Стани богат - тема 24

• 12 880
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Още малко ще се обяснят в любов Simple Smile

# 601
Първия попаднал ми клип. Няма как да е по-тихо от шепот, защото шепотът може да е толкова тих, че да не се чува и на един метър, а само на ухо. А часовникът оглася цяла стая.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=0ced977 … :K2988nbuCSM,st:0

# 602
И как е възможно Кънчев да не знае. Нарочно я изпързаля.

Само Diavolo май вярва, че Ники отговаря честно и по знания.

# 603
  • София
Участник в СБ - който бил готов да ходи в Ергенът?! Утре ще ми е интересно с него. Да видим.

Етоооо! Почна се! Класическата гимназия, ама не бил силен по БЕЛ. Може да си е за "ергена", момчето. Утре ще се уясни. Не разбрах какъв доктор е - т.е. завършил е медицина? Не е обезателно да е с висока обща култура (нищо против докторите - на шега бих казал само, че цинизмът им е повече от всеобщата култура) Simple SmileSmiling Imp

Бяхме малко тази вечер, но пък качествени Simple Smile, прибирайте се, вечеряйте с близките хора и - кой накъдето е: кеф ти Дуранкулак, кеф ти Филипините, а някои от нас към БарЦелона с Байерн.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 18:57 от EmBrother

# 604
  • София
Това е за темата Ергенът, хаха
Намерихме ерген за сезон 4, там все още се издирва Simple Smile))

# 605
Сбърка адаша, ама и аз по инерция бях за Никол.
Хайде ще си "видим" утре. Blush

# 606
  • София
Още го мъдря този въпрос с часовника.
Как така стенния часовник ще е по-тих от шепота?
Абсурдно ми звучи. Кой го е измерил това и как?

# 607
Ако ме питат мен какво точно е яйца Бенедикт не мога да кажа, но самия термин "яйца Бенедикт" го знам.

А Кънчев как можа да се изцепи "яйца по Бенедиктски"? Идва от монасите в ордена, не от светеца.

# 608
Интересни въпроси имаше днес. Някои по-лесни, други по-тегави за мен.

На първия играч,най-много ме затрудни въпроса за това кой обект е най-стар. Не знам защо, имах спомени че АЕЦ Козлодуй е строен през 60-те години и си мислех, че е той, но бих ползвал жокер. За върховете, бях между Монблан и Анапурна, така че там 50:50 би бил добър вариант. За Хулио Иглесиас го знам без отговори, но това е защото съм хем фен на Реал, хем покрай семейство Иглесиас, съм чел този факт от биографията му.

Вторият играч ме изненада, че не знаеше за яйцата по Бенедикт, предвид че даже лаик по темата като мен, веднага позна. За шумовете с най-малко децибели бях също за човешкия шепот, но бих ползвал жокер. Изненадах се, че се оказа часовника, но нямаше как да са птиците, най-малкото защото всяка от тях има различни децибели и няма как да се уеднакви. И като казах изненада, на следващия въпрос бях шокиран. Още като видях имената, бях убеден че е Никол Кидман, защото знам, че е австралийка. Вярно е, че нямах представа къде е роден Моъм, но не се и замислих, че може да има уловка с нея. Барак и Шерзингер беше ясно, че отпадат, но ако играех, щях да маркирам без жокер и да отпадна тук.

# 609
  • София
Аз също се обърках с Никол Кидман. Защото тя просто е известна като австралийска актриса.

# 610
  • София
Абсурдно ми звучи.
Кой го е измерил това и как?
Който е измислил и тази малоумщина
Скрит текст:

А Сузана да вземе да пусне тото току виж нацелила някой джакпот
малко като тези
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 23:14 от lite16

# 611
  • Русе
Не се интересувам от спорт и не следя олимпиадите, но във въпроса беше споменато "провинция", а от посочените отговори тази подсказка можеше да се отнася само за Монреал.

# 612
Мюнхен,тоест Бавария не се ли води провинция?

Заложих на Съмърсет Моъм,понеже той има не малко разкази за живота в английските колонии...

# 613
  • София
Абсурдно ми звучи. Кой го е измерил това и как?

Как кой? Компютърът на СБ го е измислил, проверил и май е пропуснал само да го вкара в Гуг (понеже и аз не намерих безусловни следи, че е тъй).
Но пък, вмъкването на Кидман в отговорите - със Съмърсет Моъм - си им беше злобно попадение, признавам им го.

# 614
Няколко думи за последните участници.

Вели Чаушев

6 - За Брус Уилис....
Дори и аз го знаех, ахаха(не съм гледал нито един епизод от "Приятели").
* Лесно-среден въпрос(предвидим и по ред причини).

7 - Олимпиадата 1976...
Хубав въпрос(даващ възможност да се размишлява, имаше и няколко "скрити" нишки във условието), но не беше в корелация със сумата(поне за 2 К, макс 3 К).
* Средно-сложен въпрос.

8 - Кое от съораженията е пуснато най-рано в експлоатация?
Макар и донякъде буквален/банален въпрос, все пак има възможност за някакъв анализ/спомени и т.н.
* Средно-сложен въпрос.

9 - Кой е най-опасният връх за изкачване?
На хартия специфичен/труден въпрос, но вече на база дадените опции в случая - картинката придобива доста предвидим вид.
Имаше и почва за размишления(да се каже нещо за всеки връх, да се помисли за 8-хилядниците и алпинизма и т.н.)
Иначе, тук до някаква степен имаше и картбланш от страна на редакторите, понеже като по чудо липсваха К2 или Шиша Пангма примерно(за да стане по-коварно).
* Отново бих казал средно-сложен въпрос.

10 - Певецът и Реал Мадрид...
Ех, колко хора си мечтаят да им се падне точно този въпрос на ниво 5 К!
Разбира се, сам по себе си е специфичен, интересен, малко от графа "любопитни факти", а не директно свързан с делото на Хулио Иглесиас.
Иначе, не съдя Чаушев че не знаеше и се отказа, но все пак музиката му е професия, имаше почва да се помисли/отвхвърлят за всяка от опциите(по оста Америка-Европа) и т.н.

Извод: Позитивен човек, но без особени данни за куиз състезания!
Донякъде прагматичен, отлично си използва и жокерите трябва да отбележим, но толкова...

Ина Тодореева

6 - Яйцата...
Хм, за първи път се затруднявам да класифицирам сложността на въпрос.
(Понеже го знам, но по случайност)
* Специфичен бих казал, в никакъв случай за ниво 1000 лв.

7 - За островите и библейския цар....
Е, това трябваше да е за 1000 лв., а предходният за 1500-2000 лв. примерно.
Подобни "размествания" по стълбицата винаги са ме вбесявали, защото са умишлени, а не плод на грешка и т.н.
Да, хубаво е че жената позна, но в духа на играта трябва да има градация!
* Лесен въпрос

8 - Звукът и децибелите....
Тук си беше шах с пешката!
И заради незначителността на въпроса, и заради спецификата на т.нар. "звуци"(които дори и да "повикаш" в главата си, няма как да замериш и т.н.), и заради ниското ниво на сумата.
* Сложен въпрос, въпрос-капан и пр. епитети.

9 - Кой не е роден в Хаваи?
* Отново безумен въпрос(де юре)!
Няма да се впускам в анализи(знам по случайност че Моъм е роден в Европа, и респективно другото е все тая), но така или иначе, ако не знаеш в случая се изискват повече от необходимото(де юре) като знания и съобразителност за ниво 3 К.

Извод: "Жената-дракон" сякаш нямаше капацитета за сериозен прогрес, разбира се отчитам и умишлените капани на "компютъра", но това е мнението ми.

Пол Данев
Беше представен като "отличник на Класическата гимназия".
Ти да видиш....

Общи условия

Активация на акаунт