Термин Март 2025 Тема 2

• 33 993
  • 838
  •   1
Отговори
# 795
  • Варна
Само за справка, сега се премерих с домашния глюкомер, 2 часа след храна /1 картофено кюфте + 1 наденица/ и резултата беше 4.6.

# 796
Докато бях на вливка с желязо се надъхах и поръчах също яке на Mamalicious , мерси за насокатa Maze girl!
Започнах и с малки стъпки за коледни подаръци да търся и всеки път се отплесвам и гледам бебешките 😂 Накрая ще си сложа панделка на корема и това ще е. Вълнувате ли се за празниците?
Стискам палци за глюкозните обременявания! Аз щях тази седмица да го правя, но отлагах заради това че започнах много тъпо да се храня покрай киселините + със ТотХема изобщо не се разбрахме. Другата седмица като се съвзема малко и успея да се събудя преди 8 ще отида и аз Simple Smile

# 797
Момичета, покривайки бебешкия списък търся мнение за хубава, издръжлива ютия. Да върши работа и да глади лесно. Гледам и парогенератори ама това чудо нямам къде да го слагам. Мисля че и не е нужно чак така. Ще се радвам на ваши мнения и за други полезни продукти с които сте се сдобили или разочарования.

# 798
Ние сме с тази и съм изключително доволна. Търсехме по-тежка ютия, която да глади гънките без проблем и тази определено се справя много добре и много бързо. Не знам обаче, ако не гладите често и ще я ползвате за дезинфекция на бебешките дрешки, дали по-лека няма да е по-удобна.
https://www.emag.bg/jutija-philips-azur-8000-dst8040-30-3000w-26 … tm_medium=android

# 799
Относно обременяването с глюкоза - на мен ми беше строго препоръчано от Стоилов на феталната морфология по време на предната бременност. АГ каза, че няма нужда освен ако нямам определени симптоми, които той не наблюдава в момента. През тази бременност питах изрично по време на предните ФМ (не при Стоилов този път) и чух това, което и вие казвате - самото изследване е изключително тежко за организма, рядко дава точен резултат и е излишно при мен.
ММ направи преди повече от 3 години подобно изследване, когато проверявахме дали има проблеми при него. Тази година също имаше момент, когато посети репродуктивен ендокринолог за да провери своите възможности за бебе правене. И специалиста, когато разбра, че той вече е правил през далечната '21-ва това обремененяване, назначи други изследвания, отсичайки че няма да смисъл да товари организма му с изследването, след като вече е преминал през това, а резултатът често е спорен... Смятайте, щом го е казал ендокринолог, който подготвя двойките за инвитро...

# 800
Гликиран хемоглобин (HbA1c) - показва средната кръвна захар за последните 3м. Това също е начин да се проследи състоянието. Хубавото за него е, че може да се пусне по всяко време на деня.

За Ютия - ще ползвам нашата. Като смятам 1 гладене направя и това е.

# 801
Аз от сега съм със сутиени за кърмене от h&m, много е удобен и не се усеща, но май се поотпусна та се чудех от къде другаде да си купя. Яке по-голямо ми даде майка, скоро ще почна него да обличам💐
Преди обременяване с глюкоза е хубаво да не сте яли 12 часа.
Иначе тази сутрин се зачудих в леглото дали не хълца бебето, усещах много леки вибрации като ритничета, но на често и с еднакъв ритъм така да кажа...

Да, точно така се усеща хълцането като леки потупвания, на равен интервал от време. И през първата ми бременност го усещах по същия начин и до ден днешен си хълца редовно моя младеж Mask
За дрехите да кажа, че не съм си купувала кой знае какво и не смятам да си купувам. Ходя с няколко клина от HM, които са ми много удобни и със суичъри от преди бремеността, които ми бяха овърсайз, сега са ми точни. Сутиени изобщо не слагам. Якето все още се закопчава, но дори и да не успея да го закопчавам скоро, ще си изкарам с него.

# 802
И на мен ми предстои обременяване с глюкоза,поради кръвна захар на гладно 5,3 предния месец.Оттогава съм на хранителен режим ,леки тренировки и повече разходки,купих си и глюкомер.Пробвах всякакви варианти,но сутрин на гладно не мога да я смъкна под5,1,каквото и да правя.
Притеснява ме,че искат да ми правят това обременяване в 16:00 след обяд,като ми казаха да хапна последно в 11:00 и че няма да ми пуснат гликиран хемоглобин.Нямало нужда от 8-12 часа глад и не било проблем,че е след обяд.Мисля днес да пусна хемоглобина в друга лаборатория.Доста ми е стресиращо и изнервено с тези измервания и дали ще успея да наложа някакъв контрол.☹
Относно дрехите-Лидъл е моята нова страст за бремелински дрехи😁

# 803
  • Варна
Най - странното е, че аз ограничавам лошите храни още от началото на бременността.
Примерно вчера за цял ден съм изяла само една черна филия на хляба вита. Сладко за целия ден съм изяла 3 фурми и една шепа червени боровинки.
Просто започвам да си мисля че това покачване на захарта си е просто от самата бременност или от многото таблетки които приемам - витамини, желязо, пробиотици, до скоро антибиотици, сиропи с боровинка за е-коли, магнезий, омега 3 ......... То във всички тези таблетки и продукти има и какви ли не допълнителни вещества, които вече се чудя как действат на организма.
Ще изчакам още малко за това обременяване и ще.следя с домашния глюкомер.
Аз също мислих да пускам гликиран хемоглобин, но ми казаха че това изследване не се правило при бременни и деца, не разбрах защо.

# 804
rozi4ka222,дано не ми откажат в лабораторията.😞
Аз се бях поотпуснала с храната за месец и ето резултата.Когато почнах с домашния глюкомер,следях от коя храна вдигам захарта и си съставих сама хранителен режим,но седмица след това от същата храна и количество,захарта е 1 или 2 единици над нормата измерена от един и същи пръст по едно и също време на деня.Вече не знам какво да я правя тази захар.👿

# 805
Значи и моите хълцат Simple Smile щом това е усещането.
Тъкмо ми излезнаха изследванията от ПКК. Почти всичко е под долна граница - еритроцити, хемоглобин, хематокрир, общ белтък Sad Глюкозата също е надолу (по принцип се движеше около 5.1, сега е 4.5). Гледам уж да хапвам полезни храни, но явно бебетата изсмукват всичко.
Другата седмица в Лидл ще има пижами за бременни. Аз чакам да пуснат клиновете отново, за да се заредя.

# 806
  • Варна
Nikolaeva.Iliyana, те няма да ти откажат изследване /ако за гликирания хемоглобин говориш/, но въпроса е как ще се тълкува резултата.
Marmoleta, при мен е същото положение с хемоглобин, еритроцити и хематокрит. Ако е удобно може ли да споделиш какви са ти резултатите за хемоглобина. Аз съм в началото на 24седмица и хемоглобина ми е 105, като предния месец беше 108.
А за кръвната захар е добре, че ти е надолу.

# 807
Хемоглобин - 109
Еритроцити - 3.96
Хематокрит - 0.335
В средата на 25гс съм
Предишния път всичко беше в средни граници, но пък бях края на първи началото на втори триместър. Мисля да наблегна на белтъчините и спанак, пък дано оправя стойностите и без допълнителни добавки
Nikolaeva.Iliyana, те няма да ти откажат изследване /ако за гликирания хемоглобин говориш/, но въпроса е как ще се тълкува резултата.
Marmoleta, при мен е същото положение с хемоглобин, еритроцити и хематокрит. Ако е удобно може ли да споделиш какви са ти резултатите за хемоглобина. Аз съм в началото на 24седмица и хемоглобина ми е 105, като предния месец беше 108.
А за кръвната захар е добре, че ти е надолу.

# 808
И на мен ми предстои обременяване с глюкоза,поради кръвна захар на гладно 5,3 предния месец.Оттогава съм на хранителен режим ,леки тренировки и повече разходки,купих си и глюкомер.Пробвах всякакви варианти,но сутрин на гладно не мога да я смъкна под5,1,каквото и да правя.
Притеснява ме,че искат да ми правят това обременяване в 16:00 след обяд,като ми казаха да хапна последно в 11:00 и че няма да ми пуснат гликиран хемоглобин.Нямало нужда от 8-12 часа глад и не било проблем,че е след обяд.Мисля днес да пусна хемоглобина в друга лаборатория.Доста ми е стресиращо и изнервено с тези измервания и дали ще успея да наложа някакъв контрол.☹
Относно дрехите-Лидъл е моята нова страст за бремелински дрехи😁

И аз имам клинчета и блузки за бременни от Лидл, другата седмица ще имат и пижами за бременни Grinning
от там обаче не съм доволна от чорапогащниците, бяха пускали дебели, изглеждаха супер, но се смъкват супер много, не са за вървене със сигурност Grinning

# 809
За първи път чувам за следобедно обременяване след ..6 часа глад... Няма смисъл в него, кой ви каза така да го правите? На мен ендокринолог ми каза след 12 часа глад, а АГ искаше най-късно 7:15 да съм пред лабораторията.
По-добре първо се консултирайте с друг специалист...
Аз съм правила няколко пъти през живота ми и винаги това е било изискването, отделно въобще не е страшно, на мен не ми стана лошо и общо взето нищо, само дето седиш там 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт