Отговори
# 690
Щом сериалът продължава да се излъчва значи не са на загуба. Никой няма да се занимава, ако не са на печалба все още. Чак толкова луд не е Шнура. 😃
И затова минахме на "стратегии" за повишаване на рейтинга.Тази "стратегия" ми заприлича на Ва банк.

Момичета,къде мислите,че е Сейран в тази сцена от трейлъра.Прилича ми на мазе или някакъв килер.

В стаята им, в дома на Айла.

# 691
# 692
Щом сериалът продължава да се излъчва значи не са на загуба. Никой няма да се занимава, ако не са на печалба все още. Чак толкова луд не е Шнура. 😃
Трети сезон е продаден в 130 държави  "на зелено". Пука му на Онур за рейтингите в Турция... Те ще разкажат историята така както е замислена в самото начало. Използват психологически похвати за да поддържат постоянен интерес на зрителя. И най-интересното :оставят зрителя да си мисли, че може да промени сценария. Забележете, че всеки път се случва едно и също. Случва се нещо лошо. С всяка серия става по-зле и по-зле. Феновете отначало само негодуват, после заплашват с бойкоти, харакирита и каквото се сетите. Искат този или онзи да си отиде, друг да се върне... Но нищо не се оправя. И когато си мислите, че вече няма накъде .. ви показват, че може да е още по-зле.. Докато всички се примирят... И  бам... Награда. Неочакван обрат, случва се това, което иска зрителя (а всичко е било предварително планирано и зрителя старателно воден за носа). Феновете решават, че са сила и са принудили създателите да променят сценария по тяхно искане... И следващият път, когато стане зле се започва още по-ожесточена битка със сценаристите... А целта на Онур е за сериала да се  шуми непрекъснато, защото това продава! Не случайно е най-продаванияъ сериал зад граница. А зрителят получил доза допамин от победата се пристрастява. Иска още и още. Един политик в България доста дълго прилага този прийом. Лесно ще се сетите.

# 693
Трети сезон е продаден в 130 държави  "на зелено". Пука му на Онур за рейтингите в Турция... Те ще разкажат историята така както е замислена в самото начало. Използват психологически похвати за да поддържат постоянен интерес на зрителя. И най-интересното :оставят зрителя да си мисли, че може да промени сценария. Забележете, че всеки път се случва едно и също. Случва се нещо лошо. С всяка серия става по-зле и по-зле. Феновете отначало само негодуват, после заплашват с бойкоти, харакирита и каквото се сетите. Искат този или онзи да си отиде, друг да се върне... Но нищо не се оправя. И когато си мислите, че вече няма накъде .. ви показват, че може да е още по-зле.. Докато всички се примирят... И  бам... Награда. Неочакван обрат, случва се това, което иска зрителя (а всичко е било предварително планирано и зрителя старателно воден за носа). Феновете решават, че са сила и са принудили създателите да променят сценария по тяхно искане... И следващият път, когато стане зле се започва още по-ожесточена битка със сценаристите... А целта на Онур е за сериала да се  шуми непрекъснато, защото това продава! Не случайно е най-продаванияъ сериал зад граница. А зрителят получил доза допамин от победата се пристрастява. Иска още и още. Един политик в България доста дълго прилага този прийом. Лесно ще се сетите.
Асена,3-ти сезон продаден "на зелено" малко ми звучи като продаден апартамент "на зелено".Когато се продава нещо "на зелено" има такива жестоки клаузи по договорите за неустойки,че не знам дали ще му стигне на Онур и имуществото да ги плати.Ако не му пукаше за рейтинги нямаше да спира излъчването на серията по канали които не му носят печалби.Освен това,там има и канал на телевизия който също търси печалба,не е само Онур.В противен случай няма въобще да се мерят рейтинги и според тях да се спират или продължават филми със сезони.Сигурно си прочела,че Шербета и Червените бутони са застрашени от спиране,въпреки рейтингите защото имало оплакване,че пропагандирали нещо си,та там съвета им за радио и телевизия щели да вземат решения дали само да ги глобят или спрат изцяло.Та ако тези рейтингови сериали бяха продадени "на зелено" не ми се мисли как продукциите им щяха да се оправят.Дори и да минат само с глоби това са вече загуби или така наречените "непредвидени разходи".Всеки счетоводен баланс си има точка "непредвидени разходи",зависи от разхода.

# 694
  • София
Влезте в сайта на дистрибутора за чужбина, не знам колко пъти вече я качвам тази снимка. Хората това продават

Много ясно, че ще следи рейтингите, колкото са по-високи, толкова повече пари.

# 695
Не знам вече доколко са им важни рейтингите при положение, че не виждам да им пука за мнението на зрителите. Ако им пукаше,  след толкова негативни коментари щяха да променят нещо, а те упорито си дават каквото им харесва на тях, че даже си позволяват и да блокират хора. 🙄

# 696
Еха,браво бе.Това не го бях виждала.И сега какво,трябва да ги направим тези 120 серии по 45 мин.Значи трябва да има най-малко 30 серии от по 3 часа.Как ще станат,не знам?

# 697
https://www.instagram.com/stories/philaguy23/3475272814440428981 … kZThsbTRyZWoyaQ==

Това не е ли ресторанта от сватбата на Суна Hug да не се бъркам? Тати какво прави там?

# 698
Не знам вече доколко са им важни рейтингите при положение, че не виждам да им пука за мнението на зрителите. Ако им пукаше,  след толкова негативни коментари щяха да променят нещо, а те упорито си дават каквото им харесва на тях, че даже си позволяват и да блокират хора. 🙄
Това е тяхната стратегия за поддържане на интереса. Още две три  серии ще ни показват халюцинациите на Ферит, докато тези които вярват в кома решат, че са сбъркали, а тези, които вярват, че гледат реалност забележат, че това е невъзможно.. Тогава ще дадат "наградата". Това е доста изкустна игра с психиката на милиони зрители, което мен лично освен, че ме възхищава ме и плаши. Ако един филм успява така да манипулира съзнанието и реакциите ни, не ми се мисли какво правят умните политици.
Еха,браво бе.Това не го бях виждала.И сега какво,трябва да ги направим тези 120 серии по 45 мин.Значи трябва да има най-малко 30 серии от по 3 часа.Как ще станат,не знам?
Нали това казах по-горе: филмът е продаден предварително. За да продадеш нещо ти трябва да уведомиш купувача какво е съдържанието. Така че като се опрем на "железните клаузи" промяна в сценария е невъзможна, защото ще има "неустойки". И ако Онур си е прибрал парите предварително от продажбите в чужбина, рейтингите в Турция слабо го вълнуват. Слабо вълнуват и Стар тв, защото получават дял от тези печалби. И ако спазват законите на Турция няма кой да ги спре. Това че два други сериала са решили да си вдигнат рейтингите нарушавайки законите, няма да ги спасят от спиране, ако държавата го наложи. Това още веднъж доказва, че високият рейтинг не е гаранция за оставане на екран

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 00:25 от асена

# 699
Не знам вече доколко са им важни рейтингите при положение, че не виждам да им пука за мнението на зрителите. Ако им пукаше,  след толкова негативни коментари щяха да променят нещо, а те упорито си дават каквото им харесва на тях, че даже си позволяват и да блокират хора. 🙄
Това е тяхната стратегия за поддържане на интереса. Още две три  серии ще ни показват халюцинациите на Ферит, докато тези които вярват в кома решат, че са сбъркали, а тези, които вярват, че гледат реалност забележат, че това е невъзможно.. Тогава ще дадат "наградата". Това е доста изкустна игра с психиката на милиони зрители, което мен лично освен, че ме възхищава ме и плаши. Ако един филм успява така да манипулира съзнанието и реакциите ни, не ми се мисли какво правят умните политици.
Нали това казах по-горе: филмът е продаден предварително. За да продадеш нещо ти трябва да уведомиш купувача какво е съдържанието. Така че като се опрем на "железните клаузи" промяна в сценария е невъзможна, защото ще има "неустойки". И ако Онур си е прибрал парите предварително от продажбите в чужбина, рейтингите в Турция слабо го вълнуват. Слабо вълнуват и Стар тв, защото получават дял от тези печалби. И ако спазват законите на Турция няма кой да ги спре. Това че два други сериала са решили да си вдигнат рейтингите нарушавайки законите, няма да ги спасят от спиране, ако държавата го наложи. Това още веднъж доказва, че високият рейтинг не е гаранция за оставане на екран
Асена,пак бъркаш "борса" с продажби.Това не са осъществени продажби,а един вид "магазина" от който ги предлагат.И ако сезон 1 е продаден за  Х пари,втори и трети,след неуспеха ще се продава за по-малко от Х,ще има и по-малко купувачи.Хората не пръскат ей така едни милиони и после да чакат печалба.За това ти казвам,че 3-ти сезон може и на "килограм" да го продават,но това дали ще оправдае вложеното.Нека да не бъркаме сериал спрян заради нечии приумици и спрян заради негледаемост.Това са две съвсем различни неща.

# 700
Добро утро, момичета! 🫶

Какво чакаме днес? - Озет, снимки, трейлър?!

# 701
  • София
В Бешикташ е чичото-татко. Няколко сторита пуска вече от този район, явно там е отседнал.

# 702
[

Асена,пак бъркаш "борса" с продажби.Това не са осъществени продажби,а един вид "магазина" от който ги предлагат.И ако сезон 1 е продаден за  Х пари,втори и трети,след неуспеха ще се продава за по-малко от Х,ще има и по-малко купувачи.Хората не пръскат ей така едни милиони и после да чакат печалба.За това ти казвам,че 3-ти сезон може и на "килограм" да го продават,но това дали ще оправдае вложеното.Нека да не бъркаме сериал спрян заради нечии приумици и спрян заради негледаемост.Това са две съвсем различни неща.
[/quote]

Твърденията, че феновете, рейтинга, мениджъра на Буче, "раздялата" на Афрам и тем подобни влияят на сценария, само доказват професионализма на ПР на филма. Авторите ще разкажат тази история така както е замислена, а това, че някой иска  да контролира това, което се случва на екрана не е проблем на създателите на филма, а негов личен

Това са две идентични ситуации. При първата Ферит, а при втората Сейран скриха от любимия си съдбоносна истина. В резултат Сейран си тръгна физически от Ферит, а Ферит "си тръгна" ментално (изпада в кома) от Сейран. Първият път чакахме 14 серии за да ги видим отново заедно, надявам се и този път да не чакаме толкова. Но в тези серии ни показват пълната палитра от чувства, които изпитват персонажите и изключителна актьорска игра. Знаейки, че в крайна сметка Сейфер ще са заедно, аз предпочитам да се наслаждавам на актьорското майсторство и да се опитам да вникна в това, което искат да ни кажат създателите.

# 703
И,много ви моля,не упреквайте Гюлгюн,че харесва новата снаха.Тамън ще си споделят двете проблемите с менопаузата.Stuck Out Tongue

# 704
Сериалът ми прилича на детска люлка. Засилват я все повече и повече от единия край, после я пускат да ни зарадват за малко, докато отиде до другия край и бързо се върне обратно. Въпросът е докъде може да се засилва люлката без да се счупи или прекатури.

Общи условия

Активация на акаунт