Стани богат - тема 24

• 12 885
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
За горенето на банкнотите бях Да (с леко съмнение, но др.отговори не ме хванаха). Сев.ледовит океан е с моретата - това го знаех (можеха такъв въпрос да ми дадат даже за 3К, съгласен, вместо ония върхове...).
Папеете - и си звучи така - някъде на изток: Филипини, Полинезия.
За носа ми беше интересно, но нямах време да го измисля. Мислех леко за Гогол (преди 50:50, но не знам защо).
Останалото от днешната игра не съм го гледал. Хубава вечер!

# 556
  • София
Ними Кънчев с 15 от 17 след днес.

# 557
Помня от детските си години едно заглавие във вестниците "Папеете посрещна с овации българската лодка Джу 5".
Става дума за Дончо Папазов и лодката му.  От там бях за този отговор. А иначе не, че съм го чела, ама знам, че Гогол е написал "Нос".

П.П. Прочетох "Нос". Голяма глупост, честно казано, ама известна глупост Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 17:27 от Черна станция

# 558
Няколко думи за участниците от последните дни.

Виктор Марински

6 - Въпросът за часът и луната...
Ясно е, че няма лунно време.
*Елементарен въпрос(в случая)

7 - за  цветовете на знамето символизиращи мира между католици и протестанти...
Още при излизането на въпроса, човек трябва да мисли в посока Острова!
* Средно-лесен въпрос

8 - Въпросът за буквалния превод на "бардак"....
Шах с пешката както се казва!
Не беше твърде висока сумата, за да се мисли толкова "отвъд".Включена бе и опцията която мнозина сме чували/използваме жаргонно(безспорядък), отделно че останалите оттовори "кръчма" и "дребна монета" изглеждаха адекватни/възможни.
Изводът е, че това си беше умишлен въпрос-капан, с който се цели изгърмяване на жокери и (в) очакване/потриване на ръце играчът да маркира (с голяма вероятност) грешен отговор, с който да бъде натирен.
* Много труден въпрос(по ред причини), а за 2 К си е подигравка, буквално!

Извод: Позитивен участник като цяло, но нямаше капацитета за сериозна игра, макар че умишлено го прецакаха де, но поведението му при 6-ти и 7-ми въпрос(при все че винаги допускам блокаж и сценична треска) беше индикатор за някои неща.

Полина Гьокова

6 - Коя певица се завърна в края на 20-ти век с песента "Вярвам"?
Мнозина биха отговорили само по заглавието, но ако човек не знае(колкото и да са популярни всички певици), а в случая имаше лек подводен камък с това "завръщане" и опцията Тина Търнър, си е рецепта за замисляне.
* На вид лесен, но особен въпрос и то за такава сума(предвид условието и част от опциите).

7 - Кое се нарича "китайска фурма"?
Решиха да си поправят "грешката" от въпрос 6 пускайки й питанка от ботанико-кулинарната сфера(7/10 дами  имат добри познания тук и са очаквали и тя да закове отговора), но...
*Лесно-среден въпрос, но вече на фона на част от опциите и "лингвистиката"(CHINAp) - беше елементарен.

8 - За Бандата на Оушън...
* Средно-сложен въпрос, в действителност трябва да си гледал филма, въпреки някои препратки и пр.(сочещи към Синатра).

9 - В какъв спорт се е състезавал Томас Бах?
* Солиден въпрос за това ниво(в корелация със сумата), който де факто предполага да го знаеш(понеже логика няма), но навярно скритият жокер беше, че ще да е нещо по-специфично(фехтовка или академично гребане).

Извод: Факт е, че жената нямаше данни/хъс да прогресира максимално, но съдейки по въпросите(и виждайки на какъв хал е, грубо казано) - съм склонен да кажа, че умишлено й пуснаха подобен род въпроси, за да я отпратят възможно по-скоро.
И все пак знаеше някои неща, но крайно недостатъчни, отделно че и ментално се беше предала като настройка.

Ивайло Митев

6 - Столицата на "попътния вятър"....
Ясно е, че е Буенос АЙРЕС.
* Лесен въпрос в случая.

7 - За кой филм Спилбърг отказва хонорар?
Логиката тук е ясна(стига да знаеш и сюжета на филмите, които са и супер популярни в случая), но така или иначе не беше за 1500 лв., а по-скоро за 1-2 нива по-нагоре.
* Средно ниво на сложност.

8 - Кой е Питър Ернандес?
Реално няма логика тук(всеки е възможен), но предвид че е по-млад човек и т.н., умишлено са го подбрали, за да го тестват както се казва и в очакване(дори и с жокер) да отговори.
* Средно ниво на сложност(с някои уговорки).

9 - Кой баскетболист участва в продължението на Космически забивки?
Много възможности за анализ и логика, за да се достигне до верния отговор(макар че има и доста неща които трябва да се знаят).
* Средно-сложен въпрос

10 - За "изпращането" на пари на починалите в Китай...
Хм, доста "безумен" въпрос за това ниво, а предвид 4-те опции, каквато и антилогика(примерно) да търсиш, 9/10 души ще отговорят с "Горене на фалшиви банкноти".
* Въпрос подарък-бонус...няма друг израз, с който да го характеризирам.
Въпрос на ниво 1 К, пуснат на ниво 5 К.

11 - В кой океан се намира морето "Виктория"?
Или го знаеш или не го знаеш, но! Всеки по-находчив човек би мислил в посока "специфика", т.е. Атлантика и Тихият са "доминантни/популярни", значи остават Индийският или Сев.Ледовит.
После си представяш картата и топографските наименования около тези океани(ако можеш де, хах), и в крайна сметка като вероятност Сев.Ледовит бие Индийския в случая.
* Средно-сложен въпрос

Извод: Приятен младеж, имаше някакви знания, но не и за толкова високи нива(де юре), и в общи линии му дадоха картбланш, понеже споменаха във визитката фондации, каузи и т.н.,

Антонио Коларов

6 - Сериал и парк в София?
Ясно, че е Южен парк!
* Лесен въпрос в случая

7 - Коя актриса се снима в еротичен трилър под режисурата на своя син?
Приемаме, че не си гледал филма, и при така дадените опции две автоматично отпадат(Джоли и Тейлър), така че остават Холи Бери и Лиз Хърли.
* Специфично-коварен, но не и за 1500 лв, а по-скоро за 2 К.

8 - Кой от градовете не е африканска столица?
* Отново коварен въпрос, който трудно би се разминал без жокери и в случая голяво браво за Антонио, че показа знания и нюх!

9 - Скулптурата на чий нос в Киев?
Е, тук наистина не знам какво му стана на човека, защо така блокира и т.н.?
Предвид опциите и то, наистина нямаше друга възможност освен Гогол!
* Символично, верният отговор се надушваше от километри.

10 - Американецът и заплащането на 36 цента за преминаването през Панамския канал?
Учудващо, но два пъти подред пуснаха супер предвидими(на база опции) въпроси, което е рядкост....

Извод: Доста "биполярно" представяне на Антонио, при все че имаше някои солидни познания, но явно си е по-прагмагичен по натура и парадоксално, но тези 3 К бяха най-малкото с което можеше да си тръгне, особено ако си беше използвал жокерите по-целесъобразно и т.н.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 17:50 от Soleiblanc

# 559
  • София
На 23 октомври БПЦ почита паметта на св.апостол Яков, брат Господен, и на св. Игнатий, Цариградски патриарх. Имен ден празнуват Яков, Жак, Жаклина, Яко, Якоб.
Днешният ден носи силен късмет на някои зодиакални знаци. Звездите се подреждат по специален начин за пет знака, които ще се радват на своята "звездна сряда"!
Овните днес ще бъдат истински късметлии, особено в професионален план. Лъвовете винаги обичат да бъдат център на вниманието, а днес ще блеснат пред всички. Везните ще се потопят в хармония и късмет в личния живот. Стрелците с дух на приключения и любопитство, ще ви открият нови възможности. Водолеите ще изпитат истински прилив на късмет - добри новини, особено в социалния и личния живот.
А исторически, през 1911 г. се случва първото използване на авиация за военни цели: италиански пилот излита от Либия за разузнаване на турските позиции през Италианско-турската война. Днес, през 1946 г. Общото събрание на ООН е свикано за първи път в Ню Йорк. Раждат се Джани Родари (1920), Пеле (1940), Майкъл Крайтън (1942). Умира княз Батенберг (1893).

# 560
Стискам палци на този участник. Такова приятно присъствие. И такава блага и усмихната физиономия.

# 561
  • София
Монреал

# 562
  • Другата България
Стискам палци на този участник. Такова приятно присъствие. И такава блага и усмихната физиономия.
Същото и аз мисля, изключително позитивен човек.
И много усмихнат.

# 563
Ето това се казва жокер! Голям кеф.

# 564
Монреал е първата олимпиада, която реално съм гледала и помня.
Гласувам за Дунав мост. Мътно помня някакви снимки на много ретро изглеждащи строители. А и дизайнът му е старовремски.

# 565
  • София
Ако Денав мост 1 - е Русенският, той ще е. Дали нещо ни хлъзгат с тази питанка (спрямо нивото)?

# 566
Дунав мост ли е? Май да?

# 567
  • София
Мхм Дунав мост?
Пфф, не е НДК и Аспаруховия мост със сигурност.

# 568
  • Другата България
За Козлодуй знам със сигурност, че започва строежа през 1970, но започва работа 74.

# 569
  • София
Анапурна Simple Smile

п.п. Трябваше да сложат и К2, за да е по-сложно.

Общи условия

Активация на акаунт