Термин Март 2025 Тема 2

• 38 071
  • 838
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря YanchiM, и аз имах отрицателен за уреаплазма преди да забременея след лечение. Ще повдигна въпроса пред АГ за всеки случай дали да не пуснем пак, иначе засега тя ме посъветва пак да пусна стерилна урина до следващия преглед. Иначе нямам сърбеж, парене и тн, но честно казано и докато бях позитивна за уреаплазма бях без никакви симптоми. Единствено засега забелязвам по-обилен секрет, който е течен, безцветен и без мирис.

И при мен шийката я мерят със вагинален ехограф. В 18гс тъкмо влязох и засега ставам по 1-2 пъти вечер до сутринта, и при мен е нещо като веднъж на 3.5 часа 😅

# 91
Аз да се похваля, вчера бях на преглед при АГ-то и съм в 19г.с., стана от месец не бях ходила при него. Та нямах търпение да видим с мъжа ми бебоците дали са добре. АГ-то ми каза, че и двете близначета си вървят еднакви по размери, което е страхотно, че не изостава нито едно от тях. И също така ми сподели за първи път от както съм бременна, че шийката ми е достатъчно дълга и не е скъсена изобщо. Имах опасения понеже майка ми сподели, че нейната била скъсена още от началото на бременността с мен и имала проблеми от тази гледна точка, а то било наследствено. Надявам се при мен да не се прояви до края това. Нямал абсолютно никакви притеснения за бременността ми и че най-важното било на втората ФМ в 22г.с да видим изследванията.

Третата фетална кога се прави в края на бременността ли ?

Как измериха шийката, само с ехограф ли и споделиха ли по-конкретно колко е?

И бебетата и шийката се видяха с коремен ехограф, като ясно се вижда колко е дълга, но стойности не се видяха поне за мен. Той знае колко точно е със сигурност, но не ми спомена, понеже за мен числата не са от значение щом специалист на когото вярвам ми е спокоен, че е достатъчно дълга за гестационния ми период. Казвали са ми, че с вагинален измерванията не са толкова точни и има разминаване огромно в повечето случаи.

И аз имам един въпрос, понеже съм на ФМ края на месеца и съм ходила на 1вия ФМ+БХС и всичко излезе перфектно, сега на втората ФМ нали няма БХС вече, тъй като тогава ще съм в 22г.с.? Тоест ще се гледат органите на бебето само /п.с при друг специалист ще съм/? Ако някой е по-запознат да ми каже как протича един преглед на Втората фетална морфология, също ли като при първата питат дали по естествен път сме забременяли, дали имам аборти, тютюнопушене и прочие? Или директно си лягаме и започват да си гледат бебето?

# 92
Няма БХС. Мисля, че направо гледат бебето.

Аз имам страничен въпрос, татковците пускат ли ги на феталните? Или е ще е твърде нахално.

Иначе преди няколко дни имах период, за около 5 дни, в който пишках буквално на всеки час с болки в ляво и дясно ниско долу, ако не отидех до тоалетна, започваше по-силно да боли. Въобще не можех да спя. За щастие отшумя.

Имах и аз бактерии в урината, на стерилната нищо обаче.

Напрежението в гърдите май намаля около 16та седмица. Сега съм 18 +5 и не ме болят.

Аз си броя дните до феталната в края на месеца и стискам палци с всички ни всичко да е наред.

Пия висока доза магнезий, който като цяло сама си предписах, витавини за бременни, витамин Д и АГ ми препоръча желязо, защото хемоглобинът започна да пада. А, да и съм горд притежател на апарат за кръвно и домашен кантар. Хипохондрикът в мен си мери кръвното всеки ден :Д. За щастие засега е ниско.

# 93
Моята втора ФМ мина тази седмица (21 гс) - няма БХС, само ехографа, ако си при същия лекар няма да ти задава всички въпроси наново. Мен ми каза да внимавам с килограмите, аз не очаквах, мислех, че добре се движа. В 21 гс съм +5 кг, горе долу разсъждавах да кача ~ 15 кг общо, тя каза по-добре 8-10 кг та сега смених хранителния режим малко. Шийката не ми каза колко е точно, само че е запазена дължината. Е, разбира се, много ме зарадва с това, че ниската ми плацента се е вдигнала изцяло. Simple Smile

ММ беше с мен и на двете ФМ. Simple Smile

# 94
Охх това с 8-10 кг. как го мислят не знам, изглежда ми непосилно, също вече съм +5... казват ли ви какво да ядете? Не мога да си представя да съм само на месо и зеленчуци, и яйца с млечни..

# 95
Здравейте бъдещи и не само, мами, за първи път пиша и много се вълнувам.

В 18+5 съм и днес бях на втора ФМ. Мина почти като първата, прегледаха обстойно бебчо, което още се крие (с предна плацента съм и все застава както то си реши). Казаха ми, че всичко е в норма, но също така и допълниха, че след 4 седмици като отида пак, ще ме изпратят и на детски кардиолог. Бях доста учудена, нали ФМ са общо 3? Някоя от вас ходила ли е на повече, при мен излиза да ходя 1 път в месеца като на ЖК? Имайки предвид, че ми казват, че всичко е в норма, според вас нормално ли е да ме подканват толкова често да ходя?

Таткото го пуснаха на ФМ, даже си имаше специално столче, насочено към единия монитор с тази цел. Много му хареса.

Вечер спрях да ставам до 00, искрено се наслаждавам на тези моменти, че около 10 седмица ставах всяка нощ, което направо ме побъркваше, понеже имам лек сън и възможността да остана да будувам с часове след това, беше доста голяма.

Относно килограмите, досега съм качила 1.5-2кг, зависи по кое време на денонощието се тегля. По принцип имам не малко излишни килограми и се надявам да не кача повече от 8-10 за цялата бременност понеже и без тях имам доста за сваляне. Храня си се както обикновено, понякога имам зверски апетит, друг път не ми се мисли за храна. Като цяло имам лека бременност, в началото няколко пъти ми прилошаваше съвсем леко, но не съм повръщала изобщо.

И аз имах бактерия, лекувахме я, следващия път пак ще пускаме изследвания, надявам се всичко да е наред вече.

В началото гърдите много ме боляха, бих казала, че беше първия ми симптом даже, но от няколко седмици са си както обикновено, нямам нито напрежение, нито болка.

Желая на всички лека бременност и здрави и щастливи дечица след няколко месеца 🍀

# 96
Феталните стават 4, ако се брои и БХС.
Аз ходих на БХС, после на ранна фетална в 18 г.с. Сега съм запазила за 22 г.с и после има още една в 28 г.с
Мисля да мина на всичките.
На предните бях без мм, защото го нямаше, но сега на тази в 22 г.с мисля да влезне с мен.
Иначе се чувствам добре. Пия Биозин мама, защото се срещам с много хора. Сега в 21 г.с имам преглед при АГ. Каза, че ще пускаме пак някакви изследвания.
Аз много усещам бебето. Още от 18 г.с. И ми е доста странно. Не помня с предните две бременности да е било така. Сега съм със задна плацента.

Още не съм купила нищо, но мисля като вляза в 6 месец да започна да складирам по малко, защото да не е в последния момент.

# 97
Момичета, помагайте!
От снощи съм с висока температура и няма сваляне. Пия парацетамол, но ефект почти нулев. Не съм спала от притеснение, да не вдигна прекалено висока. От снощи съм изразходила една бутилка оцет. Свалям я и после пак се вдига. Най- високо я вдигнах на 38 градуса... Много ми е притеснено тази температура да не прецака нещата.
Моля ви, кажете нещо ефикасно за сваляне на температура! Освен парсацетамол, може ли да се приема и друго?
Опитвам се да се свържа с АГ-то, но безуспешно.

# 98
Охх това с 8-10 кг. как го мислят не знам, изглежда ми непосилно, също вече съм +5... казват ли ви какво да ядете? Не мога да си представя да съм само на месо и зеленчуци, и яйца с млечни..
Аз започнах от 51 кг и бях в норма, че с моето телосложение бях с релеф даже. И мислех, че +12-15 кг за цялата бременност би било нормално, ама явно така си мисля само. Grinning Kaза ми да намаля солидно тесто, картофи, паста, сладко и тн. Опитвам се, но е голям зор. Преди бях супер месоядна и щеше да ми е топ, но сега ми става гадно като видя месо само.

Izabel__, ако до последно не се свържеш с твоето АГ, опитай в Майчин дом в спешното. 38 е приемливо, малко на ръба, но не се плаши. Гледай да я поддържаш до 38 макс - парацетамол, студени компреси, пий мноооого вода и чайове (не горещи). Няма друго освен парацетамол. Sad Или поне аз не знам.

# 99
И аз не знам какво друго може при температура, пишете и на личния, ако имате контакт.
Аз да питам...някой да го боли дупето така да се каже Simple Smile особено дясната буза бая една тъпа болка пак тип напрежение май, нищо не съм правила/удряла🙈

# 100
Мен ме болят нерви, които тръгват от кръста и при навеждане напред ги усещам в средата на двете бузи.
И аз не знам какво друго може при температура, пишете и на личния, ако имате контакт.
Аз да питам...някой да го боли дупето така да се каже Simple Smile особено дясната буза бая една тъпа болка пак тип напрежение май, нищо не съм правила/удряла🙈

# 101

Мен ме боли само дясната буза, усещането е като за мускулна треска и се появява когато спя на лявата страна. Продължава няколко минути до час. През деня нямам такъв проблем. Много странно...

# 102
При мен не е болка, а по-скоро изтръпване. Винаги като легна на една страна, без значение коя, усещам изтръпване и иглички над дясното бедро.

# 103
Ехе, не очаквах толкова включвания😘 явно е често срещано, не го очаквах... аз пих но шпа, че почна и матката с кръста да ме боли и в момента съм ок де, благодаря ви, и предните дни от време на време ме наболваше

# 104
И мен ме боля за кратко, но лек масаж от ММ и разходка на другия ден, стабилизира нещата.

На всички  ФМ, ММ винаги присъства, но и ние ходим при двама различни доктора в различни градове от нашия. Гледат ме и с двата ехографа, абсолютно всичко, вътрешни, външни органи на бебка, мозък...от..до, шийката е добре - 40 и режимът на хранене препоръчаха без банани, дюли и въобще запичащи храни, рядко да ям грах, леща, боб и главно цвекло, спанак, варени яйца, риба два пъти седмично, месо, зеленчуци сурови, сурови ядки, вакуумирани сирене, кашкавал, мляко, туршия и минимум 2 литра вода.

Кръвното поне 2 пъти на ден да меря. Ниско е и да огранича публични събирания, заради вирусите.

Високата температура - компреси на чело и китки с равни количества вода и оцет, хладни душове и много течности до свързване с АГ.

Общи условия

Активация на акаунт