. И друг път съм го разказвала. Той турчин, разбирате с какво възпитание бил. А тя млада, но нахакана и много устата. И вече военна, още в млада възраст.
Та заживели заедно. Изтърпяла го три дни. После провела разговор както тя си знае. Има способността със спокоен тон да накара човек да му се приходи до тоалетната. Явно професионално изкривяване.
Ходила съм им на гости. Виждала съм го как на бързи обороти чисти, подрежда, мие и готви.
Викам му, дай да ти помогна с картофената салата или нещо друго, наши хора си бяхме. Вика "а не, ти си ми гостенка, седи мирна"

# 28
  • София /Абсурдистан
Сигурно съм много консерва, ама как така се хвърлят дрехи на пода? Редът се възпитава още от най-ранна възраст. Аз такова нещо видя ли, заминават директно в кофата с боклука. Да си ги търсят после в казаните.

# 29
Сигурно съм много консерва, ама как така се хвърлят дрехи на пода? Редът се възпитава още от най-ранна възраст. Аз такова нещо видя ли, заминават директно в кофата с боклука. Да си ги търсят после в казаните.
Ти възпитаваш, възпитаваш до 14
И послеееее кат ги хване пубертета.......

Общи условия

Активация на акаунт