Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 23 716
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Цитат
Имали въпроси и за тийнейджъри, че бебешките работи съм ги забравила?
Не, само за малки деца е. Идеята е да се провери доколко родителите се интересуват от устойчива мода-дрехите да се ползват възможно най-дълго, без да се купуват нови. Все пак модната индустрия е една от най-замърсяващите в света.

# 691
И да се закърпват и подшиват и удължават/разширяват (защото малките деца растат мега бързо) при нужда? JoyJoyJoyJoy

# 692
Благодаря. Няма да участвам.
И да се закърпват и подшиват и удължават/разширяват (защото малките деца растат мега бързо) при нужда? JoyJoyJoyJoy
И това ли пише? 😄

# 693
Ами ти какво разбираш под това да купиш "устойчиви дрехи", които да не изхвърляш, когато детето ги израсте, за да замърсяваш света?

# 694
  • Berlin
Хм, подрастващи не са ли тийновете? Нещо се обърках.
В последните две години големият порастна с около 20см… така че сме доста далеч от устойчивост в момента, но малкият ще износва.

# 695
От какво ще да са тези дрехи направени, че да са устойчиви? Моето като се проснеше два пъти на земята и беше вече със скъсани дънки. И еко меко дрехите нямаше да издържат. Такова животно няма. Дрехите от вълна можеш да продадеш на сравнитело добра цена, за тодлери може би е опция. По-големи деца няма да носят такива дрехи.

# 696
Ами ти какво разбираш под това да купиш "устойчиви дрехи", които да не изхвърляш, когато детето ги израсте, за да замърсяваш света?
Аз нищо не разбирам. Отдавна знам, че моите еднодневки евтини дрехи ги нося, колкото някои другите по-скъпи " устойчиви" марки. В темата за минимализма като вляза и се чувствам като основен носител на идеята въпреки че при мен е продиктувано от липса на място, пари и практичност.

И за мен подрастващи деца са всички деца, а не само малките.

# 697
Устойчив не се ли използва за nachhaltig/sustainable на БГ?

Всички носим дрехи на устойчиви марки, кърпим при нужда и изхвърляме когато вече съвсем не стават. Запазени на детето подарявам/продавам. Не мога да облека дреха, при чието производство са експлоатирани и тровени хора и околната среда. Frowning1 За мен си купувам и втора употреба, пак от устойчиви марки. На детето все още шия някои неща. Simple Smile

# 698
да не са дрехи, направени с рециклиране на пластмасови бутилки ? И аз няма да участвам в анкетата

# 699
Ако ще засягаме темата за експлоатиране и тровене, особено на околна среда, то няма никъде да му излезе края.

# 700
Неее… естествени екологични материи. Въпреки че и рециклиран полиестер използват някои производители.

# 701
Синьо,
Анкетата е повече в стил, каквото е написала мама-ени: дали бихте шили, доснаждали или преправяли дрехите, които носи детето. Не, какви материи ползвате. Виж я, ако искаш.

# 702
  • Немция
Идеята е да се провери доколко родителите се интересуват от устойчива мода-дрехите да се ползват възможно най-дълго, без да се купуват нови. Все пак модната индустрия е една от най-замърсяващите в света.

В анкетата се засяга темата за поправка на дрехи или дрехата да "расте", заедно с детето- тоест да може да се удължи, разшири с израстването на детето.
Не виждам да се споменава конкретно за ползване на детски дрехи втора употреба- от разпродажби, тип битак.
В Германия са популярни различни тип разпродажби тип Flohmarkt в детска градина или училище, онлайн разпродажби... подаряване на дрехи между приятели, близки..
Има родители, които от различни подбуди биха пазарували дрехи за децата си по този начин (екологични, финансови...).

Не се споменава за производство на дрехи от био материали и щадящи екологията производства.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 00:08 от Бибит

# 703
  • Berlin
Да, “устойчивост” е българското за sustainability/nachhaltig, то си е буквален превод и извън контекст може да е объркващо/подвеждащо.

# 704
Има голяма разлика в това, дали дизайнера е направил дрехата "растяща" , или се разчита на модерните работещи и възпитаващи и обучаващи родители да се захващат и за иглите . Освен всичко останало в ежедневието. За всичко да има дигитализация, отяпадане на раб. места, глобализация и т.н. ... но за дрехите - игла и конец. Нещо модерно да се измисли.

Общи условия

Активация на акаунт