Термин Март 2025 Тема 2

• 38 454
  • 838
  •   1
Отговори
# 750
Аз усещах хълцане в предната, успешна бременност. Беше от края на 6-ти месец до последно. Не мога да го опиша, но щом аз, която трудно мога да определя усещанията си, го усетих, значи и други ще го различат. Беше ритмично, за около максимум 2-3 минути приблизително, и като го описах на АГ-то, беше точно  с думите "като хълцане". АГ-то потвърди, че това е хълцане на бебенцето и означава, че детето има добре развита нервна система за този месец. Когато се роди, започна да хълца около 7-ми месец, като от само себе си му е минавало - беше ме страх да му давам да пие вода в такъв момент.  В момента може би веднъж в месеца я хълца, я не. Но е факт, че бе с доста добра развита нервна система - реагираше на всички дразнители, въпреки, че се роди доста  по-рано от предвиденото...

# 751
На мен на стерилна урина ми излязоха бактерии >10 на 5. Заради това се наложи да пусна урокултура, която.потвърди е-коли същото голямо число и се наложи да приемам антибиотик. Чакам да мине малко време, да да пусна контролно изследване и да видя какво ще излезе, дано да са намалели. Много се колебаех дали да взимам антибиотика или да разчитам на алтернативно лечение с червена боровинка и неоренал, но реших да не рискувам.
И при мен излезе същото. Започнах антибиотик, защото имах и симптоми и само с уринал няма да мине. Успех при вас !

# 752
Name1, на мен ми изписаха зинат 500, 2х1. Честно казано малко трудно го понесох 5 дни, раздразни ми стомаха, но го изпих.
Другата седмица ще пусна контролно да видим дали са се изчистили, силно се надявам.
Ти какво приема?

# 753
Name1, на мен ми изписаха зинат 500, 2х1. Честно казано малко трудно го понесох 5 дни, раздразни ми стомаха, но го изпих.
Другата седмица ще пусна контролно да видим дали са се изчистили, силно се надявам.
Ти какво приема?
Монурал за 3 дни.

# 754
Включвам се с отговор по последните теми 🙂

🎀 Коластра имам от шести месец. Не тече самостоятелно, но ако леко стисна гърда се забелязва. Не съм питала АГ, но и с предните бременности беше така.

🎀 Секс все още си правим. Неудобно ми е да питам АГ до кога ще може, че вече ще ме помисли за луда. В началото го питах може ли, каза да сме внимателни. Но за сега нямам предпоставки да не правим. Просто си имаме нашите моменти, а и двамата си имаме все още желание. Гледаме да сме внимателни.

🎀 На мен ми е трета бременност и съответно ми предстои трето секцио. Има ли някой с подобен случай? Леееко ми е притеснено, но пък поне знам какво предстои

# 755
Имаме ли нова група вече?

# 756
  • София
Привет, момичета!

Вчера бях на "Училище за родители" и дамата която водеше презентацията на NUK, даде код за отстъпки от bebolino.bg

20%   отстъпка с код 0112

Ако някой пазарува от там, нека го има предвид Wink

# 757
Здравейте, да сте забелязали колко ви е обичайната температура напоследък без да сте болни. Аз просто ще се побъркам вече. През деня измермам 37.1, миналата седмица бях болна, започна с гърло, хрема, главоболие. Събота и неделя пак ме наболяваше гърлото. Но тази температура просто не си отива през деня. Не мога да пия парацетамол за 37.1 всеки ден, а не знам при преминала вече остра фаза на настинката/вируса колко има смисъл да пия антибиотик, гърлото пак го виждам леко зачервено. Не усещам ръцете си студени, челото ми е по-скоро студено, но това 37.1, с галиев термотетър, ме побърква доколко е опасно за бебето. От днес съм 27 г.с. (27 + 0), вечер нямам температура. След топъл чай/супа също нямам. Не ме успива. Личната ми е далеч, тука в квартала мога да отида на УНГ, ама той какво толкова ще ми каже...

# 758
Тази температура не е висока за не бременни, какво остава за бременни... По никакъв начин не вреди на бебето.
През бременността нормалната температура е 37 и малко. Скоро не съм я следила, но през първият триместър я мерих редовно. Тогава беше 37.2-37.3.
Все пак се консултирайте с наблюдаващият лекар, но според мен няма място за притеснение. Щом се чувствате добре, защо изобщо я мерите? Температура над 38 градуса е опасна по време на бременност.

Здравейте, да сте забелязали колко ви е обичайната температура напоследък без да сте болни. Аз просто ще се побъркам вече. През деня измермам 37.1, миналата седмица бях болна, започна с гърло, хрема, главоболие. Събота и неделя пак ме наболяваше гърлото. Но тази температура просто не си отива през деня. Не мога да пия парацетамол за 37.1 всеки ден, а не знам при преминала вече остра фаза на настинката/вируса колко има смисъл да пия антибиотик, гърлото пак го виждам леко зачервено. Не усещам ръцете си студени, челото ми е по-скоро студено, но това 37.1, с галиев термотетър, ме побърква доколко е опасно за бебето. От днес съм 27 г.с. (27 + 0), вечер нямам температура. След топъл чай/супа също нямам. Не ме успива. Личната ми е далеч, тука в квартала мога да отида на УНГ, ама той какво толкова ще ми каже...

# 759
Bella Ella нормално е, телесната температура през бременността е по-висока. Дори е един от първите признаци на бременност. Температура над 37.5 вече говори за вирус, инфекция, грип.

# 760
Редовно съм с 36-37, дори приемат 37' за нормална температура, но вече над 37,5 е знак на болест.
Днес бях на зъболекар, и не един а цели 4 скрити кариеса ми откриха, като до края на годината или най-късно до януари ще ги изчистим.
При условие че ходя редовно в началото и края на всяка календарна година, нищо не видяха някои зъболекари.
За първи път не усетих и болка, препоръчвам с две ръце д-р Спасова за град Варна.

# 761
Включвам се в темата с термин 16 март с момиче. Ориентирате ли се вече при кого и къде ще раждате? За бъдещите мами от Варна какво мислите за раждане в окръжна болница при д-р Владимир Нешев? Ще се радвам да споделите мнения.

# 762
Д-р Владимир Нешев е невероятен човек, моя близка ражда при него. Може да разчитате на него във всеки един момент на 100%. Винаги ще ви даде най-добрият съвет и ще направи най-доброто за вас в дадената ситуация.

# 763
Включвам се в темата с термин 16 март с момиче. Ориентирате ли се вече при кого и къде ще раждате? За бъдещите мами от Варна какво мислите за раждане в окръжна болница при д-р Владимир Нешев? Ще се радвам да споделите мнения.
Аз също съм впечатлена от д-р Нешев.За мен той е лекарят с главно Л.Присъствах на негова лекция скоро,за съжаление от месец април тази година ,той не работи в Окръжна болница и не изражда,води само женска консултация на около 20 бременни.😞

# 764
Здравейте,
Включвам се и аз към Вашата група. В 25 г.с. съм и се следя в гр. София в Оскар Клиник при д-р Анна Богданова.
Раждането ще е в болница Токуда при нея. Първо раждане ще ми е и за сега съм се насочила да е нормално.
Ако някой има отзиви за нея с нормално раждане, моля да споделите Simple Smile
Термина ми е за 24.03.2025г.

Общи условия

Активация на акаунт