Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 23 716
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Ако устойчив се ползва за nachhaltig, то пак не ми се връзва. Под nachhaltig не се разбира да ползваш някаква дреха възможно най-дълго и така да не се замърсява околната среда. Дрехите които са произведени така не са с нищо по-различни, че да се ползват по-дълго. Освен тези от вълна  може би. Други са аспектите при тяхното производство. Ако един родител е с такива убеждения, то той ще купува такива дрехи и когато децата му са големи. Освен това такива дрехи са скъпи, ако това би следвало да е мотивация да се шият, препродават и купуват втора употреба, то тогава самата цена определя до колко една дреха е nachhaltig. Тук кръга на консуматора трябва да се свие, тоест проучването не е подходящо за масово запитване. Ако се водиш от убеждението за един по-добър свят и по-малко отрови по тялото, това е съвсем друго. И пак опира до това колко родители могат да си позволят да купуват рокличка за 50€ на 3 годишно, а не до любов към околната среда и децата в Азия. Разсъждавам без да съм гледала анкетата 😀

# 706
Да, за детски дрехи е доста наивно да си мислиш, че могат да се конструират така, че да се носят дълго. Някои могат, но само до известна степен. Аз кърпех колене, удължавах крачоли/ръкави и т.н., но само защото шиенето ми е хоби и имам такава възможност. И пак не може всичко, защото те децата и на ширина растат.

Рейна, вълнените дрехи са супер за носене, но искат малко повече грижа. И пускат бримки. Joy Такива от трико не са с много дълъг живот при децата, но с кърпене тук-там моето повечето успяваше да ги израсте. Даже и немалко съм продала/подарила, т.е. и здрави са оставали някои. Rolling Eyes (То всъщност зависи от конкретния плат.) От варена вълна и изобщо от по-дебели тъкани платове вече са много по-дълготрайни и неизискващи много грижи. Изчеткваш калта/лекето и готово. Grin

# 707
Страхотен сняг и супер настроение в България Simple Smile Heart Поздрави!

Аз от икономически и всякакви причини съм както и втора употреба качествени дрехи на децата, така и по-големи размери, които да носят по-дълго.
Братът на мъжа ми има магазин за бавна мода, с много скъпи дрехи, които, обаче, наистина са с много хубави материали. Аз ппц в началото не ги харесвах, защото съм свикнала с по-лъскава мода, но са много удобни и приятни сензорно и някакси им свикнах. В моето предишно градче, както и във Швейцария всички бебета и деца бяха облечени като джудженца с био мио  мода. Когато купувах за сина си от този (наистина скъп) магазин и се прибирахме в България, детегледачката ми казваше, че я е срам да извежда детето така облечено Simple Smile)) А дрехите наистина са доста скъпички. 

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 20:16 от MariyaHris

# 708
Аз се опитвам да купувам възможно най- голям размер дрехи и обувки,за да са  удобни,пък и да издържат ако може 2 сезона! Почти винаги се получава,в обувките слагам понякога допълнителни стелки,за да се обере разликата.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 709
  • Germany
Съни кис, извини ме за включването, но по-големите или по-малки обувки могат сериозно да повлияят стойката и начина на стъпване и след време да доведат до сериозни здравословни проблеми. Не бих правила компромис с обувките.
Мария, дай линк към тези био дрешки, моля, че ми стана интересно как изглеждат, та чак да я е срам детегледачката да изведе децата с тях.
Аз си признавам, че нито удължавам дрехи, нито купувам някакви по-издръжливи. Единствено се старая да не се затрупваме с количества, които няма как да износим и държа да не са изкуственяци.

# 710
  • Berlin
С обувките и аз компромиси не правя. Винаги нови и точен номер.

# 711
за обувките и аз гледам хубави обувки точен номер и т.н. но пък дебна желания модел на разпродажба и обикн. взимам на доста добра цена Simple Smile
Например знам че преди празници giesswein правят промоции 2 за цената на 1 и то може от различни модели и номера ... ами тези ги изчаквам . И други такива .

# 712
Аз като дете, отгледано от майка, която все ми купуваше и шиеше дрехи 2 номера по-големи, а аз слабичка и дрехите странно ми висят, ненавиждам тази традиция. Максимум един номер. Ако не стават другата година - здраве. Сега имам 2 тийнейджъри, дъщерята има дрехи от 3-4 години, понеже спря да расте, синът мина в мъжката номерация  - та и при него не се очаква вече смяна всеки сезон.

# 713
Ако следите редовно особено Ebaykleineanzeigen, Vinted.....има чисто нови дрехи, обувки с етикетите. Понякога ги пускат за някакви дребни пари, само за да ги разкарат.  Цените много скочиха факт, особено детските неща са наистина скъпи, но винаги има алтернативи.

# 714
Е аз говоря за 0,5 см по- големи,не 2-3 Joy Но обувки които са са съвсем точно не купувам!

# 715
При обувките е ясно. Там ползвах мярката с пръста. Винаги ми е било чудно за дрехите и обувките с етикети в Kleinanzeigen, дали са нехаресани подаръци.

# 716
  • Berlin
Не е задължително, може да са купени и неносени. Аз наскоро събрах една чанта с панталони и блузи, които бях купила по време на карантината, когато онлайн шопингът ми беше като отдушник на стреса, които не носих и един път и така постояха 2-3 години в гардероба. Спечелих също скоро едни маратонки за бягане на Адидас, с етикет, в кутията още стоят, защото не са нещо моите и мисля да ги пусна да се продават.

# 717
Abs, изпреварила си ме. Аз така имам чисто нови кожени маратонки Адидас класик 40 номер. Купих 2 чифта бели за спорт в училище и зала на синът и дойде пандемията и затвориха всичко. Когато отвориха вече ги беше израсъл. И аз искам да ги продам, но незнам къде. Нямам профил в ибей.

# 718
  • Berlin
Аз пробвам Vinted, много лесно се качват нещата и всичко минава през тях.

# 719
Подаръци, в една от обявата стоеше, че са ги забравили и са малки вече. Има много хубави неща не дрехи и обувки само, съдове, комплекти, спално бельо от турските сватби. В една обява 3 еднакви комплекта в различни цветове. Много хубави неща съм си купувала от там. Пишат си karaca, tac....

Общи условия

Активация на акаунт