Термин Март 2025 Тема 2

• 34 020
  • 838
  •   1
Отговори
# 810
За първи път чувам за следобедно обременяване след ..6 часа глад... Няма смисъл в него, кой ви каза така да го правите? На мен ендокринолог ми каза след 12 часа глад, а АГ искаше най-късно 7:15 да съм пред лабораторията.
По-добре първо се консултирайте с друг специалист...
Аз съм правила няколко пъти през живота ми и винаги това е било изискването, отделно въобще не е страшно, на мен не ми стана лошо и общо взето нищо, само дето седиш там 2 часа.
Акушерката така ми каза,но най-вероятно няма да го правя така,а ще отида сутринта.Имаме си с нея някои разногласия….в крайна сметка,АГ има думата в случая.

# 811
  • Варна
Има ли и други при които бебето е много активно през ноща и сутрин, а през деня по - слабо.
Буквално вечер след като стана до тоалетна започва много шаване, ритане, на която и страна да легна и почти не мога да заспя като хората след това. Като всяка вечер това се случва по едно и също време около 04:00.
И за майките с повече опит ......дали това е някакъв показател за първите месеци след раждане......имам предвид да не спи бебчо по цяла вечер Thinking
Първото ми дете беше ужасно спокойно, още втория месец спря с нощното хранене.

# 812
Имаше 1 седмица в която всяка сутрин в 4ч по часовник, започваше активно движение.
Сега активното движение е всеки път щом затворя очите да заспивам 🙂 иначе си е активно както си реши, понякога повече през деня, друг път не. Случвало ми се е докато вървя да е активен, а като спра - да почива 😆

# 813
Има ли и други при които бебето е много активно през ноща и сутрин, а през деня по - слабо.
Буквално вечер след като стана до тоалетна започва много шаване, ритане, на която и страна да легна и почти не мога да заспя като хората след това. Като всяка вечер това се случва по едно и също време около 04:00.
И за майките с повече опит ......дали това е някакъв показател за първите месеци след раждане......имам предвид да не спи бебчо по цяла вечер Thinking

с малкият така се събуждах от втори месец около 4 часа и повече не можех да заспя. Като започнаха ритканията в 5 месец - беше още по-дискомфортно, постоянно ритане - след 4 часа сутринта до 7 и всяка вечер до 11-12. И понеже ММ е същият - активен и бодър от 4/5 сутринта, смятах, че и бебето ще е същото.
Слава богу, не е точно така. Аз хранех чрез помпа и смесено с АД, което накара бебето на третият месец да спре с хапванията в полунощ, и след още един -два месеца спря и в 3 да яде. През останалото време спеше като пънче през нощта. Всъщност най-много ревеше през деня от колики. През нощта беше изключително спокоен, с изключение на жаждата 🤪 Беше лято и от третия месец му давах и вода да пие след млякото. И така в един момент, през нощта той започна да иска повече вода отколкото мляко - знам, защото като усещаше вкуса на АМ/кърма блъскаше шишето и не се успокоявае докато не дам вода. Това си остана и досега - на годинка и нещо, буди се посред нощ пие вода и заспива обратно, но реве ако не си намери водата... Иначе спокойно спи през нощта, напук на моите опасения, че ще ме държи будна през нощите. Но ние с татко му му изградихме донякъде този навик - след деветия месец  не е имало нощ в която да го оставим да седи буден до 12 - слагаме го в тъмната му стая, с любимото одеало и мека играчка, с шише мляко и вода и до 15 минути е заспивал. И така откарва цяла нощ - спане и пиене на вода в полузаспало състояние и отново спане до 6 часа. И така. Но трябва да повторя, че моят син нямаше колики и не съм имала безсънни нощи след 4-тия и петия месец с него... Допълвам се - имало е безсънни нощи, но са били пренебрежително малко - когато е бил болен, със зъбче никнещо (рядко обаче, въпреки, че вече му избива 16-то зъбче) и когато сме били на ново място (заради вълнението от нова обстановка). Но не са правило.
Сега с второто също се будя около 4 от риткане, и до 1 вечерта също има ритане... Да видим какво ще бъде бебенцето 😍❤️

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 12:12 от Vicky_P

# 814
В повечето случаи второто бебе е коренно различно от първото.Това съм забелязала при мен и при моите познати и приятелки. Ако първото е ревливо, има колики,мъчат го зъбки, второто е обратното-спящо, спокойно, нама колики и зъбите излизат без да усетим.
Нощното ритане не мисля, че има някаква връзка с това какъв ще е режима на бебето.

# 815
И аз така съм чувала, но свекърва ми и други роднини го опровергават - разказват, че и двете/трите/ дори и случай за 4 знам - са били с едни и същи наклонности и здраве, така да го кажа... Разлика е имало след втората годинка, когато вече са формирали някакъв характер.... Та се моля, и при мен да е така...

# 816
Не говоря за здраве, а под наклонности не знам какво имаш предвид.
Говорех за спане, колики, зъби, характера също е различен, но това е доста по-натам.  Почти не се сещам за приятелки, които да казват, че и двете деца са супер кротки. Пък ако питаш свекървите тяхните деца всички са били послушни, защото са ги възпитали добре Grinning

# 817
Ами коликите и никненето на зъбки, алергии и т.н. причислявам към здраве. Към наклонности имам предвид сън като пън или кратък, накъсан сън, ранно/късно заспиване и т.н. За това са ми казвали, че ако едното има т при никненето на зъбки, то и второто ще има... Това чувам много често...

# 818
Моето си беше ревливо нон стоп, а сега второто е от друг татко, та ще го видим как е. Каквото - такова, няма да ги връщаме я. 🤣🤣🤣

# 819
И моето първо беше ревливо. Второто почти не плачеше, спеше по цяла вечер от първата седмица, нямаше колики, зъбките не рабрах кога излязоха. Беше кротко и спокойно бебе и дете. Второто ще е такова, ще видиш. Аз чакам трето, ще видим какво ще е 😃

# 820
Bibi, третото може да е микс от двете Simple Smile за едното да реве много, а за другото не (колики, зъби). 
Жените вече с по 1-2 деца, забелязали ли сте дали е като някой от родителите, когато е бил бебе? Примерно за мен знам, че от ден 1 съм спяла по цяла вечер (и съм имала дълбок сън), но съм заспивала трудно. Мъжът ми е заспивал лесно, но с много лек сън (и до ден днешен е така). И се чудя дали това се предава и ктм детето.

# 821
Някой готви ли се ражда с пълна упойка за сега ?

# 822
🍼 И аз съм така - била съм спокойно бебе, дълбок сън, сестра ми ревлива. Тя прилича на рода на баща ми, аз на майка ми, но ето че първият ми син беше си ревлив не по ген, а защото се роди осмаче, малко бебе 2.100 , докато засуче, и заспиваше, после рефлукс, колики, зъбки от 2 месец, количката беше нон--стоп в движение, спреше ли и очите ококорени 🤣🤣..та май, всяко според зависи. Най- важното е да са здрави.

🍼 Аз ще раждам секцио. Предпочитам пълна упойка, но ще видим доктора какво ще реши. Притеснява ли ви нещо?

# 823

🍼 Аз ще раждам секцио. Предпочитам пълна упойка, но ще видим доктора какво ще реши. Притеснява ли ви нещо?

Ами почти всички доктори предпочитат спинална и даже я препоръчват и за това. Но след епидурална упойка мен ме боля гърба две години и ме е страх отново такава упойка. Повечето жени не са имали такива проблеми.

# 824
Аз също ще бъда секцио,не съм питала докторката за упойката каква ще е. По принцип съм много страхлива и мисля,че ще ми е по-комфортно с пълна упойка …

[/quote]

Ами почти всички доктори предпочитат спинална и даже я препоръчват и за това. Но след епидурална упойка мен ме боля гърба две години и ме е страх отново такава упойка. Повечето жени не са имали такива проблеми.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт