Термин Март 2025 Тема 2

• 38 473
  • 838
  •   1
Отговори
# 720
Аз установих, че ако горната част на тялото ми е леко повдигната, се спи по-добре. Взимам възглавницата за бременни, тя е като полумесец, огъвам я, е в средата слагам други две възглавници, и тъй, върху този "трон" спя. Далеч по-удобно ми е, отколкото да съм легнала баш хоризонтално.

Моята трета фетална ще е чак на 15.01, което се пада 32 + 3, надявах се да е по към 30-та седмица и по-рано да се видим с бебчо, ама този час ми дадоха.

И ме боли гърлото, мъжът ми от събота е болен, мен чак днес ме наболява. Засега нямам температура. Пия по 2 биозина и фитолор, ама тоя фитолор е като лукчета по-скоро. Не знам какво друго мога да взимам.

Стягания и втърдявания си имам и аз, коластра не.

# 721
Освен Биозин можеш са включиш и Осцилококцинум. За гърлото можеш да правиш гаргара с вода и сода. Също можеш да си направиш за пиене половин чаша хладка вода с един изстискан лимон и една лъжица мед. Аз с тези неща се оправих за 3 дни..

# 722
Основната причина за забраната по гръб е че при тази поза цялото тегло на растящата матка и бебето в нея оказва натиск върху гърба, червата и долната куха вена, което може да доведе до болки в кръста, затруднено храносмилане, киселини, хипотония (ниско кръвно налягане) и по-лош кръвоток към бебето.
Все пак, най-добре е да слушаме тялото си и да намерим позицията, която ни осигурява максимален комфорт. Понякога самото бебе ни „подсказва“ кога една поза не му е удобна и има своите начини да ни накара да я променим.

От време на време и аз слагам възглавница но за тумбаче. Пу-пу имам здрав сън и ако не навия аларма, мога да спя до 9.30 ч с две ставания, преди сън и едно към 6 ч за wc.

За гърло последно пих чай от люспи на лук (за кашлица и гърло са) + мед, Хомеожен 9 за болки в гърлото. Други подходящи са: тантум верде за смучене, хималая и таблетки на д-р Тайс.
Бързо възстановяване ти пожелавам.

# 723
Беше интересно да прочета за позите, благодаря!🌺🌺🌺
Досега не съм го обсъждала това с никой лекар, но помня, че и по време на миналата бременност, май още от трети месец използвах възглавничката за бременни... Но тогава нямах това чувство на опъване, когато легнех по гръб, а дискомфорта си бе изцяло на дясната страна заради по-едрото коремче - никога не съм имала коремче и, въпреки че беше малко, много ми тежеше...  Сега спя, леко извита в "подножието" на възглавничката за бременни, леко подобно на Бела Ела... Но всеки път усещанията ми са различни и въртенето е сякаш до безкрай...
Някой попита за секса - аз нямам забрана от лекар, но предвид, че коремът ми е в пъти по-едър от предната бременност,  е толкова дискомфортно преживяването, че предпочитам да мина без секс.... Все пак секса не е основна потребност като сън, вода,храна.... Така, че ще го преживея...
Това, което не мисля, че ще го преживея, обаче са нервите - малкият ме нервира нон-стоп и направо скача по нервите ми.... Избухвам и за най-малкото нещо, но не само за детето... Ако някое планирано събитие не се състои, изпадам в бяс.... И за да подчертая разликата от предишното ми аз към настоящото ми бясно "аз" - преди близо месец  свекърите ме бяха ядосали, но тогава се задоволих само да се оплача във форума... Да, исках да им потърся сметка, но си дадох сметка, че това не е начина. Но, ако това събитие се бе случило вчера/ днес - категорично щяха да чуят от мен какво мисля по въпроса, при това в ярки цветове... Не се понасям толкова избухлива, надявам се състоянието да отмине с бременността...🙏

# 724
Скоро май май ще имаме нова тема, почти достигнахме 50 страници. Grinning

# 725
А при каква температура се пие парацетамол, моята вчера вечерта беше 37.3, през нощта не вдигах, 2 пъти я мерих, сутринта е 37.0, мисля си, че ако не стига 38, няма нужда от парацетамол. И свързвате ли се с АГ при такива състояния? Не знам важно ли е да му казвам, че съм болна. :/ той няма да ми изпише вероятно нищо по-различно от популярните за облекчаване на симптомите, най-много да ме прати при личната.

Така ме е яд, не ходя на работа, не излизам никъде и пак. А сме в малко жилище и нямаше как да се отделим мм като се разболя. Мрън.

# 726
От лекарката на децата знам, температура до 37.5 не се брои за температура. Дори бременните си поддържаме висока температура около 37. Над 37.5 вече е настинка, вирус.
Почвай осцилококцинум и Биозин мама, за да спреш бъдещо разболяване. Вече няколко пъти го казвам, но по съвет на АГ ще пия Биозин чак до раждането. И при мен има ефект. Вече 2 пъти се разболяват децата, мъжа ми пък беше с кашлица , температура. Не съм се разболявала, при положение, че не съм се изолирала от тях. А това никога не се е случвало, винаги, ама винаги се заразявам и аз.

# 727
А при каква температура се пие парацетамол, моята вчера вечерта беше 37.3, през нощта не вдигах, 2 пъти я мерих, сутринта е 37.0, мисля си, че ако не стига 38, няма нужда от парацетамол. И свързвате ли се с АГ при такива състояния? Не знам важно ли е да му казвам, че съм болна. :/ той няма да ми изпише вероятно нищо по-различно от популярните за облекчаване на симптомите, най-много да ме прати при личната.

Така ме е яд, не ходя на работа, не излизам никъде и пак. А сме в малко жилище и нямаше как да се отделим мм като се разболя. Мрън.

Аз когато тръгнах да се разболявам покрай моят мъж писах на генеколожката на вайбър. Тя ми написа какво да правя и да си взема биозин мама. Каза ми да пия по 2 на ден докато съм болна и по 1 до края на зимата.

# 728
Аз също съм на Биозин от два месеца. Преди това изкарах една гнойна ангина, дори стигнах до антибиотик. Оттогава не съм спирала биозина. В края на тази седмица усетих болки в гърлото и си вдигнах дозата по две. Днес вече съм добре, без болки в гърлото или нещо друго.
Когато бях с гнойната ангина АГ-то ми каза, че мога да приемам парацетамол до 4мг. на ден. Даже ме посъветва да го взимам дори да нямам температура. При мен за температурата много помогнаха студени компреси. Поради гнойната ангина една нощ вдигах над 38 градуса, съответно бях в паника. Единственото, което ми помогна бяха студените компреси. Мокрите една хавлия със студена вода и я слагате на врата си.
При зачервено и раздразнено гърло може да се приема Трахизан, Ефизол и Ангал. Това ми го изписа репродуктивната ми лекарка. Даже ме посъветва да ги приемам паралелно и трите медикамента. Могат да се правят и гаргари с вода за уста Елодрил,защото тя е антибактериална. Спрей за гърло БронхоКод също е позволен по време на бременност.
Имайте предвид, че повечето медикаменти са опасни в първият триместър, във вторият има доста лекарства, които могат да се приемат.
Не казвам да се взимат без лекарско предписание, но има случаи, в които е по- добре да приема дори антибиотик( както беше при мен), отколкото да се мъчим със седмици и да се стига до усложнения.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 12:10 от Izabel__

# 729
Бела, можеш в тази тема тук във форума, да задаваш всякакви въпроси, отговаря медицинско лице. - Консултации с Мира Делчева: Неразположения по време на бременност. Хранене на децата от 0 до 3 год.
Моята АГ ми каза да й звъня при болки или температура над 37,5. То и да не сме бременни, пак при доктор се ходи от 38 температура нагоре.

# 730
Благодаря ви. АГ ми каза парацетамол 3 х 1, на обяд изпих един и оттогава май не съм вдигала, преди лягане може би още 1 ще изпия. Каза ми до два дни, ако няма подобрение, при личната.

Сега е пикът на хремата и сълзенето на очите. Вчера беше гърлото. Надявам се утре да е с идея по-добре :/

# 731
Бързо възстановяване.
В Бургас върлува грип А в момента, масово много болни.
А аз за втори път, ечемик от началото на бременността ми се появява. Това нещо съм нямала от малка, било от замърсяване и спаднал имунитет, което не е вярно според мен второто, защото пу-пу не съм се разболявала от 4 години насам, нито имам някакви наченки затова.

# 732
Моите болки ниско долу продължават.Бях на лекар всичко с бебчо е наред,няма нищо притеснително,най вероятно става въпрос за инфекции на пикочните пътища.Пуснах ПКК малко ми е нисък хемоглобита,както и стерилнахурина обаче резултата е да повторя отново.Звънях на лекарската но не вдига
Тези инфекции дали са опасни за бебето.
Започнах прием но нош па 3×1 и магнерот 3×2.

# 733
На мен на стерилна урина ми излязоха бактерии >10 на 5. Заради това се наложи да пусна урокултура, която.потвърди е-коли същото голямо число и се наложи да приемам антибиотик. Чакам да мине малко време, да да пусна контролно изследване и да видя какво ще излезе, дано да са намалели. Много се колебаех дали да взимам антибиотика или да разчитам на алтернативно лечение с червена боровинка и неоренал, но реших да не рискувам.

# 734
А някакви неразположения и болки имало ли е?

Общи условия

Активация на акаунт