Есенни емоции, коледни страсти. Немска тема 250

• 23 712
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Някои хора купуват без мярка и след това продават нови неща. И аз имам необличани дрехи, не много, но имам. Blush Аз на намаление се запасявам с обувки за детето (които знам, че ще се продадат лесно и на добра цена) и след това ако някои не влязат в употреба, ги продавам. Поне досега правех така. Когато беше малък му купувах някакви много нашумели якета и грейки винаги с намаление и на следващата година ги продавах с печалба. Шити от мен вълнени дрехи се харчеха на старо като топъл хляб. Точно такъв тип, с какъвто детегледачката от поста по-горе я е било срам да извежда детето. Joy

# 721
Връщах се да търся поста за детегледачката, че го бях пропуснала. Ами явно за БГ трябва да им купувате версачИ от някоя сергия на пазара, да'н съ излагати друг път Grinning

# 722
Не е смешно, но и на мен немските марки детски дрехи ми изглеждат бозави. Не е нужно нито да има ВерсачИ, нито пайети, нито принцеси и Дисни като цветове и щампи, но малко повече цвят и шарено би било добре. Знам, че съм малцинство и за тихия лукс знам, но не ми харесва и толкова.
Знам, че и бизнесдама от мене няма са излезе, защото си купувам дрехите и обувките за носене, не като инвестиция.
Който се интересуваше, пуснали са програмата за данъците в магазините на Aldi Süd. Мъжът ми се обади от магазина, питаше дали да вземе.

# 723
  • Germany
Сега ще се изям от любопитство, покажете ми ги тези дрехи от които се срамуваме. Снимчица поне на нещо подобно… Сигурно в Бг ще е този срам, защото тук и хора с пижами навън съм виждала🤣
Аз съм от тихия лукс, не защото съм много луксозна, а защото не харесвам шарени дрехи ( за мен, на другите харесвам). Мъжете в къщи са черно върху черно, въобще скучна работа сме.

# 724
  • Deutschland/HE
Докато бяха малки децата, много износваха от племеника и от деца на приятелки. После имаше един период на залитане от тяхна страна, но някак сами установиха, че е по-добре по-малко, но по-качествено. Не купувам и скъпи неща, последните две години си харесват много нещата на Uniqlo. Тениските им са от много хубав памук, шевовете не мърдат. Аз също се зарибих и имам дънки, две ризи и съм доволна.
Това с черното е ужас, сега ще ходи на ски малкия и купувах разни неща и все черно да бъдело, преборих се Simple Smile

# 725
Ето ги джуджетата. Многоо са сладки и топлят.
 https://www.hessnatur.com/de/walk-overall-regular-aus-reiner-bio … t-de-de-styleCode

# 726
  • Немция
Тези вълнени джуджета ги знам от доста време насам, не са ме впечатлявали толкова с дизайна и материала, колкото как родителите зимата са навлечени често с дебелите якетa, а дребните само с този "космонавт". Може би децата са имали  допълнително якенце отдолу, но определено не ми изглеждаше достатъчно топло като при родителите. Grinning
Не са толкова масови обаче при нас- наши съседи са с 3 малки деца- нито едно не е с облекло тип джудженце.

Нашият 15-годишен тийн не се вълнува засега от черни облекла- само за статистиката. Smile
Виж, маратонките са важни какъв модел са.

# 727
Бибит, има време. Моят едва тази година (на почти 17) на първия учебен ден обяви, че вече само черно ще носи.
Утре ще посреща новата година с приятели. Предложих да се съберат през деня и да ги закарам до Едека да си напазаруват, но не се одобри. Обаче било хубаво да занесе нещо за ядене. Чудя се дали е добра идея да им купя няколко багети, различни фришкезета и нарязани колбаси. Алкохол е ясно че има, та да не пият на гладно.

# 728
  • Немция
Да, има време за модните течения. До след 2 години сигурно нещо друго ще изскочи.

За хапването би трябвало сами да решат и да се организират. Така беше поне, когато ние на 17-18 години се събирахме на Нова година. Но бяхме смесена компания и обикновено момичетата бяхме активни с менюто.
Нямам представа как е сега и то с момчета, и то в Германия. Grinning

# 729
Може и разни сирена, майонезени салати. Нещо по-мазничко, да неутрализира напитките.
Естествено че няма да искат да пазаруват с теб, да им броиш бутилките и пиратките Wink само дано да има някой вече пълнолетен, че иначе алкохол май няма да им продадат.

# 730
Еми аз нали съм възрастен и предложих Joy. Друг няма на разположение. Обаче съм сигурна че ще намерят начин. И да, ще направя някаква салата. Ще взема и от онези фришкезеринговете с подправки. Благодаря за идеите!

# 731
мама-ени багети, виенери и горчица, кетчуп, малки доматчета и т.н.
Ние тъкмо се парашутирахме в къщи и след някой час дрямка ще направя инспекция на продуктите, списък и бърз пазар , до 14 ч. работят. Имате ли идея къде може да се вземат неща за заря, пиратки , но не само гърмящите. Не искаме много. Само няколко интересни и красиви ни стигат.

# 732
Бела, във всички хранителни магазини щяха да пускат фойерверки в събота, но едва ли са останали от най-красивите - при нас поне се разграбват. При търсене на "Feuerwerk kaufen" Гугъл ми показва 2 магазина за фойерверки в Щутгарт и Кирххайм като сравнително близки до нас и отворени днес, та можеш да видиш на теб какво ще ти излезе.

# 733
ще прегледам магазините. каквото е останало, такова . не ни трябва много.

# 734
Бибит топлят джуджетата, а децата са и в движение постоянно.
Аз онзи ден като пуснаха бомбичките взех, но няма да излизам отвън с другите като хвърлят.
Моето дете още носи каквото му купя, само за едни дънки се заинати, че били много модерни. Казах му, че му давам пари да си пазарува сам, но не искал. Между другото в последните години забелязвам, че за момчета модата е много цветна.

Общи условия

Активация на акаунт