Име нa дете caмо c мaйкa

• 2 802
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • SF
Аз се чудя, като българка, говореща български, майка на българин, как ще се чувства и как ще произнася естествено и безпроблемно името на детето си Атанас Димитрова.

# 31
  • Мадрид / София
Свиква се с всичко. Само е въпрос на време.

# 32
  • SF
Ами, да, светът е шарен. Може и Димитрова да е първо име на някого. Димитрова Павлов Петров (примерно, но да уточня, че съм имала предвид мъжко име).

# 33
Е защо да не е пък Атанас Димитров?! Какво цели всъщност майката с женска фамилия за момче? Синът ми по всяка вероятност никога няма да живее в България, но все пак е български гражданин, има и ще има вземане-даване с български институции, пътуваме до България, някакси не върви фамилия на -ова. Ясно е, че с всичко се свиква, но необходимо ли е?!

# 34
иска майката, да се вижда от пръв поглед, че детето е само нейно

# 35
Е нейно ще е, на кого другиго?! Но само нейно няма как да е, все нещо ще чопне и от таткото. Пък и докато се стигне до гледането на имената… Синът ми толкова прилича физически на мен, че няма начин да сбъркат роднинството. Онзи ден на родителската среща дори не беше необходимо да казвам чия майка съм. ‘Ааа, колко си приличате със сина ви’.

Общи условия

Активация на акаунт