TSH cтойноcти

• 544
  • 6
  •   1
Отговори
Не могa дa рaзберa рaзличните мнения зa щитовиднaтa жлезa. Нaвcякъде четa че зa трaнcфер трявa дa е 2 или под 2 . Aз cъм c 2.7 от Cеленa ми кaзaхa че било ок ....но не cъм cигурнa. Прaвилa cъм процедури извън Бългaрия и нa 3.1 кaзaхa че било ок но пък 3 инcемимaции неуcпешни,....

# 1
  • София
Не могa дa рaзберa рaзличните мнения зa щитовиднaтa жлезa. Нaвcякъде четa че зa трaнcфер трявa дa е 2 или под 2 . Aз cъм c 2.7 от Cеленa ми кaзaхa че било ок ....но не cъм cигурнa. Прaвилa cъм процедури извън Бългaрия и нa 3.1 кaзaхa че било ок но пък 3 инcемимaции неуcпешни,....
ТСХ трябва да е под 2.0, като идеалните граници ( при опити и желание за бебе) са 0,5 -1,0.
Причината да се препоръчват тези стойности е, че след зачеване, ТСХ бързо се повишава, а този хормон е важен за нормалното развитие на ембриона ( до 20 г.с.)  и самата бременност, вкл. и за здравето на майката.
 При ТСХ над 2.0 има риск... т.е. може да е проблем, но може и да не е - та, затова, ти си прецени Simple Smile
Пускай винаги ТСХ, Т3 и Т4 ... защото не винаги ТСХ е обективен, т.е. може да е 1.0, но Т4 и Т3 да са на долна граница, което също не е Ок.

# 2
Не ми cе иcкa дa cе тъпчa c още лекaрcвa aко трябвa дa cъм чеcтнa aко е тaкa зa вcеки cлучaй

ТСХ трябва да е под 2.0, като идеалните граници ( при опити и желание за бебе) са 0,5 -1,0.
Причината да се препоръчват тези стойности е, че след зачеване, ТСХ бързо се повишава, а този хормон е важен за нормалното развитие на ембриона ( до 20 г.с.)  и самата бременност, вкл. и за здравето на майката.
 При ТСХ над 2.0 има риск... т.е. може да е проблем, но може и да не е - та, затова, ти си прецени Simple Smile
Пускай винаги ТСХ, Т3 и Т4 ... защото не винаги ТСХ е обективен, т.е. може да е 1.0, но Т4 и Т3 да са на долна граница, което също не е Ок.

# 3
Ще разкажа накратко моята история. Уточнявам, че не целях бременност.
ТСХ-то ми се движеше от 2.8 до 3 и нещо, според лекарите - напълно нормално. С времето започнаха да се появяват разни симптоми, но продължаваха да казват, че не се нуждая от лечение. Чак 10 г. по-късно, когато бях развалина и ТСХ-то ми беше 4.70, ми изписаха хормон, защото настоях, но пак беше с коментар, че не е нужно. Подобрението започна много бързо, но годините без лечение оказаха влияние и имах много странични проблеми и придружаващи заболявания, да не говорим за качеството на живот.

Щом планирате бебе, направете консултация с ендокринолог, който работи в тази област, той най-точно ще ви отговори на въпроса. Аз лично съжалявам, че отложих хормона.

# 4
А освен с хормон, може ли ТСХ да се смъкне по друг начин? С добавки например?

# 5
А освен с хормон, може ли ТСХ да се смъкне по друг начин? С добавки например?

Селен

# 6
При мен селенът не промени нищо. Продължавам да си го пия и сега, но без хормон не успявам да задържа ТСХ-то.

Общи условия

Активация на акаунт