Термин Март 2025 Тема 2

• 38 202
  • 838
  •   1
Отговори
# 105
А много ми е интересно, като бях на магнерот 3х1 имах стягания в корема като вървя или се забързам нещо да правя и тем подобни/усещаха се като силен спазъм и невъзможност да поема въздух до край в продължение на 5 минути трае това, но откакто АГ-то ми увеличи дозата на 3х2 нямам никакви такива симптоми. Възможно ли е да са били контракции, понеже на него както му ги описах болежките не му се вярвало да е това, но и аз не му обясних много добре според мен къде точно какво ме стегнало и прочие? Та според вас какво е в 19+3г.с съм?

# 106
Аз пия магнезий диаспорал 400 мг., но него като цяло сама си го избрах и самоназначих. В една от статиите на доктор Сигридов пише, че бременната има нужда средно от 360 мг., моето АГ само ми каза, магнезият, за да действа, трябва мн висока доза и да се натрупа, да съм пиела, ако искам. Аз се чувствам по-добре, откакто го пия.

# 107
tennis_coach имах подобни бодежи и АГ ми назначи Алеракт вечер по едно (магнезий, вит В6 и липоева), както и аспирин протект.

А, днес усетих и първото подритване. 🥰

# 108
За меренето на шийката доктор Михова в Надежда ми е казвала,че през корема не може да бъде измерена точно и затова я мери с вагинален видеозон.

Да с БХС морфологията в Надежда са 4 на брой.

За кг. Аз съм с близнаци и ми казаха макс 13 кг. И то няколко лекари по различни специалности.

За температура мн помага сок или компот от малини.

# 109
При каква температура започвате с парацетамола?
Измерих 37.3 със спиртен термометър, усетих, че са ми студени краката и ръцете. Да започвам ли с парацетамол и в каква дозировка се пие, ако сте обсъждали с аг?

# 110
Под 37.5 не го брой за температура. Най-вероятно е настинка. Ако имаш Осцилокоциум вземи една доза, също и Биозин мама, за да спреш настинката.

# 111
За меренето на шийката доктор Михова в Надежда ми е казвала,че през корема не може да бъде измерена точно и затова я мери с вагинален видеозон.

Да с БХС морфологията в Надежда са 4 на брой.

За кг. Аз съм с близнаци и ми казаха макс 13 кг. И то няколко лекари по различни специалности.

За температура мн помага сок или компот от малини.

Не знам, обаче откакто спрях с треньорството по тенис и вече 7 месеца съм почивка, качих 16кг до сега, а съм в 19г.с+4 дена. Някак ми е трудно да не качвам когато не тренирам и не правя нищо по цял ден. После ще ги свалям със сигурност като започна отново на корта да съм. А преди това имах перфектно тяло, сега явно си качвам на корем и бедра и това е положението, важното е да се родят здрави и износени децата, пък другото не е важно.

# 112
За температура също компот от дренки много помага. А за бързо сваляне на висока температура - една ампула течен аналгин + сока от три лимона (обаче не знам при бременност дали може да се прилага)

# 113
Писах преди два дни, че и аз съм с висока температура. Успях да се свържа с АГ-то. За температура единствено Парацетамол по едно хапче на 4 часа. На мен най ми помогна хавлия намокрена със студена вода на врата.
За щастие температурата беше само за един ден. Сега ме мъчи страшна хрема и главоболие. Тест не съм правила, но според АГ- ти е Ковид. Пазете се момичета, защото в момента има доста болни.

# 114
Вие усещане ли бебчо вече?Аз преди няколко дни усетих гъделичкането,но тук от 2-3 дни нищо, вкарала съм се в едни филми,дали всичко е наред.

# 115
Вие усещане ли бебчо вече?Аз преди няколко дни усетих гъделичкането,но тук от 2-3 дни нищо, вкарала съм се в едни филми,дали всичко е наред.

Аз съм в 18+5 дни с близнаци,но все още нищо не усещам. Със задни плациенти съм. Висока и ниска.

# 116
  • София
Привет, момичета!

Бяхме писали в предходната тема за йога за бременни. Аз вече посетих веднъж Yoga Vibe, но тази седмица не успях, тъй като дъщеря ми беше хремава и си я оставих вкъщи, да се закрепи.

Колебая се дали да продължа да ходя, тъй като вече навсякъде е пълно с кашлящи и подсмърчащи хора (такъв е сезонът), а на мен ми изписаха имуносупресор (програф 3х1 мг.) тъй като съм с висок имунитет, и се притесняват имунитетът ми да не атакува бебето.

Снощи започнаха да ми изтръпват краката - от спане на лявата или дясната половина, нали не е препоръчително след 18 г.с. да се спи по гръб, заради възможност от притискане на някаква вена, и тази сутрин си намерих много приятно и лежерно видео за домашно разтягане с йога (15 мин. само), което сякаш помогна.

Споделям с вас, в случай на нужда: https://www.youtube.com/watch?v=Ss2tUnAnUtU

# 117
Аз също избягвам сега класове на закрито. От отдавна имам едно приложение down dog/yoga dog и имат и prenatal, така че си изтеглих и него. Само не разбрах дали абонаментите им са отделни, или ми даде като съм абонат за yoga dog, просто си включих пренаталната част. Доволна съм, според времето, с което разполагам, си нагласям и си правя разтягания. Препоръчвам ви го.

# 118
Аз (след като се качи ниската плацента) си се върнах към стандартните ми тренировки с тежести. Просто сега ги правя с 2 гирички по 2 килца (с 1та, т.е 2 кг, ако има по-засилено участие на корема) вместо както преди с 25 кг. Пропускам коремните упражнения и правя подбрани "позволени" многоставни през това време. Гимнастиката за бременни, която имам като онлайн програма също периодично си я пускам. Вкъщи имам всичко нужно - ластици бол, меки йога блокчета, малки гирички и удобна постелка и не искам да рискувам със зали. Отделно гледаме с ММ да се разхождаме в парка почти всеки ден (там навъртяваме между 3 и 7-8 км, а парка ни си има и денивелация). И това е. Каквото такова. Липсва ми бягането и усещането, че корема ми не натиска какво ли не докато се движа, нооо ще се изтрае.

# 119
  • София
Може ли линк към гимнастиката за бременни, моля?

Аз (след като се качи ниската плацента) си се върнах към стандартните ми тренировки с тежести. Просто сега ги правя с 2 гирички по 2 килца (с 1та, т.е 2 кг, ако има по-засилено участие на корема) вместо както преди с 25 кг. Пропускам коремните упражнения и правя подбрани "позволени" многоставни през това време. Гимнастиката за бременни, която имам като онлайн програма също периодично си я пускам. Вкъщи имам всичко нужно - ластици бол, меки йога блокчета, малки гирички и удобна постелка и не искам да рискувам със зали. Отделно гледаме с ММ да се разхождаме в парка почти всеки ден (там навъртяваме между 3 и 7-8 км, а парка ни си има и денивелация). И това е. Каквото такова. Липсва ми бягането и усещането, че корема ми не натиска какво ли не докато се движа, нооо ще се изтрае.

Общи условия

Активация на акаунт