Термин Март 2025 Тема 2

• 38 055
  • 838
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, по колко хапчета парацетамол взимате на ден? Аз също съм с Ковид от днес. Пия този от 500 мг.

# 76
Имаш ли температура? Аз го изкарах без температура , само с хрема, дразнене в гърлото. Задължително си вземи Биозин мама и го приемай 2 пъти по 1 таблетка, може и Осцилококцинум пак 2 пъти. При мен с тях мина леко и бързо.

# 77
Имаш ли температура? Аз го изкарах без температура , само с хрема, дразнене в гърлото. Задължително си вземи Биозин мама и го приемай 2 пъти по 1 таблетка, може и Осцилококцинум пак 2 пъти. При мен с тях мина леко и бързо.

Имам, да. Вдигнах до 37,9. И взех веднага парацетамол. Взимам и Биозин мама. Благодаря за препоръката за Осцилококцинум.

Леко съм притеснена, днес влизам в 18та седмица. За тези от вас, за които не е първа бременност, боледували ли сте с предишните? Предполагам е неизбежно, особено ако имаш малки деца.

# 78
Както казах аз го карах преди 2 седмици. Иначе и аз съм в 18 г.с. С предната бременнност не бях с ковид, но в началото на 9-ти месец бях с бронхит, температура и ужасна кашлица. Пих антибиотик, но подобрение на кашлицата нямах. Кашлях си стабилно до самото раждане, а като родих спрях да кашлям. Бебето се роди живо и здраво без никакви инфекции.

# 79
Аз да се похваля, вчера бях на преглед при АГ-то и съм в 19г.с., стана от месец не бях ходила при него. Та нямах търпение да видим с мъжа ми бебоците дали са добре. АГ-то ми каза, че и двете близначета си вървят еднакви по размери, което е страхотно, че не изостава нито едно от тях. И също така ми сподели за първи път от както съм бременна, че шийката ми е достатъчно дълга и не е скъсена изобщо. Имах опасения понеже майка ми сподели, че нейната била скъсена още от началото на бременността с мен и имала проблеми от тази гледна точка, а то било наследствено. Надявам се при мен да не се прояви до края това. Нямал абсолютно никакви притеснения за бременността ми и че най-важното било на втората ФМ в 22г.с да видим изследванията.

Третата фетална кога се прави в края на бременността ли ?

# 80
Един красив и усмихнат Петък Ви пожелавам, с дъх на кафе и приятно есенно усещане. ☕☺️

Някой да се е сблъсквал с гъбична инфекция?

Имахме с ММ само веднъж контакт, но преди седмица и след това забелязах млечен секрет без сърбеж и мирис. Вагиналният секрет излезе положителен - изолирана гъбична инфекция и ми изписаха Кандизол капсули, вагинални Макмирор комплекс и Фемифлора пробиен. Ще ги пия до следващ преглед след 2 седмици.

# 81
B_vas с втората бременност имах към 5-ти месец. След лечението вече ги нямаше. Не се притеснявай.  С втората бременност и гъбички имах, в края на бременността и бронхит изкарах, пих антибиотик, кашлях цял месец. Бебето се роди здраво без инфекции. Всичко ще е наред!

# 82
Само искам да вметна - добре че в темата сте и гърмени зайци да отговаряте, че и аз като за първи път бременна съм в джаза понякога какво се случва 🥹🩷

При мен в последните 2 месеца всеки път като пусна обикновена урина и излизат бактерии и някакви неща, пускам стерилна - няма растеж и няма бактерии. Микробиологията и тя е чиста. Вчера ми излезе за 3ти или 4ти път по същия начин - в обикновената урина бактерии. Преди го отдавах на замърсяване на пробата, ама сега виждам някакъв тренд и се чудя дали да задълбавам да търся причина?

# 83
Само искам да вметна - добре че в темата сте и гърмени зайци да отговаряте, че и аз като за първи път бременна съм в джаза понякога какво се случва 🥹🩷

При мен в последните 2 месеца всеки път като пусна обикновена урина и излизат бактерии и някакви неща, пускам стерилна - няма растеж и няма бактерии. Микробиологията и тя е чиста. Вчера ми излезе за 3ти или 4ти път по същия начин - в обикновената урина бактерии. Преди го отдавах на замърсяване на пробата, ама сега виждам някакъв тренд и се чудя дали да задълбавам да търся причина?

Ако имаш секрет както при повечето бременни е възможно да е от него.

# 84
Здравейте, аз  съм в почти 18 седмица и виждам, че гърдите ми омекнаха и не са така болезнени, има ли някой със същите симптоми и дали следва да се притеснявам?

# 85
fearless B_Vas
Мисля, че ако не са те изследвали за микоплазми и уреаплазми е добре да проверите дали ги има. Взима се цервикален секрет, а не вагинален. На мен също не са ми пускали още, но аз я лекувах преди бременността и бях отрицателна. Може да помолиш да се провери. Като цяло съветвам всички със странни симптоми, като по -нетипично течение, сърбеж, гъбички, бактерии да помолят док, понеже на мен ми я откриха след като бях при трима, а за една година имах такива симптоми около 3-4 пъти и се бях отчаяла. Води и до спонтанни аборти, преждевременно раждане в някои случаи… Късмет на всички!

Mariya M Поради същата причина бях на лекар в началото, но всичко беше на ред. Ако се притеснявяш отиди профилактично да те види АГ. При мен нямаше причина, болката все още е преходна, понякога я има, друг път не.

tennis_coach
Между 27ма и 32ра г.с е третата.
Хм, на мен не ми я измериха сега на втората фетална.

bubole4e_me4e
Миналата несполучлива бременност ми бяха изписали Стодал за кашлицата.

Javelinia Моят съвет като вече препатила е да пиеш вечер и ако много се повиши температурата при нужда( над 37,6-8С ) . Бях чела, че умерената температура бори вируса, но все пак се консултирай с твоят лекар.

Момичета, аз бих искала да помоля всички да не оставяме неотговорени или необсъдени мнения на всяка една мама, защото повечето тук сме притеснени/пълни с емоции и очакваме обратна връзка. Имаше вече достатъчно случаи някой да напише нещо тъжно за себе си и отдолу следващо мнение нищо общо по темата и все едно никой не го интересува/гледаме си само себе си… Не мисля, че е приятно. Тук сме за подкрепа и бих се радвала да не бъдем като коне с капаци. Благодаря на всички, които са изключение от това, което описах. Нека сме по - сплотени! Надявам се да оздравеят всички кашлящи и болни. Целувки! Simple Smile

# 86
Благодаря ви момичета.

Mariya M и моите гърди са така на моменти. Аз съм 16 седмица, но усещам тежест в тях, обикновено рано сутрин.

Колко често ходите вечер до 00?

# 87
Аз да се похваля, вчера бях на преглед при АГ-то и съм в 19г.с., стана от месец не бях ходила при него. Та нямах търпение да видим с мъжа ми бебоците дали са добре. АГ-то ми каза, че и двете близначета си вървят еднакви по размери, което е страхотно, че не изостава нито едно от тях. И също така ми сподели за първи път от както съм бременна, че шийката ми е достатъчно дълга и не е скъсена изобщо. Имах опасения понеже майка ми сподели, че нейната била скъсена още от началото на бременността с мен и имала проблеми от тази гледна точка, а то било наследствено. Надявам се при мен да не се прояви до края това. Нямал абсолютно никакви притеснения за бременността ми и че най-важното било на втората ФМ в 22г.с да видим изследванията.

Третата фетална кога се прави в края на бременността ли ?

Как измериха шийката, само с ехограф ли и споделиха ли по-конкретно колко е?

# 88
Благодаря ви момичета.

Mariya M и моите гърди са така на моменти. Аз съм 16 седмица, но усещам тежест в тях, обикновено рано сутрин.

Колко често ходите вечер до 00?

Между 2 и 4 пъти. В 18 г.с съм.

Sunshine lady на мен ми я мерят с вагинален ехограф и всеки път ми казват дължината и я обсъждаме.

# 89
B_vas до преди седмица ставах поне 2 пъти през нощта. Но от седмица се събуждам веднъж към 3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт