Термин Март 2025 Тема 2

• 33 976
  • 838
  •   1
Отговори
# 825
Момичета, мерите ли пулс и кръвно? Моят пулс през бременността си е около 90, но откакто влезнах в 28 г.с. имам чувството,  че понякога е по-висок и някои дни го усещам + задух. Днеска мерих и 1 път беше 95, 1 път 102... чета, че е нормално при бременност, но все пак... има ли и други Simple Smile

# 826
  • София
Аз мерих в петък, бях със зверско главоболие. 87/42 ми беше кръвното, пулс 85.

Цял ден се бях наливала с течности, уикенда продължих, докато леко вдигна долната граница. Писах по спешност на АГ, той каза до увелича течностите само.

Ти попита ли твоят АГ за пулсът какво да правиш?

# 827
Пулсът ми последните 2 месеца е много висок - 110-130 удара в минута. АГ ме изпрати на кардиолог въпреки, че предполагахме от какво е. Оказа се, че сме прави и е заради магнезия, който пия (3х2) и лекарствата за Хашимото.

# 828
И аз пия Магнерот 3х2. АГ не съм питала, в петък съм на преглед и тогава

# 829
А високите дози магнерот ви ги изписаха превантивно или заради скъсяване на шийката? Аз имам пидготвителни контракции от доста време и пия само 2х1. Докторът онзи ден ми каза, че шийката ми не се скъсява от контракциите и не създават реален проблем, съответно мога и да не увеличавам дозата магнезий.

# 830
Аз в началото бях с кървене и си ме болеше, така и не разбрах дали ме боли (менструални болки) от контракции, но като минах на 3х2 магнезий спря. Вече дали е от него или от напредването на бременността не знам. Скъсяване до предния преглед не съм имала.

# 831
Някой с нисък общ белтък ?

# 832
Аз съм с нисък общ белтък от последните изследвания. Още не съм ходила до АГто да ми види резултатите и да каже какво да правя.
Иначе за пулса питах на последното посещение. Каза, че било нормално да е по висок по време на бременността. До около 110 нямало причина за притеснение.

# 833
Аз в началото имах зацапване на два пъти. Първо около 7г.с. и след това в 11г.с., като в спешният кабинет ми казаха, че не виждат нищо притеснително. В 12 г.с беше първият ми преглед с АГ и тогава докато ме гледаше каза "е тук се вижда, че си имала контракции и най-вероятно си прокървила". Изписа ми магнерот 3х1, а от около 2 месеца го пия 3х2 защото започнах да усещам контракции. С шийката засега нямам проблем - още от началото си седи на 40мм.
А високите дози магнерот ви ги изписаха превантивно или заради скъсяване на шийката? Аз имам пидготвителни контракции от доста време и пия само 2х1. Докторът онзи ден ми каза, че шийката ми не се скъсява от контракциите и не създават реален проблем, съответно мога и да не увеличавам дозата магнезий.

# 834
Знаете ли дали мога да изпия 1 хапче или половин - Упсарин с вит Ц?
2 дни се занимавам с майстори, седя на страна от тях, те са и с маски ама за всеки случай ми се иска да пия нещо -еднократно. Обикновено упсарин ми помага да пресека дори като се разболявам. Но не знам дали сега може. Някоя запозната?

# 835
  • Варна
Упсарин не съм пила, но парацетамол с вит ц пия когато усетя възможност да се разболявам.
Освен това при най - леки наченки пръскам носа с физиологичен разтвор, смуча от близалките на детето и пръскам тантум верде.
На мен не са ми изследвали общ белтък, в коя седмица се изследва и в кръвната проба ли?
При мен много странно, след 3 седмици прием на сироп с желязо, желязото ми се е покачило малко,  но феритина и хемоглобина още са спаднали....... В сряда съм на хематолог да разбра има ли смисъл да продължавам с желязото.......
Има ли други с нисък хемоглобин и ако да, колко ви измерен. Моя беше 108, сега е 105, като заедно с него падат еритроцитите и хематокрита.

# 836
момичета, аз явно съм сляпа.. исках да ни създам нова тема, защото вече напълнихме 56 странички, но изобщо не виждам опция да го направя.. някоя по-запозната може ли да създаде темата или поне да ме светне къде се случва магията Grinning

# 837
Хематокрита при бременност е нормално да е нисък. Иначе при мен също хемоглобина падна- последно беше 98, с него желязо и феритин също бяха надолу. Бяха ми назначили ТотХема, но не ми понесе. Като говорих с приятелки, общо взето на всяка различен вид железен препарат бяха изписвали, при някои Сорбифер, Малтофер и тн така че хубаво е че имаш консултация с хематолог да преценят. Аз направих вливка миналата седмица с желязо, в началото на януари ще видя как са стойностите.
А за нисък общ белтък - увеличаваш си протеините в храненето, или може да добавиш протеин за бременни. Аз в първи триместър пих Прегнако.

# 838
Момичета, пуснах Нова тема : https://www.bg-mamma.com/?topic=1718392.new#new
Следващите дни ще се занимавам със заглавната страница, че я пуснах набързо.

Предлагам да сложим на първа страница списък с Потребителско име и термин на бебетата. Моля, желаещите да бъдат добавени в списъка да ми пишат на лично съобщение датата на термина си.

Общи условия

Активация на акаунт