Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 23 732
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Deutschland/HE
Мама Ени, ние си правим кисело зеле в малко бидонче, приятели в големите пластмасови кутии от ИКЕА. Ни разтваряме 40г сол на 1л вода, затваряме бидончето и го оставяме в мазата. Там немпературата е савнително постоянна. Но му трябва време, поне 2-3 седмици. Може да опиташ да го сложиш в голяма тенджера или в кофа с капак в кухнята и тогава ще стане за 10тина дни. На мен повече ми харесва шпицкол, а не плоското.

# 676
  • Berlin
Аз правих кисело зеле, ама нарязано на ситно, не цяла зелка. Ферментира в един буркан в кухнята. На един литър вода се слага 20гр-30гр сол (трябва да видя пак точно колко беше) и това е, залива се и се чака.

# 677
мама-ени как не ти понася? Стомаха ли те боли?

# 678
И аз правя нарязано, но не слагам вода. 2% сол на 1кг зеленчуци. Ползвам обикновено кръгло зеле. В краен случай Spitzkohl. Онова като гюлета го ненавиждам. Плоско не съм виждала май. То също ли е меко?

# 679
Да Бела, боли ме стомах и ми се гади от купените (вероятно заради Е-тата в тях), но като купя мляко от милкомат и си подквася например нямам проблем, т.е. не е непоносимост към млякото...

За зелето - аз не бързам и не търся голямо количество. Една зелка след месец-два вкисване на терасата ще ми бъде супер.

# 680
Плоското ярома ли имаш в предвид? Аз много го харесвам.
мама-ени не знам какво е , но дано мине. Успех.

# 681
# 682
При мен това се казва Uhrkohl, меко е като шпиц.

# 683
При нас го продават като ярома, но е същото
Jaroma ist der sogenannte "Weißkohl-Urtyp", eine sehr alte Züchtung. Er ist besonders zart, ähnlich wie Spitzkohl, weshalb er eine kürzere Garzeit hat und sich sehr leicht mit einer Raspel zu Salat verarbeiten lässt, auch schmeckt er sehr mild.

# 684
# 685
За първи път виждам такава зелка. А като гюле какво е зелето?

# 686
  • Sofia
Здравейте!
Дъщеря ми следва в Нидерландия и има проект, в който е включено изследване за изискванията на родителите към дрехите, които купуват за своите подрастващи деца. Моля за вашето съдействие, като попълните следната анкета: https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5ABfBG08SmzO8B0
Предварително благодаря и весели празници!

# 687
  • Berlin
Изискването ми е само едно вече щом е за подрастващи - да не струва майка си и баща си.😀

# 688
Аз си направих труд да поразгледам анкетата - не е моята тази посока. Ако ще помогне с нещо на изследването - младежите от една определена възраст на горе искат да носят черни облекла с емблеми на популярни спортни марки. Често посещавам училищата по работа и тийновете масово се обличат така.

# 689
Анкетата започва с дрехи за 1-2 годишни и е на английски. Имали въпроси и за тийнейджъри, че бебешките работи съм ги забравила?

Общи условия

Активация на акаунт