Професионални серии за коса - Тема 164

• 52 586
  • 727
  •   1
Отговори
# 135
Моя грешка, да, фолиген е шампоанът. А на Ладор е hydro LPP treatment балсамът. Но изсъхва още от първо нанасяне. Серии рядко ползвам, дълго време редувах два шампоана според това дали косата ми трябва да е най-добрата си форма веднага след измиване или да е чиста 1-2 дни повече, съответно moisture recovery на Joico и мицеларния на Лакме, че не ми беше и до още експерименти и нови открития с тези перипетии здравословни - много шампоани, дори скъпи ми правят сърбеж на скалпа на втори ден след измиване и ми се цапа бързо. Не че не я мия през ден или всеки 3ти ден, но поне да не ме сърби Simple Smile

Ако тук съм ви изчела правилно през годините, може би е добре да пробвам протеинов шампоан с хидратираща грижа под душа? И после някой заглаждащ или хъдратиращ финиш под маслото? Обаче сега с Меди шампоаните май ми остава всичко друго (протеин, хъдратация) да е в маската/балсама?

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 17:51 от Jazzsoul

# 136
Дами, някоя ползвала ли е продуктите от серията на Redken Acidic Bondong? Моята коса е като метла поради Хашимотото което имам. Какво ли не съм пробвала и К18, и Еластисайзер, но случайно използвах балсама от серията на Redken и съм приятно изненадана! Косата се разплете и е мека!
Ползвала съм серията на Керастаз Premiere, което пак е с лимонена киселинам, но няма нищо общо, поне на моята коса.
Та, обмислям да си купя поне шампоана от серията. Ако някой има опит с тези продукти, ще се радвам да сподели,
Да, хубава е серията, най-много ми допада кремът без измиване. Но аз лично ще препоръчам едно друго нещо като видях кодово име "метла" Relaxed, защото и моята коса след две години боядисване във всички нюанси на розовото я бях докарала до този вид. Продуктът е Instant Hair Repair Leave In Mask на I.N.O. Това нещо в комбинация с олиото на Olaplex ми преобрази косата за отрицателно време. Какви ли не други неща измазах. Продуктите с киселината оправяха някак временно положението, но все нещо не беше достатъчно.

# 137
Момичета, знае ли се кога ще е черен петък в Златна рибка?

# 138
Обаче сега с Меди шампоаните май ми остава всичко друго (протеин, хъдратация) да е в маската/балсама?
Точно това имах предвид.Ползвай си шампоана на Меди,но върти маските/балсамите.
Ако още имаш МР на Джойко,трябва ти само една протеинова маска,не знам дали разполагаш с такава.На прима виста се сещам за Absolut Repair на Лореал и Semi Di Lino Reconstruction Reparative Mask на Алфапарф,като по-бюджетни и не агресивни продукти.
Върти хидратация и протеин примерно първо 1:2,послед пробвай 2:1...докато нацелиш твоята комбинация.
Избягвай силно протеинови финиши,при тях не винаги резултатът е ясен.Заложи на хидратация или балансирани,универсален пример е Нектар термика,но има и други по-бюджетни.

# 139
Какво е "шампоана на Меди"?

# 140
Какво е "шампоана на Меди"?

Mediceuticals Treatment For Hair Loss

Много добра медицинска козметика за третиране на косопад. Използвам шампоан,балсам и спрей, много са ефикасни, особено в комбинирано използване с масаж,добавки за запълване на ниски нива на витамини и минерали.
Като всяка терапия за косопад е необходимо постоянство в използването.

# 141
VanessaDE, можеш ли да препоръчаш хубава бюджетна хидратираща маска?

Аз като ползвам балсама на Redken- asiding bonding след него трябва ли маска и каква? Засега съм доволна от балсама, косата е мека и не е заплетена. По връхчетата е леко изпръхнала, там мога ли да ползвам арганово масло?

# 142
Lorinda, забелязваш ли зачервяване на кожата като използваш спрея на Mediceuticals? Много добре ми се отрази на косопада, но ако неволно ми потечеше от него някъде по лицето или ръцете, изглеждах като след химическо изгаряне.

# 143
Жаки*,
Нормална реакция е и при мен е така доста се зачервява и затопля скалпа, засилва се кръвообръщението. Препоръчват 6 помпи, но аз впръсквам повечко.
Може да се разреди ако много те дразни, но ми се струва част от ефекта да има зачервяване.

# 144
Спрея на Меди и аз използвам, но пръскам 4 пъти при ползване, защото много ми зацапва косата. Усещам леко загряване. Иначе пише, че може да има зачервяване на скалпа.

# 145
Обаче сега с Меди шампоаните май ми остава всичко друго (протеин, хъдратация) да е в маската/балсама?
Точно това имах предвид.Ползвай си шампоана на Меди,но върти маските/балсамите.
Ако още имаш МР на Джойко,трябва ти само една протеинова маска,не знам дали разполагаш с такава.На прима виста се сещам за Absolut Repair на Лореал и Semi Di Lino Reconstruction Reparative Mask на Алфапарф,като по-бюджетни и не агресивни продукти.
Върти хидратация и протеин примерно първо 1:2,послед пробвай 2:1...докато нацелиш твоята комбинация.
Избягвай силно протеинови финиши,при тях не винаги резултатът е ясен.Заложи на хидратация или балансирани,универсален пример е Нектар термика,но има и други по-бюджетни.

Може ли примери за други универсални финиши? Моите са предимно протеинови и ефектът не е уау...

# 146
Жаки*,
Нормална реакция е и при мен е така доста се зачервява и затопля скалпа, засилва се кръвообръщението. Препоръчват 6 помпи, но аз впръсквам повечко.
Може да се разреди ако много те дразни, но ми се струва част от ефекта да има зачервяване.

Благодаря ти. И аз го отчитам като нормална реакция на активните съставки в продукта. Реално на самия скалп не ме дразни и не го виждах, но 1-2 пъти течността ми потече по челото и бузата и се видях в чудо. Поне 40-50 мин. ме държа докато се нормализира отново кожата.

# 147
И аз да кажа "нормална реакция е!". Аз съм дори скептична към продукт за стимулиране, когато не усещам добре вазодилаторното (съдоразширяващото) действие. Меди слагат вазодилатори и в шампоаните:

"Apigenin, a citrus extract with a vasodilator effect, stimulates hair cell metabolism and contributes to healthier and stronger hair."
https://stylecaresalonservices.com/products/mediceuticals-hydroc … G9Qj1z3agVFeURCkz

PS Апропо - същите Целаген/Нуминокс и алтернативни продукти могат да се нанасят и на веждите много внимателно, за да не се стече към очите (със клечка за уши например) - и там дават ефект!

PS Наскоро попаднах на карта на твърдостта на водата в БГ и понеже моята мека и тънка коса много се влияе от твърдостта на водата си я запазих за бъдещи референции. Споделям, на някой друг може да му е полезна също. Още помня как изревах на умряло като от София отидох във Варна Grinning

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 20:19 от Agent Provocateur

# 148
И аз живея във Варна близо две десетилетия и ако допреди 3 години имах гъста, буйна уау коса, след няколко руси прически, едни плитки и ковид останах почти без коса. Но и хормоните имат дисбаланс. За водата мога да кажа, че и с вода в София, Пловдив, Пазарджик, Търново, дори в чужбина като съм ползвала, няма разлика в косата ми. Все си е тъжна и вече без обем, оредяла и отчаяна от живота. Изпробвала съм дрогерийни продукти, както и по-скъпи марки като Moroccan Oil, Philip Kingsley, Chi, Olioseta, Lakme, Lalga.. бях тръгнала към керастаз, но прочетох, че са агресивни към скалпа и не са за ежедневна употреба и се отказах. Пробвах и на българска марка продукти от фризьор, шампоанът биваше, маската не...
Помня, че бях възхитена от боите на Montibello и от едно масло с японска камелия пак тяхно, тъкмо си поръчах няколко продукта на марката, тъй като имам подозрения, че косата ми е чуплива към къдрава и има нужда от правилните продукти. Реших, че има нужда от хидратация, така че поръчах следните неща. Пробвала съм кърли гърл метод, но се отказах нямах време и нерви да чета стотици постове с информация, изкупих 123 продукта за проба и все не бяха точните. То кърпи, гевгири, маски с чиа и не знам си какво... хаха
Ето какво поръчах, ако някой има отзиви, да сподели
https://gyazo.com/ddda3b661713b87dc5f2983df71d3c58

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 13:29 от Kabile12

# 149
Кабиле, според мен и сега ти е хубава и гъста косата, просто сега може би е по-суха и изтощена в краищата. И аз живея във Варна и уви, това допълнително допринася към и без това много сухата ми коса Sad

Общи условия

Активация на акаунт